søndag, 19. maj 2024

Jacob Bank blev den store oplevelse i Ringkøbing

Han er allerede adskillige gange blevet udråbt som et af de største talenter i dansk profboksning, og denne gang viste Jacob Bank (7-0) for alvor hvorfor. Franske Idaas Redjdal (10-4-2) lignede på forhånd en hårdt test af den 21-årige dansker, men han fik aldrig et ben til jorden i de tre omgange, som kampen nåede at vare, inden Redjdal var blæst halvvejs tilbage til Frankrig.

Bank har i sine tidligere kampe lignet en bokser, der endnu ikke helt havde fundet sin stil som professionel. Det har ført til lidt flagrende boksning, og det er gået an mod de boksere, han hidtil har mødt. Denne gang var det en helt anderledes disciplineret Jacob Bank, der gik i ringen, og det gav virkelig pote. Danskeren virkede fysisk stærk, og hans gode jab banede vejen for slaghånden, som også endte med at afgøre kampen. Bank har tidligere ikke vist den store power, men også det havde han fundet frem i dagens anledning. Også kæben bestod sin eksamen, for da Redjdal i 2. omgang ramte Bank med en solid højre, åd den unge dansker blot træfferen.

I forberedelserne til kampen har det været et klart fokus hos Jacob Bank at være knap så flagrende og hoppende og ”komme tættere på gulvet”, som han selv formulerede det efter kampen. Den træning har givet pote.

”Jeg kan se, at jeg slår tungere, og jeg får ham til at gå tilbage, når jeg står fast på gulvet,” sagde Jacob Bank efter opgøret til Sport Live.

Alt i alt lignede det en indsats meget tæt på det perfekte fra Jacob Bank, der meget vel kan havne øverst på plakaten, når TK Promotion næste gang holder stævne, hvilket meget vel kan blive i Kolding i slutningen af september. Jacob Bank er staldens klart mest oplagte bokser at satse på i en større kamp, men hvad der konkret skal ske i fremtiden, ved han ikke endnu.

”Der venter endnu større ting. Måske en ungdomstitel mere eller noget større. Nu skal jeg først have en lille måneds ferie, og så træner vi op til det næste,” lød det fra Jacob Bank.

De uforudsigelige georgiere

De fire øvrige danskere, som var i aktion ved stævnet i Ringkøbing, mødte alle modstandere fra Georgien. At hente modstandere fra netop det land kan være som at trække et lod i lotteriet, for nogle gange får man en hårdfør modstander, der kæmper sin chance, mens man andre gange bliver mødt af en nulbon, der sætter sig og lader sig tælle ud, så snart muligheden byder sig. Begge typer var til stede lørdag aften i Ringkøbing.

De positive indsatser fra georgisk side stod Bukhuti Tatishvili (3-2) og Konstantine Jangavadze (5-24-3) for. De var i ringen mod brødreparret med efternavnet Akbari: Payman Akbari (7-1) og debutanten Khybar Akbari (0-0-1), og selvom det ikke lykkedes nogle af de to georgiere at få sejren, leverede de en arbejdsindsats, der gjorde dem fortjent at hæve deres hyre.

Faktisk kan Konstantine Jangavadze godt tillade sig at være skuffet over, at han måtte nøjes med uafgjort mod debutanten Khybar Akbari. Efter en god dansk indledning løb Khybar Akbari tør for luft, og i kampens sidste omgange var det en aggressiv georgier, der arbejdede mest og vandt omgangene. Jangavadze lignede en bokser, der var meget glad for at få uafgjort – og Khybar Akbari kan ikke tillade sig andet end at være meget tilfreds med resultatet. Faktisk troede danskeren, at han havde tabt.

”Jeg vandt 1. omgang, mens den næste var lige. I 3. og 4. omgang lavede han mest. Jeg havde nogle gode jabs, men det var alligevel ham, der lavede mest,” erkendte Khybar Akbari efter opgøret til Sport Live.

Khybar Akbaris lillebror, Payman Akbari, havde ikke tilsvarende problemer med at vinde, men han måtte kæmpe i samtlige otte omgange med 18-årige Bukhuti Tatishvili. Danskeren var ikke uheldig med at slippe for en tælling i slutningen af 5. omgang, hvor han ude af balance blev ramt og grebet af tovene, men han var aldrig i problemer i opgøret, der endte som lidt af et blodbad. Tatishvili fik en blodtud, og mod slutningen af kampen var hans ansigt nærmest smurt ind i blod.

I sin seneste kamp, hvor Payman Akbari løb ind i sit hidtil eneste nederlag, løb han tør for luft allerede midtvejs i kampen, men det var ikke tilfældet denne gang.

”Jeg var slet ikke træt. Jeg kunne sagtens have gået fire omgange mere,” sagde Payman Akbari efter kampen.

Hvis det virkelig var tilfældet, kunne Payman Akbari passende havde skruet tempoet i vejret. Hvis man kan vinde alle otte omgange klokkeklart og stadig have masser af luft og kræfter tilbage, må man gå efter at få modstanderen på røven. Det var dog ikke planen i den danske lejr.

”Planen var, at jeg skulle bokse klogt, og hvis hullerne kom, skulle jeg skyde ham,” sagde Payman Akbari, der ikke lagde skjul på, at han meget gerne vil have et revancheopgør mod venezuelanske Luis Millan, som han i april måtte se sig besejret af.

To lette sejre

Kem Ljungquist (13-0) og Jeppe Møller Christensen (4-1) fik ikke samme solide modstand mod deres georgiske modstandere, og begge danskere kan derfor notere lette knockout-sejre på rekordlisten.

Sværvægteren Kem Ljungquist skal i aktion igen allerede den 25. juni, hvor han forhåbentlig skal sikre sig endnu en sejr inden et planlagt stævne i september med ham selv som promotor og hovedkæmper. I det perspektiv er det ikke så overraskende eller underligt, at Ljungquist fik en let opgave i form af Paata Aduashvili (10-34-3), som ikke evnede at stille alverden op. Alligevel var det en fuldt fokuseret Ljungquist, der var i ringen.

”Det kan godt være, at han ikke ser ud af meget, men jeg var lige så spændt, som hvis jeg skulle møde en af de gode,” sagde Kem Ljungquist efter kampen til Sport Live.

Efter en 1. omgang, hvor Ljungquist ikke foretog sig alverden, kom der fart over feltet i 2. omgang, hvor Aduashvili først blev sendt i gulvet efter en fin serie med flere lige stød. Herefter fik han frataget et point for gentagne urene slag, og da Ljungquist efterfølgende ramte ham med en venstre til kæben, gik han i gulvet. Selvom han blev ramt rent, skal Aduashvili ikke beskyldes for at levere en helhjertet indsats for at komme på benene igen.

Det samme kan siges om Slava Margishvili (1-3), der helt som ventet blev stoppet af Jeppe Møller Christensen. Den danske cruiservægter lever i ringen af sin stærke fysik, men selvom han fik sendt mange træffere ind på sin georgiske modstander, blev Margishvili aldrig ramt rent. Mod slutningen af 1. omgang havde han dog fået nok at presset og gik i gulvet.

”Jeg var lidt nervøs efter min seneste kamp. Jeg ville gerne ud og bevise, hvad jeg kan, for sidste gang var det så langt fra, hvad jeg føler, at jeg kan,” sagde Jeppe Møller Christensen efter opgøret til Sport Live.

Stram økonomi

Hvad fremtiden bringer for TK Promotion – udover sommerferie – er fortsat uvist. En aftale med Sport Live gældende for de kommende to år er et skridt i den rigtige retning og en god hjælp til at få stævnerne til at hænge økonomisk sammen. Det er dog lang fra en aftale i millionklassen, og den er derfor ikke nok i sig selv. Selvom flere af modstanderne lørdag aften i Ringkøbing var fundet i kassen med discount-varer, får Kasper Holgersen ikke fedet sin pensionsopsparing op ved at arrangere stævner som det i Ringkøbing. Nærmere tværtimod.

Tilskuertallet denne lørdag var en anelse skuffende sammenlignet med de tidligere stævner i Ringkøbing, hvor der har været fuldt hus. TK Promotion har ikke længere nyhedens interesse, og det kan gøre det vanskeligere at sælge billetter og sponsorater. Det vil derfor kræve større og mere interessante kampe, og den slags koster flere penge – og så er der behov for flere intægter… Sådan hænger det naturligt sammen.

Under alle omstændigheder skal TK Promotion nok vende retur, når sommer er blevet til efterår.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier