mandag, 22. juli 2024

Dina får ikke en bedre chance…

Det ligner på alle måder et scoop, at Dina Thorslund (19-0) fredag aften får chancen for at fordoble antallet af VM-bælter i garderoben, når hun møder mexicanske Yuliahn Luna Avila (25-3-1). Efter de seneste par titelforsvar mod modstandere fra den absolut tynde ende af skalaen, sad man i en periode med en frygt for, at Thorslunds karriere kørte ud ad en ensrettet vej i retning mod ingenting. Et danskeropgør mod Sarah Mahfoud var angiveligt inden for rækkevidde, men løb alligevel ud i sandet, og flere af vægtklassens øvrige titelindehavere så ikke danskeren som nogen interessant modstander. Eller også turde de simpelthen ikke, fordi de vidste, at de ville få tæv. Det afhænger en smule af, hvilken lejr man spørger.

Til slut lykkedes det at lokke den regerende WBC-verdensmester til Vestjylland, og det ligner noget af det bedste, der kunne ske for Dina Thorslund. Selvom to kun er det dobbelte af én, så er to VM-bælter altså mere end dobbelt så godt som et enkelt, og da arrangørerne endvidere har mulighed for at benytte The Ring-titlen i promoveringen af kampen, kan den uden at lyve tales op til at være en rigtig stor kamp. Når The Rings bælte er ledigt, kommer det kun på spil, når vægtklassens to bedst rangerede boksere mødes, og det er tilfældet her.

Kigger man op i ringen, tyder meget også på, at det er den rigtige verdensmester, der er blevet lokket til Danmark. I modsætning til eksempelvis IBF-verdensmesteren Ebanie Bridges, hvis fysiske styrke ville blive et kedeligt bekendtskab i Vestjylland, har Yuliahn Luna Avila en stil, som ligger meget bedre til Dina Thorslund. Mexicaneren er en teknisk velfunderet og intelligent bokser, der ikke lader sig fange, fordi en mindre dansker kommer bragende med hænderne fuld af bomber. Men hun er samtidig en forsigtig og defensiv bokser, og hverken når det kommer til hurtighed eller power er hun specielt skræmmende. Hun lader gerne modstanderen komme med udspillet fra ringens midte, og det er en tilgang, der behager den danske WBO-verdensmester.

At Dina Thorslund inden opgøret har meldt ud, at hun ser sig selv som underdog, skal man ikke lægge så meget i. Selvom Yuliahn Luna Avila er på et helt andet niveau end Thorslunds to seneste modstandere, er buddet herfra, at kampen bliver præget af dansk dominans kulminerende med en pointsejr og dermed et ekstra VM-bælte om livet på Dina Thorslund.

Holde-i-gang-kamp til Bank

Stævnet, der finder sted i Gråkjær Arena i Holstebro, er arrangeret af promotorselskabet Disrupt Promotion i et tæt samarbejde med TK Promotion. Stævnet byder på otte professionelle kampe, hvor den danske promotor leverer fire danskere til undercardet. Mest interessant er naturligvis Jacob Bank (10-0), som efter sommerens imponerende sejr over Ralfs Vilcans er dansk profboksnings aktuelt største håb for fremtiden.

Denne gang møder han en noget blødere modstander i montenegrinske Almir Skrijelj (18-5), der er blevet hentet med kort varsel efter afbud fra den oprindelige modstander. Selvom Jacob Bank ikke er lige så skarp, som tilfældet var til titelkampen i juni, bør han ikke få problemer mod Almir Skrijelj. Den 34-årige montenegriner er ikke specielt høj, og han er ikke ret hurtig, og bortset fra en sejr over en totalt shot hviderusser, der for omtrent 100 år siden var europamester i superfjervægt, er der ikke noget ved ham, der virker skræmmende. Jacob Bank skal have en holde-i-gang-kamp, hvor han vinder uden større besvær, og til det formål er Skrijelj en helt fin modstander.

Danske sejre på undercardet

Payman Akbari (7-1-2), Nesar Kunduzi (1-0) og Mikkel Gribsholt (1-0) udgør det øvrige danske trekløver på undercardet, og det vil formentlig resultere i tre danske sejre. Akbari har ikke haft mange lette opgaver det seneste halvandet års tid, hvor hans to seneste ture i ringen begge er endt uafgjort mod danske landsmænd. Han skal derfor tilbage på sejrskurs mod italienske Pietro Caputo (2-2). Det bør han komme, selvom han næppe kommer til at lægge italieneren på langs, før alle seks omgange er gået.

Kunduzi og Gribsholt debuterede begge før sommerferien med hurtige knockout-sejre, men denne gang skal de nok få flere omgange ind på kontoen. De møder begge georgiske journeymen, som ganske vist ikke ser skræmmende ud, men som heller ikke plejer at lægge sig ned. Det er en selvstændig pointe, at nyproffer får noget ringerfaring, så hvis begge deres kampe kan gå tiden ud, vil det være et plus – og hvis de georgiske modstandere så også kan slå lidt igen, vil det være en bonus. Meget peger i hvert fald i retning af to meget sikre danske pointsejre.

Faktisk er den mest interessante bokser på undercardet – bortset fra Jacob Bank – ikke engang dansk. Brasilianske Hebert Conceiacao Sousa (4-0) gæsteoptræder nemlig i Jylland, når han møder polske Robert Talarek (27-21-3). Selvom et opgør mellem en brasilianer og en polsk journeyman ikke umiddelbart lyder ophidsende, er det værd at bemærke Sousas amatørbedrifter. For to år siden vandt han guld ved OL i Tokyo, og to år forinden blev det til VM-bronze. Det er altså en mand, der har alle boksemæssige færdigheder på plads, og som det bliver interessant at følge.

Den resterende del af undercardet udgøres af irske Steven Cairns (5-0) og debutanten Book Eaton. De møder begge østeuropæiske journeymen, som vil sikre dem en overbevisende sejr. Det er ikke kampe, der vil få pulsen i vejret hos de danske boksefans.

Stævnet i Gråkjær Arena begynder klokken 19, og det sendes direkte på Sport Live.

2 COMMENTS

  1. Med sig i ringhjørnet har Yuliahn Luna sin træner, som også er hendes far, Julio Luna. Han boksede selv som professionel i årene 1990-2003, og selvom rekordlisten endte på beskedne 15-16-2, boksede han nogle titelkampe – blandt andet i København, hor han i februar 1999 mødte Jesper D. Jensen i en kamp om IBC-titlen i juniorbantamvægt.

    Jesper D. Jensen havde haft en lettere kaotisk optakt til kampen, da han på selve kampdagen var blevet far. Det forhindrede ham ikke i at bokse 12 omgange samme aften. Det var i den anledning, at det i debatforummet på dette site blev slået fast, at D’et, som alle kender Jesper under, men som ingen ved hvad står for, måtte betyde “Daddy”. Det tilnavn fremgår stadig af hans BoxRec-profil.

    Også selve kampen blev undervejs lettere kaotisk, da Luna undervejs slog Jesper i gulvet efter break. Det kostede mexicaneren strafpoint, og kamplederen lod det faktisk være op til Jesper, om han skulle diskvalificeres. Men det ville Jesper ikke: “No, I wanna kick his ass!”, lød svaret. Episoden førte til store protester fra Luna og hans sekundanter, som ikke kunne forstå, at Jesper ikke blev talt ud og Luna udråbt som vinder på knockout.

    Jesper D. Jensen vandt kampen overbevisende på point.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier