mandag, 22. juli 2024

Øverst på plakaten er ikke lig med mest interessant…

Formelt er det Jeppe Møller Christensen (7-1), som er øverst på plakaten, når TK Promotion lørdag aften arrangerer stævne i ROFI Centret i Ringkøbing. Det skal man dog ikke lade sig narre af, for det skyldes primært, at stævnet finder sted i hans hjemby, og at han som det primære blikfang forhåbentlig vil være i stand til at lokke flest mulige tilskuere til at bruge en aften i selskab med bokserne. For når Jacob Bank (12-0) er på programmet, er det pr. definition ham, som øjnene er rettet imod.

Jacob Bank er uden sammenligning den mest interessante bokser i Kasper Holgersens stald, og han har i sine seneste kampe vist et så højt niveau, at hans blotte tilstedeværelse gør et stævne interessant. Bank forsvarede senest sin WBO Europa-titel, men den er nu opgivet, og han sigter mod nye mål, som i første omgang må være en placering på EBU-ranglisten. Det kræver selvsagt en sejr over argentinske Hernan David Perez (9-9), som dog sagtens kan vise sig at blive en mere drilsk modstander, end de lidt tvivlsomme cifre på rekordlisten umiddelbart antyder.

Det er kun boksere fra den bedre ende af skalaen, som har besejret Hernan David Perez. Han er en kompakt bokser, der passer godt på sig selv, og som Jacob Bank formentlig skal bruge både tålmodighed og energi på at få åbnet. Derudover er argentineren en naturlig letsværvægter, som derfor vil have en fysisk fordel mod danskeren.

Når det komme rtil stykket, er Jacob Bank en klart bedre bokser end Hernan David Perez, og han kommer da også til at vinde. Men det bliver ikke nogen hurtig og let sejr. Hvis Jacob Bank tidligt formår at finde vejen igennem den argentinske defensiv, der umiddelbart virker ganske solid, kan han måske slide ham op, men mest realistisk er det, at Jacob Bank vinder en klar og overbevisende pointsejr.

Spændende bomber og danskeropgør

Samlet set er stævnet i Rinkøbing et fint small hall show med fornuftige kampe på næstbedste niveau, og heldigvis er Jeppe Møller Christensen tilbage i ringen efter en længere pause. Han klæder ethvert stævne. Det er meget muligt, at han ikke bliver verdensmester på denne side af sankthans, men han har en offensiv og aggressiv stil, og der bliver sædvanligvis serveret god underholdning, når Jeppe Møller Christensen går i ringen.

Det skal også nok blive tilfældet denne gang, for argentinske Angel Gustavo Schmitt (6-15-1) ligner en bokser, der med sin stil kan bidrage til en seværdig kamp. Den 45-årige argentiner har i hvert fald ikke for vane at gemme sig, og han er i tidligere kampe ikke gået af vejen for et godt slagsmål. Det tegner til at blive en kamp, hvor det vil være en god idé at have tanket op i baren, inden første gonggong lyder.

Hidtil har Jeppe Møller Christensen vundet sine syv sejre på enten point eller på knockout i 1. omgang, men det vil være helt ideelt, hvis denne kamp kan få et resultat midt imellem. Efter en god pause vil Jeppe Møller Christensen sikkert have godt af at få nogle omgange i kroppen, men han må gladelig gerne bidrage til underholdningen ved at sende Angel Gustavo Schmitt i brædderne mod slutningen af de planlagte seks omgange.

Rent danske opgør har altid en ekstra nerve i sig – også selvom det er to nybegyndere. Det er tilfældet lørdag, hvor Amre Allman (1-0) og Steffen Rørstrøm (1-0) skal bokse seks omgange i letsværvægt. Den teknisk meget velfunderede Allman debuterede i marts, og vinder han denne gang, har han allerede en kamp i næste måned i kalenderen. Et fint aktivitetsniveau for en nybegynder.

Rørstrøms hidtil eneste profkamp fandt sted i efteråret, hvor han pustede en uduelig englænder omkuld. Den kamp foregik dog i cruiservægt, så selvom der står på papiret, at de to boksere fredag eftermiddag vejede det samme, må Rørstrøm have en fysisk fordel mod Allman, som til gengæld formentlig vil være en bedre bokser. Allman skal kigge opad for at få øjenkontakt med den klart højere Rørstrøm, men buddet herfra er alligevel, at Amre Allman vil have både hurtigheden og de tekniske færdigheder til at vinde. Det er endda ikke utænkeligt, at det kan blive før tid.

To overbevisende danske sejre

Stævnet byder på i alt fem professionelle kampe, og man må formode, at de to indledende af slagsen vil resultere i overkommelige danske sejre. Morten Givskov (1-0) er med sine 24 år og gode amatørerfaring en særdeles lovende bokser, og meget skal gå galt, hvis ikke hans anden kamp som professionel skal ende på samme måde som den første: Med en dansk knockoutsejr.

Givskov skal i ringen mod 35-årige Davit Gogishvili (18-19), som stammer fra samme by som Josef Stalin, men som langt fra er lige så ond mod de personer, der kommer ham på tværs. Han er ligesom Givskov højrefodsbokser, men han er i modsætning til Givskov utrænet, og han er vant til at blive stoppet, når han bokser uden for de vante rammer i en gymnastiksal i Tblisi. Kun en enkelt gang har han formået at gå alle de planlagte omgange, og i langt størstedelen af kampene er han blevet stoppet inden for de første par omgange.

For seks år siden var Davit Gogishvili en tur i København, hvor han mødte Pierre Madsen i det, der skulle vise sig at blive danskerens sidste kamp. Gogishvili gjorde ikke meget væsen af sig og kæmpede primært for at undgå for meget kamp, og han blev ved den lejlighed stoppet i 4. omgang. Så lang tid kommer den langt mere talentfulde Givskov ikke til at bruge.

Vi forudser også en overbevisende dansk sejr i stævnets indledende profkamp, hvor Nesar Kunduzi (3-0-1) tager imod Ilia Beruashvili (9-19). Ganske vist formåede georgieren for blot fire uger siden at yde solid modstand til Mikkel Gribsholt og gå alle fire omgange, men det bør Kunduzi kunne gøre mere overbevisende. Det bliver Beruashvilis tredje tur til Jylland, da han for fem år siden fik tæv af Frederik Hede Jensen, og uanset om det ender, før de fire planlagte omgange er gået, er der ingen tvivl om, at opgøret vil resultere i en overbevisende sejr til Nesar Kunduzi.

Stævnet bliver indledt med fire amatørkampe. Alle er herreseniorer, og flere af kampene finder sted i de tungere vægtklasser, hvilket forhåbentlig kommer til at kaste god underholdning af sig. Første amatørkamp begynder klokken 19, mens de professionelle kampe bliver ringet i gang klokken 20.20.

Stævnet kan følges direkte på Sport Live.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier