søndag, 14. juli 2024

Der var mere underholdning og større spænding om resultaterne end ventet…

Lad os begynde med bundlinjen: Lørdagens boksestævne, som var Bettina Palles første af slagsen siden Mogens Palles død, blev bedre end forventet. Kampene indeholdt mere underholdning og spænding, end et forhåndskig ned over programmet gav forhåbninger om, og da Albertslund Musikteater samtidig var så godt som fyldt, var det et stævne, som grundlæggende var en positiv oplevelse at overvære.

Når kampene blev mere spændende end forudset, skyldtes det dels, at flere modstandere var bedre end først antaget, men også at de danske boksere i flere tilfælde var mere rustne end forudset. I opgøret mellem Oliver Meng (10-0) og brasilianske Walisson Henrique Fagundes (5-3) var begge dele endda tilfældet på samme tid, og derfor blev opgøret noget mere spændende end nødvendigt.

Der er ingen tvivl om, at Oliver Meng var den bedste bokser af de to, men brasilianeren havde en bundsolid defensiv med nogle tætte parrader, og da Meng indledte i et hæsblæsende tempo med sine velkendte serier, som aldrig for alvor bed på brasilianeren, gav det bagslag på den lange bane. I kampens anden halvdel gik Meng ned i tempo – muligvis fordi han havde slået sig træt – og brasilianerens offensiv fik flere gange danskeren trængt mod tovene. Meng boksede i denne periode ikke altid lige klogt, for det virker altså ikke gennemtænkt at stille sig op med pande mod pande foran en mand, der især er stærk med sine hooks fra kort afstand. Meng fik med en solid sidste omgang hevet sejren hjem, men det var på ingen måde en sejr på otte point, som der stod på den ene af de tre dommersedler.

Det blev betydeligt hårdere og sværere end ventet – men det kan meget vel vise sig, at Fagundes var den helt perfekte modstander. Meng fik god modstand og fik dermed øjenene op for, hvor han skal forbedre sig, inden han senere på foråret forhåbentlig skal bokse en større kamp mod en højere rangeret modstander.

Lynggaard i vild kamp

Spænding om udfaldet var der mere end rigeligt af, da Andreas Lynggaard (6-2) efter at have været på halen i mere end én forstand fik kæmpet sig tilbage og stoppet georgiske Sandro Tvauri (1-2). Det så ellers meget vanskeligt ud, da Lynggaard havde tabt de to første omgange og desuden var blevet sendt til tælling. Men han fik kæmpet sig tilbage, og da den blot 18-årige Tvauri havde været i gulvet i både 4. og 5. omgang, havde han ikke meget lyst til at fortsætte opgøret.

At blive siddende i hjørnet før sidste omgang ville hans sekundanter dog ikke tillade, så Sandro Tvauri blev stablet på benene og sendt i kamp – med det resultat, at Lynggaard hamrede ham i gulvet med en højre, der kvaste den georgiske tud, så blodet flød. End ikke det kunne få de georgiske sekundanter til at smide håndklædet i ringen, men de fik dog deres bokser til at blive siddende på gulvet, til der var talt til ti.

En vild og underholdende kamp, hvor Lynggard viste stort hjerte ved at komme tilbage fra en halvhåbløs indledning. Men det var også en kamp, der viste visse mangler hos Andreas Lynggaard. Havde den danske bokser været i optimal træning og på sit boksemæssigt bedste niveau, ville han aldrig have fået problemer med at besejre Sandro Tvauri.

Udholdende tysker

Stævnets formelle hovedkæmper var den tidligere IBF-verdensmester Sarah Mahfoud (12-1), og det er der ikke så meget at sige til, selvom der helt givet var andre kampe på programmet, som man som bokseelsker havde set mere frem til. Det er Mahfoud, som både før og efter stævnet har trukket den relativt begrænsede omtale, som de etablerede medier har fundet anledning til at ofre på stævnet, og da det derudover var hende, der boksede om et bælte, og da det alt andet lige er hende, der er tættest på en stor titelkamp, er det logisk, at det var hende, der prydede kamppplakaten.

Heldigvis viste Lara Ochmann (9-2) sig at være mere udholdende, end man kunne have frygtet. For selvom Mahfoud boksede 10 gode omgange og vandt en klokkeklar pointsejr, var tyskeren en anstændig modstander. Hun var dog aldrig i nærheden af at få sejren og WBC’s Silver-titel med sig hjem, for Mahfouds bedre teknik var mere, end hun kunne håndtere. Kampen havde ikke mange højdepunkter, men Mahfoud byggede stille og roligt en klar føring op, og mod kampens slutning virkede Lara Ochmann både godt træt og ved et par lejligheder rystet. Mahfoud var dog aldrig for alvor tæt på at stoppe hende, men en tårnhøj dansk pointsejr var umulig at komme udenom.

Holde-i-gang-sejre og overbevisende amatører

Jacob Porsgaard (6-0) og Mahdi Jallaw (3-1) sikrede sig sejre, som forhåbentlig kan være med til at gøre dem mere skarpe til kommende kampe i løbet af foråret. Det var Porsgaards tredje kamp på et halvt år, og igen vandt han før tid, da Sandro Janjanidze (10-30-2) blev siddende i ringhjørnet halvvejs gennem de seks omgange med en skadet arm.

Det er set før, at georgiske journeymen får ondt i armen, når de bliver slået i hovedet, men Janjanidze er generelt ikke en mand, der bare opgiver, og bedømt på hans reaktion lignede han en mand, der blev ramt af en skade, der gjorde det umuligt for ham at fortsætte.

For Mahdi Jallaw venter der senere på foråret en interessant opgave, og med næsten fire års pause fra ringen var den italienske profdebutant Bruno Nucera (0-1) en fin modstander til at få banket noget rust af. Der var inden opgøret stor usikkerhed om italienerens niveau, men selvom Jallaw teknisk og boksemæssigt var klart bedre, viste Nucera stor vilje og fighterhjerte, og 3. omgang kunne man med lidt god vilje godt tippe i italiensk retning. Den danske pointsejr var dog ikke i fare, og forhåbentlig har Jallaw dermed fået banket den værste rust af kroppen, så han inden længe er klar til en noget større opgave.

Stævnet blev indledt med en række amatørkampe, hvor især Elias Idrissi og Ilias Warraich viste særdeles lovende takter. At indlede et stævne med en række amatørkampe er helt generelt god latin og bør være interessant for alle parter: Amatørbokserne får mulighed for at bokse på en større scene, og promotoren får en række lokale drenge på plakaten – og hvis de husker at slæbe alle vennerne med til boksning, klæder det tilskuerpladserne.

Bettina Palle har sat et foreløbig kryds i kalenderen den 26. maj, som er arbejdsdatoen for hendes kommende stævne. Det vil helt givet være med Sarah Mahfoud og Oliver Meng i nye hovedroller.

2 COMMENTS

 1. Kanon stævne.
  Jeg havde slæbt to venner med til deres første boksestævne, og de var meget tilfredse med oplevelsen. Vi sad ringside, men pga. den måde Musikteatret er indrettet er der faktisk ikke et dårligt sæde i hele salen.
  Men stakkels Sandro. 18 år gammel, op mod en 29-årlig, i et fremmed land, kamp nr. 2, brækket næse og styrtblødning, og alligevel rejser han sig og vil bokse videre.
  Ærgerligt Gustavs modstander meldte afbud. Jeg havde ellers glædet mig til sværvægtskampen.

 2. For dem som ikke var til stede, eller så stævnet på Pluto TV genudsendes stævnet på følgende tidspunkter.

  17/3 kl. 21:00 (i dag)
  18/3 kl. 21:00
  20/3 kl. 21:00
  21/3 kl. 21:00
  24/3 kl. 21:00
  25/3 kl. 21:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier