fredag, 24. maj 2024

Thorslund vinder let – men på undercardet kan flere kampe godt ende galt…

På et professionelt boksestævne er det som oftest hovedkampen, der er den mest spændende og imødesete kamp. Men sådan er det ikke nødvendigvis lørdag aften i Gråkjær Arena i Holstebro, hvor Dina Thorslund (18-0) topper plakaten i sit forsvar af WBO-titlen i bantamvægt mod Debora Anahi Lopez (20-1-1) fra Argentina. For selvom en VM-kamp med dansk deltagelse pr. definition er interessant, er det på undercardet, at vi skal finde nogle af de kampe, hvor der for alvor bliver spænding om udfaldet.

Valget af den 28-årige Debora Anahi Lopez (20-1-1) som modstander til Thorslund er lidt skuffende set i lyset af, at danskeren sigter efter de bedste boksere i vægtklassen. Den kategori falder Lopez nemlig ikke ind under alene af den grund, at hun ikke er bantamvægter. Hendes seneste kamp blev bokset i fluevægt, som også ligner Lopez’ naturlige klasse. Hun har aldrig tidligere bokset i bantamvægt, men nu hopper hun to vægtklasser op i et forsøg på at vinde VM-bæltet hos det forbund, hvor hun tidligere har været mester i fluevægt.

I det mindste ligner Debora Anahi Lopez en teknisk velfunderet bokser. Hun er meget bevægelig og har gode undvigelser, men hun er også en meget defensiv bokser, der gerne afventer sin modstanders fejl og svarer igen med kontraboksning. Da hun ikke er i besiddelse af noget nævneværdigt punch, hvilket blot en enkelt knockout i 20 sejre fortæller, er det ikke vanskeligt at forestille sig, hvordan kampen mellem de to kommer til at forløbe: En offensiv og angribende Thorslund vil med sine vanlige og velkendte bomber fra især sit farlige venstre hook forsøge at køre argentineren over. Thorslund vil formentlig fra første gonggong trække splitten ud af rumpetten og søge helt tæt på sin modstander for at gå i slagsmål. Lopez’ defensiv er nok for god til, at hun ligefrem bliver tromlet over, men alt andet end en overbevisende dansk sejr vil være en overraskelse.

I internationale medier er kampen blevet nævnt som alt lige fra en mulig mismatch til den sværeste opgave i Thorslunds karriere. Sandheden ligger nok et sted midt imellem. Lopez er trods alt ikke ueffen, og for tre år siden var hun WBO-verdensmester i fluevægt. Men hun er kommet et par vægtklasser for højt op, og med sin fysiske underlegenhed og manglende slagkraft vil den argentinske udfordrer få det svært.

Action kan der sagtens komme en masse af. Men spændingen i opgøret kommer ikke til at handle om, hvorvidt Thorslund vinder. Det kommer til at handle om, hvorvidt hun formår at få så meget ram på Lopez, at hun kan afgøre kampen før tid. Buddet herfra er, at det ikke vil lykkes, og at Dina Thorslund vil vinde en tårnhøj pointsejr.

Spænding om udfaldet i flere kampe

Inden VM-kampen skal der bokses fem professionelle kampe, og det vil ikke være spor overraskende, hvis det ikke lykkes at få danske sejre i dem alle. Chancen blev ganske vist en smule større, da norske Jamshid Nazari først på ugen måtte melde fra med en skade, for i stedet for en svær kamp mod en dygtig modstander skal Mikkel Nielsen (10-2) i stedet møde georgiske Konstantine Jangavadze (6-27-3).

Med al respekt for den georgiske modstander, som er trådt til med kort varsel, så er det en modstander af en helt anden kaliber, som danskeren nu skal stå over for. For selvom Jangavadze leverede en positiv indsats, da han for otte måneder siden var en tur i Vestjylland, bør Mikkel Nielsen ikke få problemer med at vinde en overbevisende sejr.

Jangavadze boksede i juni uafgjort mod Khybar Akbari i dennes professionelle debut. Her ville en georgisk sejr ikke have været spor urimelig, for Jangavadze leverede med sin offensive boksning en god indsats. Mikkel Nielsen er dog et nummer bedre og vil derfor vinde klart. Det er til gengæld mere end tvivlsomt, om han kan vinde før tid, for Jangavadze er blot blevet stoppet en enkelt gang i karrieren, så buddet herfra er en meget klar pointsejr til Mikkel Nielsen.

Interessant danskeropgør

Mindst et dansk nederlag vil der komme, da Payman Akbari (7-1) og Danny Jensen (1-0) tørner sammen i et interessant danskeropgør, hvor det på forhånd er vanskeligt at udpege en vinder. Akbari er den teknisk mest velfunderede bokser, mens Danny Jensen er mere fysisk stærk og formentlig gerne vil ind på halvdistancen for at gøre kampen hård, mens Akbari gerne vil holde modstanderen på afstand.

Unge Akbari har mere erfaring fra professionel boksning, hvor Danny Jensen kun har bokset en enkelt omgang, men det er til gengæld Jensen, der har den største erfaring fra amatørkarrieren. Hvis Danny Jensen formår at komme forbi Akbaris jab, bliver det ham, der vinder. Hvis Akbari til gengæld finder opskriften på at jabbe og hele tiden være i bevægelse, vinder han.

Buddet herfra er, at Danny Jensen i sidste ende snupper sejren.

Det kan sagtens gå galt

Ditlev Rossing (15-0) er stadig i gang med at finde sig selv efter sin lange pause og en menneskelig nedtur. Da han i oktober vendte tilbage til ringen, virkede han trods en knockoutsejr naturligt nok lidt rusten, men han er forhåbentlig kommet et skridt videre denne gang, hvor han møder tjekkisk-ukrainske Viktor Trush (7-2). I modsat fald kan det nemlig godt ende galt, for den 29-årige Trush er ikke nogen dårlig modstander.

Trush er en tætbygget højrefodsbokser af den type, som Rossing næppe behøver lede efter i ringen. Han skal nok komme fremad og lægge godt med pres. Man kan derfor håbe, at han går direkte ind i en af Rossings bomber. Sker det ikke, har Trush en reel chance for at levere overraskelsen. Over en lang kamp vil det være muligt at kunne lægge så meget pres på Rossing, at han til sidst knækker.

Vi håber selvsagt ikke, at det sker, og hvis Ditlev Rossing er kommet et godt skridt nærmere sit gamle niveau, bør han da også besejre Viktor Trush.

Det er heller ingen selvfølge, at Jeppe Møller Christensen (5-1) slipper godt fra mødet med argentinske Marcos Karalitszky (7-6-2). Den 23-årige vestjyde er hidtil blevet matchet temmelig forsigtigt, men mod Karalitszky kommer han op mod en modstandere, der har stået over for boksere på et helt andet niveau. Her har han som oftest tabt, men det er aldrig sket uden at yde god modstand.

Karalitszky ligner ikke nogen vanvittigt velskolet bokser, men han er solid og fysisk stærk – og så bliver han ikke blæst omkuld af de første vilde bomber, som Jeppe Møller Christensen kommer flyvende med. Det vil ikke være historiens største overraskelse, hvis Jeppe Møller Christensen ender med at indkassere profkarrierens andet nederlag.

Meget skal til gengæld gå galt, hvis ikke Jacob Bank (8-0) fortsat skal være ubesejret, når han har mødt ukrainske Taras Golovashchenko (6-8). Ukraineren bokser meget oprejst, og offensivt vil han næppe have ret meget at byde på over for den talentfulde Jacob Bank, der vil køre ham rundt og vinde meget overlegent.

Første kamp bliver sat i gang klokken 19, og hele stævnet kan følges direkte hos Sport Live.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier