mandag, 22. juli 2024

Torres tillbaka

Obesegrade norske fjäderviktaren Bernard Torres (14-0) går årets andra match på en mindre gala i Madrid på lördag (30 oktober) arrangerad av Maravilla Box och Probellum. Motståndare blir Jayro Duran, en av många boxare från Syd- och Centralamerika som numera har Spanien som bas. Matchen går över åtta ronder.

Torres har annars varit i träning för match 11 september på en DAZN gala, 25 september i Madrid och 16 oktober i USA och först nu blir det match.

1 COMMENT

 1. Apropos Probellum: Der er nogle advarselslamper, der begynder at blinke, når man ser nærmere på dette nye selskab, som nu skal være en stor, global aktør på boksescenen.

  Probellum har på rekordtid skrevet kontrakt med et hav af internationale boksere og lavet samarbejdsaftaler med en masse promotorer verden over. Både store og små. Det kunne umiddelbart lyde som et forfriskende pust til bokseverdenen.

  Men ved nærmere eftersyn ligner det faktisk mest et forsøg fra den kontroversielle narkogangster Daniel Kinahan på at omdanne og rebrande MTK Global, som han grundlagde i sin tid.

  Richard Schaefer er talsmand for Probellum, men han er tilsyneladende bare ansat, mens det er andre, der finansierer projektet. Probellum ejes af en Ali Shams Pour. Han har ligesom Kinahan base i Dubai og ejer blandt andet en irsk fodboldklub og har gennem sit tidligere firma finansieret en dyr og manipulerende dokumentarfilm, der propaganderer for, at Kinahan er uskyldigheden selv, og at det i virkeligheden var irsk politi, som i 2016 var ude på at myrde ham i forbindelse et irsk bandeopgør ved en indvejning til et MTK-stævne, hvor en mand blev skuddræbt.

  Kort før coronapandemien lancerede MTK Global en MMA-promotion, der hed Probellum. Den gik i sig selv pga. pandemien, men nu genopstår navnet så alligevel i boksesammenhæng. Det er næppe en tilfældighed. En del af de samme personer, der var tilknyttet MTK Global, er rykket med over i Probellum. Det samme er en del boksere og gyms, og der kommer sikkert flere til.

  Man kan kun gisne om, hvad det går ud på.

  Den negative presseomtale i Storbritannien har måske gjort det svært for MTK at få forlænget diverse tv-aftaler med ESPN i USA og i UK. Ved at stable et nyt koncept på benene, håber man måske på at få en ny start.

  Et andet gæt kan være, at nettet efterhånden strammer så meget om Kinahan, at man i en fart skal have kanaliseret resurser, værdier og kontrakter over i et nyt selskab, så de ikke kan konfiskeres.

  Irske medier skriver, at de irske myndigheder angiveligt er kommet nærmere en aftale med Dubai om udlevering af Kinahan, som i forvejen skulle være hårdt presset af at flere af Kinahan-klanens medlemmer er blevet anholdt i Europa på det seneste. I august blev en af Kinahans internationale samarbejdspartnere Raffaele Imperiale, en stor italiensk mafiaboss, sågar anholdt i Dubai, hvor han havde levet det søde liv de sidste mange år.

  Det lyder som en hel kriminalroman og handler om en masse andet end boksning, men et eller andet siger mig, at der kan ske diverse uventet, som kan få stor indvirkning på mange boksere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier