søndag, 14. juli 2024

Oliver Meng måtte slide hårdt for WBA Continental Europe titlen

Oliver Meng (11-0) kan nu kalde sig for WBA Continental Europe mester, da han i en medrivende herrefight efter 12.omgange kunne udråbes som vinder på majority decision over Khalil El Harraz (15-4-1). En kamp hvor begge boksere gav alt hvad de havde i sig, og hvor Oliver Meng gjorde opgaven sværere end det havde nød at være.

De tre sidedommere som var Jan Christensen scorede kampen 116-112, en helt skæv score fra Erkki Meronen på 118-111 og Olena Pobyvailo 114-114.

Kampens indledning blev et tæt affære hvor det var Oliver Meng der kom bedst ud til kampens første omgang. Her havde han god succes med sin afstand og sit kryds når Khalil El Harraz gik fremad. Midtvejs i 3. omgang blev Oliver Meng ramt alt for meget, og var hårdt ramt i denne omgang, da han tog imod et hårdt højresving fra Khalil El Harraz.

Han kom dog bedre tilbage i den efterfølgende omgang, men det var dog stadig en kamp på det indre linjer, hvor han tog imod for meget. Han kom dog bedre efter det, og fik et par gange ramt El Harraz med sit højre hook, når han i små glimt huskede at bokse ham på afstand.

Generelt var det en kamp hvor Oliver Meng måtte slide alt alt for hårdt for at vinde omgangene, og at kampen blev så hård var hans egen skyld. Det var slet ikke nødvendigt at tage kampen på den måde, da han havde stor fordel i højde og rækkevidde.

I 12. og sidste omgang slider begge boksere sig igennem og giver sig alt hvad de har. Køn var den ikke, men Oliver Meng hiver den hjem da han er den mest aktive og mest præcise.

Knock-out.dk scorede kampen 115-113 til Oliver Meng

5 COMMENTS

 1. Spændende kamp. Også lidt FOR spændende.
  Ærgerligt at de boksede så langt væk fra Falster, at der ikke var én fra ringhjørnet der lige kunne smutte hjem efter det jab Oliver havde glemt at få med til storbyen.

  Italieneren var naturligvis for stærk til at kunne blive bremset eller afskrækket af et jab (han blev jo ikke engang bremset af Olivers hårde slag), men det kunne have scoret nogle dejlige point, og have irriteret italieneren, og lavet åbninger til Olivers hårde slag.

  Nu endte det med at de stod og byttede power punches, hvilket passede italieneren fint.

  Sikke en form de to er i. 12 omgange i højt tempo, og begge blev ramt af hårde træffere, både dybt og højt.

 2. Det er denne type kampe som man ikke skal have alt for mange af. Så bliver Oliver Meng hurtigt gammel. Han måtte æde nogle unødvendige håndmadder, simpelthen af den grund at han glemte afstanden og glemte at bokse.

  Det var faktisk lidt foruroligende at en bokser som Khalil El Harraz formåede at presse ham så meget. Meng skal være glad for den manglende power hos italieneren, for havde han haft det, kunne det godt have endt galt.

  Er der brug for nye input i Mengs team? Det er som om at den stigende udviklingskurve er knækket og er vendt nedad.

 3. Enig. Om det er træner-input eller sparring eller regelmæssige kampe som skal til, kan jeg ikke sige. Men et eller andet skal der ske, for som du siger, han bliver ikke bedre for hver gang vi ser ham. Måske prøver han for hårdt på at skifte fra amatør-stil til prof-stil. At lade være med at bevæge sig så meget, og ikke slå så mange “point-slag” men forsøge at slå “gøre-ham-fortræd”-slag. Men det er altså gået for vidt. Han skal BÅDE slå point-slag, OG hårde slag, og ikke smide babyen ud med badevandet.
  TIdligere var der fremskridt hver eneste gang, og jeg havde ham som det største talent i DK. Men nu har Jacob Bank overtaget dén plads, for han udvikler sige hele tiden og bliver bedre fra kamp til kamp, og det er lige før man begynder at håbe på at Idrissi smider uldtrøjen, for han boksede da sin bedste kamp til dato synes jeg. Faktisk leverede han stævnets bedste boksning/kamp.

 4. Der er ingen tvivl om, at Oliver givetvis vil kunne se nogle ting fra kampen, som han kan gøre bedre næste gang.

  Men skal vi ikke også passe på med at gøre El Harraz for dårlig? Er der nogen som helst tvivl om, at han er bedre end den moderate rangering, han har på BoxRec?

  Den eneste bokser, der er gået problemfrit gennem El Harraz (ikke tabt omgange til ham) er en 30-årig tysk-italiener med dobbelt så mange kampe som Oliver, og vedkommende kan i næste måned på hjemmebane blive IBF-verdensmester i mellemvægt. Hvis han vinder den kamp brager han sandsynligvis ind i top 5 i verden.

  El Harraz vandt desuden 2-3 omgange ud af 10 mod Jack Culcay, nummer 2 og 10 hos IBF og WBC. Så at tro, at en 23-årig gut med blot 10 kampe skulle kunne valse sig problemfrit forbi El Harraz, der aldrig er blevet stoppet, uden at det skulle blive en tæt affære afgjort på marginaler. Hmm.

  Jeg vil næsten sige, at forhåbentligt møder Oliver en, der slår hårdere end El Harraz næste gang. For så vil det sikkert betyde, at denne modstander har nogle andre svagheder end El Harraz, eller i hvert fald ikke har de samme egenskaber som El Harraz, hvad angår hårdførhed og durabilitet.

 5. Det er ikke fordi jeg gør Harraz dårlig. Han havde mange gode kvaliteter. Han var i kanon form. Gik fremad og pressede konstant. Han slog så snart han var tæt nok på, og slog både dybt og højt. Uanset hvad Meng ramte ham med, lod han sig ikke mærke med det.

  Min kritik går ikke på Harraz men på at Meng bokser Harraz’s kamp, og ikke sin egen kamp.
  Hurtighed, afstandsboksing, fodarbejde, overblik, skæve vinkler, slagserier, temposkift og ikke mindst…. JAB er Mengs største styrker, men de glimrede ved deres fravær.
  Det er som om at han er blevet Patrick Nielsen -agtig efter han har groet sit skæg, og hellere vil være en hård banan der slår hårdt i stedet for en dygtig bokser.
  Meeen han var (burde være) Meng teknisk underlegen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier