søndag, 14. juli 2024

Thorslund forsvarede VM-titlen med stor pointsejr

Hun havde formentlig håbet på en sejr før tid, men Dina Thorslund (18-0) måtte ”nøjes” med en pointsejr, da hun sent lørdag aften forsvarede sin WBO-titel i bantamvægt mod Niorkis Carreno (22-3). Danskeren var sin modstander klart overlegen, men selvom hun flere gange havde alvorlig ram på Carreno, lykkedes det ikke at få afgjort opgøret før tid.

Der var ellers ikke gået mange sekunder, før Thorslund første gang havde slået det venstre hook, hun er så glad for – og som venezuelaneren var åben for. Det gik ind, men ret hurtigt viste Carreno sig at være en modstander, der ikke uden videre lagde sig ned.

For Carreno er en VM-kamp en stor chance, og hun havde ikke taget den lange rejse til Vestjylland bare for at lægge sig ned. Hun gik til sagen, men selvom hun var godt med, fik hun ikke mange træffere ind på Thorslund, som især brugte sit venstre hook til at score point.

I slutningen af 4. omgang kom Carreno virkelig på hælene. En dyb venstre fra Thorslund tog al luft ud af sydamerikaneren, der straks havde en aggressiv dansker i hovedet. Carreno blev dog reddet af gonggongen, og da hun i forbindelse med den efterfølgende pause endda skulle have lægen til at kigge på en lussing, hun havde fået, kom hun nogenlunde over krisen.

Thorslund lugtede dog blod, og danskeren ville især gerne have den dybe venstre ind. Carreno viste sig dog at være ganske hårdfør, og hun kæmpede sin chance, selvom hun var i strid vestjysk modvind. Da hun desuden stod over for en dansker, der ikke boksede karrierens største kamp, formåede venezuelaneren undervejs at være bedre med, end hun burde have haft mulighed for.

I 8. omgang kom Carreno igen for alvor på hælene, og hun lignede en bokser, der nærmede sig kanvassen. Igen formåede hun dog at overleve, og hun kunne derfor se frem mod den sidste klokke.

Den danske sejr var stor og sikker. Carreno var hårdfør, men hun var reelt aldrig i nærheden af at røre Dina Thorslunds VM-bælte. Danskeren vandt med cifrene 99-91 hos to dommere og 100-90 hos den tredje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier