søndag, 14. juli 2024

Michael Nielsen kæmpede tappert – men tabte

Thomas Essomba (11-7-1) var som ventet for stor en opgave for danske Michael Nielsen (6-2), som led karrierens andet nederlag. Michael Nielsen gjorde det ellers bedre, end de fleste havde forventet, og han formåede at kæmpe sig igennem alle otte omgange. Han var dog aldrig for alvor tæt på at vinde, og den overbevisende engelske pointsejr var helt fair.

Selvom Essomba var udråbt som meget stor favorit, lagde han meget roligt ud og overlod i kampens indledning ringens midte til Michael Nielsen. Danskeren tog den, men han formåede ikke rigtigt at finde vej ind til englænderen, som med sin gode bevægelighed undveg de danske angreb.

I 2. omgang skruede Essomba en smule op for aggressiviteten, og det var nok til at sikre ham omgangen, selvom der stadig ikke var den forventede klasseforskel. Michael Nielsen søgte stadig sin chance, men de hurtige engelske hænder og gode undvigelser havde han vanskeligt ved at hamle op med.

Michael Nielsen forsøgte i de efterfølgende omgange at komme et skridt nærmere sin modstander, men selvom danskeren gjorde det bedre og var bedre med, end man kunne have frygtet, var det ikke ret mange point, han formåede at lande. Thomas Essomba flyttede sig for det meste og fik undervejs sendt fornuftige kontrastød afsted mod danskeren.

I 5. omgang blev Michael Nielsen truffet flere gange af Essombas venstre til kæben, og han virkede presset. Niveauforskellen blev herefter mere tydelig, og i 7. omgang skruede englænderen op for presset. Hooks og uppercuts landede på Michael Nielsen, som alligevel kæmpede tappert videre.

Thomas Essomba vandt med dommercifrene 80-72 hos alle tre dommere.

3 COMMENTS

 1. Det klarede Michael flot. Han var oppe mod en bedre bokser – helt klart – men han gav det et skud, og var hele tiden med i kampen uden at miste modet/troen.
  Flot fighterhjerte!
  Man kunne dig godt fornemme på interviewet med træneren at han havde opgivet på forhånd. Der var simpelthen ikke en plan. “Har I studeret de kampe som Essomba har tabt, så I kan se om han er sårbar overfor en angribende bokser, eller en defensiv bokser, eller?” Næ det havde de vist ikke. Taktikken var kun “han skal bevare selvtilliden” 😀

 2. Hej Jim, jeg vil da gerne lige kommentere dit opslag.
  Du har fuldstændig ret .. Michael fightede det han kunne .! Han viste at han havde vilje og mandsmod… og når man møder overmagten, så er der sgu noget smukt i , ikke at smide sig…
  I forhold til din analyse af interviewet.. der føler jeg bestemt ikke, at kampen var opgivet på forhånd.. slet ikke. Men hvis man skal fokuserer på bjerget foran sig, i stedet for st finde en måde at bestige det på.. ja, så har man tabt. Hvis vi skal underspille os selv inden kampen, så vil det virke tåbeligt at tage kampen. Hvis man ikke tror på at man kan sejre i Pro boksning, er det bedre for rekordlisten st blive hjemme. Michael havde inden kampen tro på at kampen kunne vindes !
  Når modstanderen ikke helt bokser som vi havde forventet .. og det derfor pillede Michaels boksning fra hinanden , er det lige så meget fordi det lykkedes for Thomas.. man kan efterfølgende komme med undskyldninger for hvorfor det ikke gik… det vil jeg spare dig for.. men blot fortælle .. at det var første gang i Thomas E. Karriere som Pro han har haft en fuld Camp… hvilket også gør at han var optimalt forberedt.
  Vi tager hatten af for den dygtige modstander .. og ser fremad mod nye mål.
  God aften 🇩🇰🥊

 3. Det er værd at bemærke at Thomas Essomba (nu 12-8-1) lørdag aften noget overraskende vandt EBU-titlen i bantamvægt, da han på udebane i Italien besejrede den forsvarende mester Alessio Lorusso (nu 21-5-2) på point efter 12. omgange.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier