fredag, 24. maj 2024

Et stævne, der gav lige så mange spørgsmål som svar…

På mange måder var lørdagens stævne i Holstebro en succes for TK Promotion. Stor lokal opbakning med tilskuere, der skal tælles i tusinder, flot tv-dækning, flotte seertal på TV 2 Sport og ikke mindst et forsvar af VM-bæltet af Dina Thorslund (18-0). Alligevel må arrangørerne sidde tilbage med mindst lige så mange spørgsmål, som inden stævnet blev ringet i gang.

Dina Thorslund har allerede ved flere lejligheder luftet tanker om, at hun ikke har planer om at bokse, til hun når folkepensionsalderen – og så er hun i parentes bemærket slet ikke i stald hos TK Promotion, hvorfor hun formelt var gæstebokser i hjembyen lørdag aften. Under alle omstændigheder skal hun ikke i ringen, når TK Promotion inden sommerferien har planer om endnu et stævne, og her opstår første spørgsmålstegn. Det kunne meget vel have været Payman Akbari (6-1), som skulle stå øverst på plakaten i en titelkamp om en ungdomstitel, men det er næppe aktuelt nu, efter Akbari lørdag aften led karrierens første nederlag, da venezuelanske Luis Millan (20-5) viste sig at være for stor en mundfuld.

Luis Millans indsats var ganske overraskende – givetvis også for ham selv. De klip, som internettet gav adgang til med Luis Millan i kamp, viste i hvert fald en bokser på et knap så højt niveau som det, han lagde for dagen denne aften i Holstebro. Den venezuelanske pointsejr efter otte omgange var helt efter bogen, og den unge dansker forsøgte da heller ikke at bortforklare nederlaget.

”Han var bare en bedre mand i aften. Jeg er overrasket over hans styrke, for han var stærkere, end jeg havde regnet med,” sagde Payman Akbari efter kampen til TV 2 Sport.

I 3. omgang så det ellers ud som om, at kampen efter en vanskelig åbning var begyndt at tippe den rigtige vej. Akbari havde sin modstander rystet, men kampen knækkede, da Luis Millan placerede sin albue lige midt i synet på Payman Akbari med et cut til følge. En sådan bissestreg burde bestemt have kostet strafpoint, men episoden gik upåtalt hen – og det blev formentlig kampafgørende.

Fra dette øjeblik virkede Payman Akbari tappet for selvtillid. Jabbet var afmonteret, og danskeren lod til at bekymre sig mest om at undgå at forværre skaden. I en sådan situation, hvor tingene ikke fungerer, må man være i stand til at ty til plan b, for hvis man ikke kan udbokse sin modstander, må man udarbejde ham. Men heller ikke det lykkedes for Akbari, som ikke viste det store fighterhjerte. Dermed må drømmen om en titelkamp som minimum være udsat.

Jeppe Møller i skuffende nederlag

Det er temmelig usædvanligt, at der på et dansk boksestævne er flere danske nederlag end sejre, men det var tilfældet denne aften, hvor et andet af promotorens håb, Jeppe Møller Christensen (3-1), måtte indkassere karrierens første nederlag. Som amatør tabte Jeppe Møller Christensen aldrig, og de tre første profkampe blev vundet, inden Irakli Alanidze (3-1) satte en kæp i det hjul efter seks omganges slåskamp.

”Jeg boksede ikke ligefrem, som man skulle. I stedet for at bokse ham udefra, som ellers var planen, blev jeg inde ved ham,” lød det efter opgøret fra hovedpersonen.

Jeppe Møller Christensen har ikke bokset flere amatørkampe, end de kan tælles på fingrene, og den manglende erfaring skinner tydeligt igennem. Alligevel er Irakli Alanidze en modstander, som en ung dansker bør besejre, og her er løsningen forholdsvis simpel: Når der næste gang er stævne, skal Alanidze hentes retur til en revanchekamp, som Jeppe Møller Christensen med god ret vil kunne betragte som en vaskeægte eksamen.

Forventet nederlag

Mens nederlagene til Payman Akbari og Jeppe Møller Christensen kom overraskende, var det ventet, at Michael Nielsen (6-2) var oppe mod en for skrap modstander i engelske Thomas Essomba (11-7-1). Selvom danskeren tabte alle otte omgange, gjorde han det dog bedre, end man kunne have frygtet. Ordet ”mismatch” blev hørt i korridorerne op til stævnet, men det var der ikke tale om. Faktisk viste Michael Nielsen et godt fighterhjerte, men han måtte erkende, at talentet bare ikke er på samme niveau som Thomas Essombas.

”Jeg gjorde mit bedste. Jeg gjorde hvad jeg kunne. Jeg blev ramt mange gange – for mange gange – men jeg blev ved med at være der og kæmpe imod og gøre, hvad jeg kunne for at vinde kampen,” sagde Michael Nielsen efter opgøret til TV 2 Sport.

Det er værd at tage hatten af for en dansk bokser, der uden piveri tager chancen i et på papiret vanskeligt opgør. Michael Nielsen er blevet 30 år, og hvis han vil nå noget inden for professionel boksning, har han ikke tid til at rende rundt og vælte 100 lig. I sådan en situation må man satse, og så må det briste eller bære. I Michael Nielsens tilfælde bristede det, men hellere det end at mangle modet til overhovedet at tage chancen.

Jacob Bank imponerede igen

Aftenens klart største bokseoplevelse stod Jacob Bank (6-0) for i sin udklassering af italienske Christian Mazzon (7-4). Italieneren fik virkelig ørerne i maskinen, og Jacob Bank viste undervejs eksempler på et så stort talent, at forventningerne til ham er i top. Dermed må han sikkert også finde sig i at skulle lægge ryg til kritik, så snart noget ikke er helt perfekt – og selvfølgelig er han som 21-årig ikke perfekt. Han er stadig lidt for glad for at showboate, og det virker som om, han endnu ikke har fundet den helt rette stil.

Han er dog godt på vej, og sejren over Christian Mazzon var et godt skridt på vejen.

”Han var en hård negl. Jeg fik lidt problemer med hænderne til sidst, fordi han virkelig kunne tage dem,” sagde Jacob Bank efter opgøret.

Jacob Bank har allerede vundet WBO’s ungdomstitel, og med nederlaget til Payman Akbari mangler TK Promotion et hovednavn til det kommende stævne. En mulighed kan være at rette blikket mod Ditlev Rossing (14-0), der har erklæret sig klar til at komme i kamp og som desuden er en offensiv og hårdtslående type, som appellerer godt til publikum. En anden mulighed kan være at smide Jacob Bank op i toppen af plakaten hurtigere end planlagt. Hans talent bør kunne bære det.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier