torsdag, 13. juni 2024

Flot sejr – nu venter en svær opgave uden for ringen…

Arbejdet inde i den firkantede ring klarede Kem Ljungquist (18-0) ganske glimrende, da han fredag aften på hjemmebanen i Nykøbing Falster slog svenske Awadh Tamim (16-10) og dermed bevarede sin status som ubesejret. Svenskeren var på forhånd vurderet som en modstander, der godt kunne være farlig, men det blev han aldrig mod Ljungquist, der havde fuldstændig styr på opgøret, inden han i 7. omgang afgjorde kampen.

”Jeg følte, at jeg havde noget at bevise efter den performance, jeg leverede sidst. Så jeg er glad,” lød det efterfølgende fra en tilfreds hovedkæmper og stævnearrangør.

Mens Kem Ljungquits seneste kamp i marts mod Marios Kollias blev heftigt debatteret – især på svensk – var det denne gang anderledes ensidigt. Ljungquist havde styr på den lavere Tamim, der blev kontrolleret med det lange danske jab, ligesom det ved adskillige lejligheder lykkedes Ljungquist at placere sin dybe venstre i leveren på Tamim. Det var træffere, der tog kræfter, og efter ganske få omgange var der ikke meget vilje eller gejst tilbage i svenskeren, som i stedet bidrog til, at kampens anden halvdel blev lidt mere rodet. I 7. omgang måtte Tamim efter endnu en dyb træffer tage tælling, og kort efter var det forbi.

Med opgaven inde i ringen løst vender der en helt anderledes opgave uden for ringen og venter på Kem Ljungquist. Som sin egen promotor skal han med en forhåbentlig sikker hånd styre karrieren i den retning, der er den rigtige for ham. Men hvad er det? Danskeren har allerede flere gange fået følere fra boksere i toppen af sværvægtsklassen, der gerne ser ham som deres modstander. Det er kampe, som vil kunne give en god betaling, men hvor det til gengæld vil blive særdeles vanskeligt at vinde. En anden mulighed er at lade de sportslige ambitioner overskygge udsigten til en stor betaling og i stedet forsøge at bringe sig i position til eksempelvis en EM-kamp. Det bør være muligt, men det er kun Kem Ljungquist selv, som ved, hvilken vej der er den rigtige for ham.

Gode talenter – men matchmakeren skal op i niveau

Det er en kendsgerning, at Rngsde Promotion har flere talentfulde boksere i stalden. Men det er også en kendsgerning, at talent ikke i sig selv er nok til at nå langt inden for sporten. Man skal også have en promotor, der kan sikre kontinuerlig aktivitet, og man skal have en matchmaker, der finder de rigtige modstandere. Foreløbig kan hverken Elias Idrissi (4-0), Ahmad El Ahmad (5-0) eller Gustav Thorsen (3-0) beklage sig over mængden af kampe, de har fået lov at bokse, siden de i efteråret profdebuterede. Ingen møder verdensmestre i deres første professionelle kampe, men nu er både Idrissi og El Ahmad nået dertil, hvor matchmakeren er nødt til at tage næste skridt og matche dem mod rigtige boksere.

At se Elias Idrissi mod Irakli Shariashvili (9-15-1) gjorde decideret ondt i øjnene. At Idrissi efter kampen forklarede, at han kunne mærke, at georgieren var kommet til Falster for at kæmpe for sejren, må siges at være høflighed på højt niveau. For Shariashvili forsøgte ikke at vinde. Han forsøgte udelukkende at spoile og ødelægge kampen i et forsøg på at få tiden til at gå og nå frem til sidste gonggong. Det kostede undervejs tre pointfradrag, inden kamplederen stoppede det ulige og særdeles uskønne opgør.

Lidt bedre var det, da Ahmad El Ahmad (5-0) udboksede Rafail Melnyk (3-7). Ikke at ukraineren på nogen måde leverede en kamp, hvor der var spænding om udfaldet, men han havde en anden taktik for at få tiden til at gå: Han smed simpelthen paraderne og lod mere eller mindre El Ahmad slå ham frit i hovedet. Det lyder umiddelbart som en meget uklog fremgangsmåde, men desværre kom det endnu en gang til udtryk, at skolelæreren fra Korsør ikke er i besiddelse af den store power. For trods masser af rene træffere til kæben, var Melnyk aldrig for alvor på vej i gulvet.

”Jeg prøvede noget nyt ved at gå fremad og ikke bruge så meget teknisk boksning. Så det var anderledes, men det fungerede fint nok,” lød det efter kampen fra Ahmad El Ahmad.

Gustav Thorsen havde fået ny modstander med meget kort varsel, og den slags er som regel ensbetydende med, at kvaliteten er kraftigt nedadgående. Andras Csomor (18-39-2) var utrænet, og at det endte med en hurtig dansk knockout-sejr, var derfor logisk. Gustav Thorsen udnyttede fint sin lange rækkevidde, og i 2. omgang sagde han godnat på ungarsk.

”Jeg synes, det var fedt. Jeg fulgte gameplanen til punkt og prikke. Vi aftalte, at jeg skulle lade være med at mose på og stoppe ham med det samme. Hellere gå en runde bag mit jab og lade det naturligt ske. Lige pludselig gav han mig åbningen, og så tog jeg den. Så det betalte sig at følge planen,” sagde Gustav Thorsen efter kampen.

Både Idrissi, El Ahmad og Thorsen er gode boksere, men hvis de skal nå langt, er det ikke nok med masser af kampe. De skal også møde modstandere, der kan udfordre dem. Modstandere, der er ordentligt skolede og som ved ankomsten oprigtigt tror på, at de kan vinde. Det kan godt lade sig gøre, selvom man ikke er en af den slags promotorer, der har et pengetræ stående i haven. Det er Jacob Bank et glimrende eksempel på.

Fine svenske takter

Aftenens første professionelle kamp var, set med danske øjne, særdeles uinteressant, og derfor er det en anelse komisk, at det var en af stævnets mest velboksede kampe. Svenske Mohammed Al Maliki (1-1) er en ganske udmærket bokser, som i moldiviske Ion Catarau (1-3) mødte en mand, der var bedre end de negative cifre på rekordlisten. Om svenskeren når til tops i den professionelle bokseverden, er nok lige så tvivlsomt, som at vi om føje år husker hans kamp i Nykøbing Falster. Men ikke desto mindre var det faktisk ganske fornøjeligt at følge ham. Han må gerne vende tilbage ved de kommende stævner.

…og kære Lolland Falster TV: Det er dejligt, at I vil vise boksning. Det er herligt, at de, der bor i den modsatte ende af landet, kan følge med i stævnet uden at køre den lange vej til Sydhavsøerne. Men næste gang bruger I lige fem minutter inden stævnet på at instruere de kære kommentatorer i, hvordan man slukker for mikrofonen, når man skal bøvse højlydt eller fortælle sin makker, at man skal på lokum. O.k.?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier