mandag, 22. juli 2024

Boksetalenter føler sig presset af dobbeltrolle: – Det er bøllemetoder

To af Danmarks bedste amatørboksere, tvillingerne Nikolai og Sebastian Terteryan, er endt som en lus mellem to negle. Til DR Sporten fortæller brødrene, at Michael Ørholst, der er tidligere landstræner og mangeårigt medlem af elitesektionen i Danmarks Bokse-Union, DABU, har forsøgt at presse dem til at indgå en professionel kontrakt med et nyoprettet selskab, som Ørholst selv står i spidsen for.

Hvis brødrene skrev under på den professionelle kontrakt, ville Michael Ørholst via sin rolle i DABU hjælpe dem med at komme til OL i Paris i 2024. Skrev de ikke under, ville de miste støtten til at opnå drømmen.

”Skrev vi under, var vi bundet til en kontrakt, som gjorde, vi ikke kunne leve af boksning. Det er det, jeg træner for hver dag, og jeg vil leve af. Brød vi kontrakten, måtte vi ikke bokse i fem år. Og skrev vi ikke under, kunne Michael påvirke vores OL-drøm negativt. Kontrakten ødelægger alt, vi har arbejdet for og vil være spild af de timer, min mor har brugt på at køre Nikolai og jeg til træning og stævner,” siger Sebastian Terteryan til DR Sporten og kalder det for “bøllemetoder”.

Michael Ørholst oprettede i efteråret i samarbejde med Lars Kristensen selskabet Danish Boxing Promotion, og det var via dette selskab, at han angiveligt ønskede, at Terteryan-brødrene skulle underskrive en kontrakt, der var uopsigelig i fem år og sikre dem 13.000 kroner for en kamp over otte omgange.

DABU’s bestyrelse har offentligt taget afstand fra, at en person, som er valgt til en tillidspost, kører et dobbeltspil, og over for DR Sporten afviser Michael Ørholst, at det har været tilfældet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier