søndag, 14. juli 2024

Det hele hænger på Kem Ljungquist…

For Kem Ljungquist har forberedelserne til karrierens første titelkamp handlet om meget mere end blot at nærstudere sin kommende modstander. For den 32-årige falstring er ikke blot hovedkæmper – han er også arrangør. Selvom det formelt er hans bror, som er licenseret promotor, og selvom han bag kulisserne har fået god hjælp til at få kabalen til at gå op, er det Kem Ljungquist selv, som står med ansvaret for stævnet. Det er ikke ofte, at forberedelserne til en titelkamp inkluderer at iklæde sig en nystrøget skjorte og tage til møde på borgmesterkontoret med håb om at have kommunal opbakning med sig hjem, men sådan har det været for danskeren, som forhåbentlig har formået at få ryddet hovedet for de største bekymringer, så han alene behøver tænke på det, der skal foregå oppe i ringen.

Kem Ljungquist (13-0) måtte få uger før kampen endda på jagt efter en ny modstander, da sydafrikanske Chris Thompson (12-2-1) akut røg på operationsbordet. Schweiziske Benoit Huber (8-2) er en anden type bokser, og selvom han på papiret ligner en knap så god modstander som sydafrikaneren, kan han sagtens ende med at blive lige så besværlig.

Huber er først og fremmest venstrefodsbokser, hvilket er en lille streg i regningen, da Ljungquist allerede var godt i gang med at forberede sig på en højrefodsbokser, og han havde den finske højrefodsbokser Samuli Karkkainen (15-1) hernede som sparringspartner. I stedet bliver det en klassisk venstrefodsbokser, som danskeren kommer til at stå over for, og det bliver en bokser, som er langt mere bevægelig end den sydafrikaner, som han var begyndt at forberede sig på. Det bliver næppe nogen fordel for Ljungquist, der ikke har hurtigheden som sin primære force, at hans modstander pludselig flytter sig hurtigt på fødderne.

Benoit Huber har også nogle åbenlyse svagheder, som danskeren bør kunne udnytte. Hans defensiv er ikke spor prangende, og specialt når han angriber, falder paraderne, og han blotter kæben. Her bør Kem Ljungquist kunne udnytte sin lange rækkevidde til at få ram på schweizeren. Får han det, må Ljungquist have gode muligheder for at bokse en pointsejr hjem. Det vil være en positiv overraskelse, hvis danskeren kan vinde før tid, for dels har han aldrig vist, at han har den vilde dynamit i næverne, og dels sætter Huber sig ikke uden videre på rumpetten, fordi han får lussinger. Han måtte for et år siden tage imod nogle ordentlige stryg fra engelske Mikael Lawal, men han blev stående på benene, indtil kamplederen forbarmede sig over ham og stoppede opgøret.

Vinderen kan iføre sig det bælte, der beviser, at han er international WBC-mester i bridgerweight. En ny vægtklasse, som det endnu kun er WBC, som anerkender. Med titlen fører en væsentlig rangering på forbundets verdensrangliste, men til gengæld vil vinderen ikke længere være at finde på BoxRec’s computerrangliste. Da databasen ikke anerkender bridgerweight, bliver alle boksere, der er i besiddelse af en titel i vægtklassen, fjernet fra listerne, hvor Ljungquist aktuelt er placeret som verdens nummer 135 i sværvægt, mens Bernard Hoit er rangeret som nummer 112 i cruiservægt.

Ekstremt tyndt undercard

Det er Kem Ljungquist, der skal bære stævnet i hjembyen, hvad programmet tydeligt indikerer. Undercardet er nemlig – for at sige det meget pænt – ikke noget at skrive hjem om, og det er ikke blevet bedre af, at Ljungquist er blevet ramt afen del udfordringer i de sidste dage op til stævnet. Frederik Badenski skulle have profdebuteret, men fik ikke starttilladelse, og Haris Dzindo meldte fra med to dages varsel. Et par kampe med udenlandske boksere løb ligeledes ud i ingenting, og da de planlagte amatørkampe heller ikke kunne blive til noget, bliver opvarmningen til titelkampen noget anderledes end håbet og forventet.

Der bliver ikke nogle amatørkampe, men i stedet tre professionelle undercardkampe med danskere i to af dem. Frank Madsen (7-2) er med kort varsel kommet på programmet, hvor han møder Jasmin Mahalbasic (1-4) fra Bosnien, mens Jacob Porsgaard (3-0) efter næsten tre års pause vender retur og møder Nehrudin Cikaric (1-4). Ingen af de to bør få problemer, og der er ikke grund til at forvente andet end to overkommelige danske sejre.

Aftenen bliver krydret med den franske debutant Wilfried Florentin, der allerede har vist, at han er i stand til at slå folk i gulvet – både i og uden for ringen. Han har vundet EM som U19-bokser, hvilket dokumenterer en vis kvalitet. Men han er også blevet udelukket af det franske amatørforbund for at have slået en mand i gulvet i forbindelse med et slagsmål ved et amatørstævne, hvor Florentin var tilskuer og derfor boksede uden handsker.

Det forhindrer ham ikke i at profdebutere i Danmark, og det sker mod georgiske Soso Abuladze (12-25-1), som dermed får sin tredje tur til Danmark. I 2017 slog han Tobias Sørig på point, mens han året efter gik alle 10 omgange mod Ditlev Rossing i en ungdomstitelkamp. Siden er han vokset i vægt – faktisk i en sådan grad, at han blev tilbageholdt i Københavns Lufthavn, fordi betjentene efter at have set ham nægtede at tro, at han var professionel bokser. Det tegner derfor til en fransk debutsejr.

Stævnet begynder klokken 20, og det kan ses på Lolland Falster TV, som kan ses i Fibias område på Waoo TV. Alternativt kan der på www.lftv.dk købes adgang til livestream for 6 dollars/44 kroner.

2 COMMENTS

  1. Om nu Florimond “bara” är avstängd av det “franska amatörförbundet” varför har han då licens i Luxembourg och boxas i Danmark?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier