fredag, 21. juni 2024

Enock Poulsen kæmpede sig til flot sejr – ny europamester

I aftenens hovedkamp, den tredje og sidste titelkamp på programmet, skulle Enock Poulsen (12-0) møde Franck Petitjean (23-6-3) fra Frankrig i en kamp om den ledige EBU-titel i juniorweltervægt. Det blev en hård herrefight mellem de titeludfordrere.

Det blev dog Enock Poulsen der efter 12 hårde og dramatiske omgange kunne kåres til ny europamester i juniorweltervægt. De tre sidedommer scorede kampen 116-113, 114-113 & 114-113. En afgørelse som franskmændende bestemt ikke var tilfredse og enige med.

Kampens første omgang forløb meget stille, uden de store træffere og dramatik.

Dramatik fik publikum i Frederiksberg Hallerne dog i starten af anden omgang, da Enock Poulsen i en slagudveksling kom til skade med sin højre skulder. Enock Poulsen boksede omgangen færdig uden at bruge sin højre hånd.

Da chokket og forskrækkelsen hos Enock Poulsen havde lagt sig, turde han igen benytte den højre hånd, som skulle være det foretrukne angreb mod en højrefodsbokser som Franck Petitjean. Dette gjorde at han i omgangene tre, fire og fem i velkendt stil undveg og boksede kontra på en efterhånden rådvild og uren Franck Petitjean.

Omgangene seks og syv var ikke meget anderledes end de foregående. Petitjean der jagter Enock Poulsen, som fint undviger og bokser kontra.

I kampens ottende omgange, opstod der igen dramatik, da de to boksere støder hovederne sammen, hvilket giver en skade i panden, så blodet flyder i ansigtet på Enock Poulsen.

Mod slutningen af niende omgang måtte Enock Poulsen tage en tælling, fra hvad der lignede en lige venstre fra Franck Petitjean. I 10. omgang udviklede kampen sig til mere slagsmål end boksning, hvilket passede Franck Petitjean bedst.

I 11. omgang havde Enock Poulsen igen fundet rytmen og fik mere eller mindre bokset omgangen på hans præmisser. Mod slutningen fanger Enock Poulsen, Franck Petitjean i den franske hjørne, og her får Enock Poulsen afleveret et par hårde træffere.

I kampens 12. og sidste omgang bokser Enock Poulsen klogt og passer godt på sig selv. Scorer og får undveget når franskmanden blæser til angreb.

Knock-out.dk scorede kampen 115-112 i Enock Poulsens favør.7 COMMENTS

 1. Jeg synes, at Enock Poulsen leverer en af de største mandfolkepræstationer nogensinde i dansk boksning. Her tænker jeg specifikt på den skade, der opstår i anden omgang, hvor hans skulder går af led.

  Jeg har set den slags skader før i kampsport, og i næsten alle tilfælde slutter kampen lige dér. For naturligvis kan man ikke fortsætte, når ens arme og hænder er de primære våben. Men på imponerende vis bevarede han hovedet koldt, da hans sekundant resolut fik skubbet skulderen på plads. Det var i sig selv en meget bizar aktion. Et tv-klip af denne dramatiske hændelse, og af Enock, der går ud til kamp igen, som om intet er hændt, vil helt sikkert have potentiale til at gå viralt på de sociale medier.

  Men tilbage til kampen: Én ting er, at han fortsætter opgøret. Jeg var som sagt overbevist om, at det var slut eller blot en stakket frist. Noget andet er, at han undgår at blive hylet helt ud af den i de efterfølgende omgange, hvad 9 ud af 10 ville være blevet. For der vil jo altid lure en frygt for, at den går i stykker igen, og der skal normalt ikke meget tid, før man mister rytmen og timingen. De fleste ville være krakeleret både mentalt og fysisk, inden de var blevet stoppet af modstanderen.

  Læg dertil, at skulderen gudhjælpemig gik af led 1-2 gange mere i kampen! Ifølge interviewet skubbede han den selv på plads en af gangene. Jeg formoder, at det måske var ved gulvturen med handsken på kanvassen.

  Midt i det dramatiske vanvid – og i en meget beskidt kamp med masser af bissetricks fra franskmandens side og en, synes jeg, elendig kampleder, der ikke påtalte unoderne – hiver Enock alligevel lige en masse lækre kombinationer frem og overdynger franskmanden med uppercuts og en masse andet godt. Han VILLE vinde den EM-titel og kæmpede herorisk. Og han vandt fortjent. Det tager jeg sgu’ hatten af for.

 2. Jeg kunne efterfølgende ikke lade være at tænke på om det overhovedet er efter reglerne, at Enock i anden omgang kommer til sit hjørne og får sat skulderen på plads?

 3. Forestil jer følgende situation: Bokserne slår hovederne sammen, og den ene bokser får et cut. Kamplederen tillader herefter, at bokseren midt i omgangen går ud til sit ringhjørne , hvor sekundanter tørrer blodet væk og lapper flængen sammen med vaseline, hvorefter omgangen kan bokses færdig.

  Det går naturligvis ikke. Hvis bokseren ikke er klar og ikke formår at kæmpe sig igennem omgangen til næste pause, skal han stoppes. Han kan ikke få hjælp fra folk i ringhjørnet, mens kampen er i gang.

  Men det var, hvad der skete for Enock Poulsen i 2. omgang. Det var blot ikke et cut, men en skulder, der gik af led. I diverse forbunds regler står der en farlig masse ting om cuts, men betydeligt mindre om andre skader – sikkert fordi ”usynlige” skader kan være for lette at fuske med. Vi har gennem tiden set en del georgiere få ondt i armen, når de er blevet slået tilpas mange gange i hovedet. Men princippet er vel det samme.

  Jeg er ret overbevist om, at kamplederen og supervisoren i skøn forening begik en fejl, og at kampen burde stoppes på teknisk knockout, da Enock gik til ringhjørnet og fik hjælp fra sekundanterne.

  Når det er sagt, må man virkelig tage hatten af for den måde, Enock fik kæmpet sig igennem. Han var den klart bedste bokser, og Petitjean var undervejs meget beskidt i sin boksning. Jeg synes, Enock vandt i størrelsesordenen 115-112.

 4. Det er ikke helt let at finde ud af, hvordan situationen i 2. omgang burde håndteres. Per-Åke Persson har et andet bud: ”Jag tror det rätta beslutet hade varit ett NC alternativt Technical Draw. Vid ett accidental clash of heads blir det ju så om det gått färre än fyra ronder. Här är det en “accidental injury” och det bör väl bli samma sak”.

  Det er også et ret godt bud 🙂

  Her er så et tredje bud: Hvis man kigger i EBU’s regler, står der blandt meget andet:

  “5.2 Before each contest the Chief Second who shall be in charge in the Boxer’s corner must identify himself to the Referee. The Seconds must obey the orders of the Referee. During the rounds the Seconds must keep silent, they must not advise or help the Boxer that they are attending and neither must they enter the ring. Any infringement of this Article or any of the x other Boxing Rules by his Seconds may bring about the deduction of points or the disqualification of the Boxer.”

  Under en omgang er det altså ikke tilladt en sekundant at hjælpe sin bokser – som det skete. Men hvad er så konsekvensen?

  I sidste sætning står der, at en overtrædelse af denne regel KAN – ikke SKAL – koste strafpoint eller ligefrem diskvalifikation. Det kan sagtens læses som om, at det ene og alene er op til kamplederen i den enkelte situation at vurdere, om det skal sanktioneres, at bokseren fik hjælp fra hjørnet. Det vurderede den italienske kampleder i denne situation så, at det ikke skulle – og hans skøn er endeligt.

  Jeg har spurgt Jesper D. Jensen, der som bekendt sidder i EBU’s bestyrelse og er en erfaren supervisor, men han er heller ikke sikker på, hvordan reglerne hænger sammen i denne situation. Han vil gå på jagt efter et endeligt svar hos de høje herrer.

  Jo mere jeg tænker over det, jo mere tror jeg, at det er det sidste bud, som er det rigtige: Kamplederen KUNNE med reglerne i hånden have frataget Enock point eller ligefrem stoppet kampen – men det var ikke var en fejl, at han lod være.

 5. Sindssyg kamp! Og helt enig med Thomas. Vanvittigt at Enock ikke “fryser” mentalt.
  Jeg har ikke set noget lignende siden Abraham boksede med en brækket kæbe fra 5-12 omgang nærmest med blodet sprøjtende fra ham.
  I Rasmus’ referat af kampen synes jeg der mangler at stå at skulderen gik af led 2 gange mere 🙂
  I min optik burde kampleder (naturligvis) ikke have ladet Enock gå til sit hjørne men i stedet spurgt om han var klar til at fortsætte, og så sat kampen igang igen. Eller stoppet den. Ligesom man plejer, hvis en bokser får et (accidental) cut. Evt. kunne han have spurgt stævnelægen til råds hvis han er i tvivl om det er forsvarligt at lade bokseren fortsætte.

  Og det er vist også det EBU har fundet ud af, siden de har givet klageren medhold. Det ville dog være rart hvis nogen ville fortælle os hvilket regelbrud der er klaget over (og givet medhold i).

  Men Enock kan da ikke bare leve med den skulder? Han må da have strammet elastikkerne eller sådan noget, inden han kan bokse rematch? Eller er sådan noget en karrierestopper?

 6. EBU Boxing Rules Article 16 – Decisions in Case of Injury:
  Det är paragraf 9 som gäller. Petitjean skulle alltså enligt EBU fått segern på uppgivet i andra ronden.
  Man har också tagit upp 5:2 när sekonderna går in i ringen.
  Det korrekta resultatet skulle alltså varit TKO 2 och seger för Petitjean.

 7. Tak Pap.
  “16.9 Unexpected events If a boxer is injured by any action by himself …”
  Ja, det var det der skete. Enock slog et slag i luften, og armen gik af led.

  “…and if the referee, after having consulted with the ring doctor, determines he is unable to continue, he will be declared the loser, the referee having stopped the contest due to an injury or, if he does not want to continue the contest, he will lose by abandonment.

  Så ja… kampleder skulle selv (evt med hjælp fra lægen) beslutte om Enock kunne fortsætte.
  TKO 2 ville være det rigtige resultat hvis reglerne var blevet fulgt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier