mandag, 22. juli 2024

Nu er cirkusset forhåbentlig overstået – det er endt med en feberredning…

Der bliver et stævne lørdag aften i Royal Arena – og Dina Thorslund bokser VM-kamp.

Det må være den positive overskrift efter nogle særdeles hektiske dage, hvor promotor Bettina Palle med rette kan føle sig dårligt behandlet af tyrkiske Seren Cetin (11-0) og folkene i hendes team. De sidste par dage op til stævnet har været et rendyrket cirkus, hvor Seren Cetin har indtaget rollen som pauseklovn.

Den tyrkiske bokser skulle have mødt Dina Thorslund (20-0) i stævnets hovedkamp med danskerens to VM-bælter på spil. Men først efter sin ankomst til København – og først efter, at hun havde skabt sig over, at det hotel, som Bettina Palle havde booket, ikke levede op til hendes standarder – blev det kendt for andre end hende selv, at hun havde en øjenskade, og den ville WBC ikke give hende tilladelse til at bokse med. Dermed stod Bettina Palle få dage før sit stævne uden en VM-udfordrer, og hun måtte derfor handle hurtigt. Det har hun gjort, og hvor utroligt det end lyder, er det lykkedes at finde en modstander, der næppe er ringere end Seren Cetin. 38-årige Mary Romero (9-4) er tidligere EBU-mester i superbantamvægt, hvor hun for halvandet år siden tabte titlen knebent til Ellie Scotney, som i dag er IBF-verdensmester. Efterfølgende mødte hun i Tyrkiet netop Seren Cetin og tabte igen knebent på point. Mary Romero ville under alle omstændigheder være en fin modstander til Dina Thorslund i et frivilligt titelforsvar, og med så kort varsel og i en så håbløs situation må det siges at være en feberredning af Bettina Palle at finde en så solid bokser til at stå i modsatte hjørne.

Hvorfor den tyrkiske bokser holdt skaden, der angiveligt opstod fredag i sidste uge, hemmelig, indtil hun havde placeret fødderne på dansk jord, er uvist. Hun erklærede sig dog villig til trods skaden at stille op til kampen, hvis Dina Thorslund samtidig skrev under på at møde hende i en returkamp i Tyrkiet. En temmelig alternativ indstilling fra en bokser, der var syet med adskillige sting ved øjet. Det må være udsigten til den fine purse, som Seren Cetin skulle have for opgøret, der fik hende til at holde oplysningen, der ellers må anses for meget væsentlig, for sig selv i så lang tid som overhovedet muligt. Ved at trække tiden til få dage før kampen, formindskede hun muligheden for, at Bettina Palle kunne finde en ny modstander, og måske kunne promotoren derfor presses til at acceptere at lade hende stille op trods skaden for ikke at risikere at måtte aflyse sit stævne.

Var det sket, ville Seren Cetins øjenskade efter al sandsynlighed være sprunget op meget tidligt i kampen, som dermed ville blive dømt teknisk uafgjort. Vupti – dermed havde Seren Cetin sikret sig en fin lønudbetaling og retten til hjemmebane i en returkamp mod Dina Thorslund, mens hun beholdt sin status som ubesejret.

Heldigvis lykkedes det at finde en erstatnngsmodstander, så Dina Thorslund får lov at forsvare sine VM-bælter. Det bør kunne lade sig gøre, selvom Mary Romero – især efter omstændighederne – er en rigtig fin modstander. Hun virker mere bevægelig end Seren Cetin, men ikke nær så fysisk stærk. Hun søger infighten, og da Dina Thorslund som bekendt heller ikke går af vejen for et godt slagsmål, kan det blive en 10 omgange lang slagudveksling – og den kommer til at ende med en dansk vinder.

Dina Thorslund er hurtigere, har bedre overblik og bedre power, og selvom det aldrig har været den tekniske boksning, der har været danskeres force, er hun også på det punkt Mary Romero overlegen. Det bliver formentlig 10 hårde omgange, men Dina Thorslund kommer til at vinder overbevisende på point.

Uforudsigelige WBC

Hvad der skal ske efter lørdagens kamp, bliver op til WBC. Fra dansk side vil der formentlig blive lagt pres på forbundet for at fjerne Seren Cetin som officiel udfordrer med den begrundelse, at hun tilbageholdt meget væsentlige oplysninger for Bettina Palle og dermed handlede i ond tro, da hun satte sig i flyet og rejste til Danmark velvidende, at hun ikke ville være i stand til at bokse. Om det lykkes at komme i mål med det, er mere end usikkert, da Seren Cetin har et nært forhold til højtstående personer i WBC – eksempelvis er hendes træner og manager gift med en person, som har titel af international sekretær i forbundet. Det var denne person, som repræsenterede WBC i forbindelse med den sidste kontrolvejning af Seren Cetin, og hun fandt det altså ikke nødvendigt at videreformidle sin viden om den øjenskade, som på tidspunktet for kontrolvejningen må have været meget synlig.

Når det kommer til bokseforbunds ageren bag kulisserne – og til tider også foran dem – kan intet overraske. Al logik tilsiger, at resultatet af det purseoffer, som sikrede Bettina Palle retten til at arrangere kampen, står ved magt, og at Palle dermed får muligheden for at arrangere kampen senere på foråret. Skulle hun afvise at arrangere den, må retten gå til Kasper Holgersen, som afleverede det næsthøjeste bud. Men desværre vil det ikke være vanvittigt overraskende, hvis WBC efter moden overvejelse finder det rigtigt at udskrive et nyt purseoffer.

Fire danskere på undercardet

At det lykkedes at finde en erstatningsmodstander til Dina Thorslund var en nødvendighed for, at stævnet kunne gennemføres med en vis troværdighed. På undercardet er fire danske boksere, hvoraf de tre har været faste repræsentanter ved Bettina Palles seneste stævner. Der er derfor tale om boksere, der er nye i profgamet og derfor tager et lille og forsigtigt skridt fremad.

Hamza Hussein (5-0) har ved de seneste stævner været den mest lovende af de danske boksere, og både Mathias Hansen (3-0) og Thorbjørn Boudigaard (2-1) har vist tegn på, at de ikke er uden evner – selvom vi venter lidt med at sætte hele pensionsopsparingen på, at de bliver verdensmestre. De møder alle klassiske journeymen, der næppe kommer i nærheden af at vinde, men som kan give dem noget værdifuld erfaring.

Interessant bliver det at følge profdebutanten Francis Fordjour, der gennem de seneste år er blevet beskrevet som et af de mest lovende talenter i dansk amatørboksning. I 2022 vandt han DM med en finalesejr over Elias Idrissi, hvilket beviser, at de boksemæssige færdigheder er helt på plads. Han bliver desuden beskrevet som en meget powerfuld bokser, og det får Ruben Movsesiani (15-26-1) lov at opleve. Det er ikke uvant for georgieren at blive stoppet før tid, og hvis Francis Fordjour virkelig slår så hårdt, som det bliver beskrevet, gælder det om at være vågen fra begyndelsen.

Set med danske briller er der til gengæld mulighed for en tur i baren, når Mikaela Lauren (32-6) vender tilbage ringen. Den 48-årige svensker har tidligere tilhørt verdenseliten, men efter fire års boksepause er det mere end tvivlsomt, om hun har den store fremtid i bokseverdenen.

Det er Dina Thorslund, som er trækplastret på stævnet, og det er hende, der skal lokke tilskuere i hallen og seere hen til tv-skærmen. Med to VM-bælter på spil burde tilskuere og seere næsten komme strømmende af sig selv, men i dagens Danmark ser det desværre lidt anderledes ud.

Stævnet kan følges live på Pluto-TV fra klokken 20.45.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier