fredag, 24. maj 2024

Bank til ny eksamen: Bokser han op til sit bedste, klarer han også den

På alle måder ligner det en glimrende kamp, der topper plakaten, når TK Promotion på lørdag inviterer til boksestævne i Kolding. Jacob Bank (7-0) kommer uden tvivl på en vanskelig opgave mod Rafael Bejaran (30-7-1), men der er god grund til at tro på, at han slipper godt fra udfordringen, og at det er en kamp, som kan hjælpe ham et godt skridt videre i karrieren.

Det er uden tvivl Jacob Bank, som bærer stævnet, der finder sted i en forstad til hans hjemby Kolding. Unge Bank er allerede adskillige gange blevet udskreget som dansk boksnings næste mester, og det er tunge forventninger at skulle leve op. Hidtil har han lignet en, der har syntes godt om udfordringerne, som han har klaret med bravour. Men denne gang venter endnu en eksamen.

Rafael Bejaran stammer fra Den Domenikanske Republik, men har i en årrække boet i Hamburg, som har været epicentret for størstedelen af hans professionelle karriere. Den har sikret ham et par af de mindre prestigefulde titelbælter, mens han er kommet til kort, når han har været i ringen mod nogle af fagets skrappe drenge som Jack Culcay eller Fedor Chudinov. På BoxRec’s computerrangliste er han fortsat højere placeret end Jacob Bank, hvorfor der vil være gode point at hente ved en dansk sejr.

Tager man temperaturen blandt nogle af de boksejournalister, der gennem årene har fulgt Rafael Bejarans karriere, får man det svar, at han ikke længere træner lige så seriøst, som det var tilfældet tidligere, og at hans niveau i det hele taget er dalende. Derfor kan meget tyde på, at matchmaker Thomas Madsen har lavet en klassisk Mogens Palle: Find en bokser, der ser meget bedre ud på papiret, end han er i ringen, og som akkurat er nået til et sted i karrieren, hvor motivationskurven er knækket. Dermed får den danske bokser mulighed for at få en særdeles god skalp på rekordlisten og til ranglisterne.

Jacob Bank var i sin seneste kamp i juni ganske imponerende, da han udraderede franske Idaas Redjdal. Han er hurtig på næverne, fysisk stærk og har et godt overblik. Men han kommer denne gang til at stå over for en modstander, som, selvom hans niveau formentlig har været højere, ikke er uden evner. Det kan Landry Kore skrive under på, for det var netop Bejaran, som for mindre end halvandet år siden pointbesejrede Kore i danskerens hidtil eneste nederlag.

Det er en seriøs opgave, som Jacob Bank kommer til at stå over for, men det er en opgave, som han, hvis han bokser op til sit bedste, vil være i stand til at løse. Derfor forudser vi, at Jacob Bank tager det næste skridt i karrieren. Med en sejr i denne kamp vil han for første gang kunne begynde at ane EBU’s EU-rangliste i horisonten.

Ditlev vender tilbage

Det pynter enormt på stævnet, at Ditlev Rossing (14-0) efter mere end to et halvt års fravær nu langt om længe vender tilbage til ringen. Han lægger blødt fra land og møder bosniske Elvis Smajlovic (16-13-2). Modstandere fra Bosnien har ikke tradition for at være særligt gode – senest illustreret ved Kem Ljunqguists stævne for to uger siden – og en Rossing på sit gamle niveau ville blæse Smajlovic ud i løbet af kort tid.

Spørgsmålet er dog, hvilket niveau Rossing er på. Han har ikke bokset siden den tid, hvor corona var en øl, og han har i mellemtiden haft store personlige problemer at overvinde. Derfor er det naturligt, at han vender tilbage mod en relativt blød modstander, som forhåbentlig ikke er for blød til at give ham nogle omgange i kroppen. Ditlev Rossing er temmelig sikkert lidt rusten efter den lange pause, så en lynhurtig knockoutsejr vil ikke være det bedste. Et succeskriterie må være at få sig banket tilbage på rette spor, for sejren bør der ikke være den store tvivl om.

Undercardet med mulighed for positive overraskelser

Stævnet i Forum Kolding, som ligger i Kolding-fortsaden Bramdrupdam, byder på i alt fem professionelle kampe. Den mest erfarne dansker på undercardet er Mikkel Nielsen (9-2), som efter en lang pause vender tilbage og møder Venhar Haziri (5-3-2) fra Kosovo. En bokser, som bedømt ud fra tidligere kampe godt kan finde ud af at bevæge sig, men som ikke er vanvittigt hurtig og som ikke har nogen særlig god defensiv. Hvis Mikkel Nielsen maser på for fuld smadder burde han have gode muligheder for at køre tværs hen over Haziri.

Hvor danskeren står efter sin lange pause, er vanskeligt at vide. Men en Mikkel Nielsen på sit bedste niveau vil slå Venhar Haziri uden de større problemer.

Også Jeppe Møller Christensen (4-1) bør have gode muligheder for at køre tværs hen over sin modstander, som er den engelske debutant Andy Goy. Englænderen har bokset lidt kampe i alternativt regi, og han er tydeligvis ikke en mand, der har gennemgået den store bokseuddannelse i træningslokalet. Han har et meget dårligt benarbejde, han er langsom, og han er i det hele taget uskolet. Men han ligner en mand, der er frisk på et godt slagsmål, og den slags plejer Jeppe Møller Christensen ikke at gå af vejen for.

Problemet er blot, at danskeren allerede tre gange har stoppet sine modstandere i 1. omgang, og da han som amatør blot boksede i størrelsesordenen 10 kampe, kunne han godt have brug for at få nogle omgange i kroppen. I den ideelle verden kommer kampen til at gå de berammede omgange, men anbefalingen herfra er, at alle tilskuere holder sig klar, når første gonggong lyder.

Khybar Akbari (0-0-1) skuffede fælt ved at skulle bruge et venligt dommerpanel for at få uafgjort i sin professionelle debut før sommerferien. Denne gang står han selv over for en debutant, som kommer fra Kosovo og hedder Arlind Hysenaj. Hvad han indeholder, og hvad tilskuerne skal forvente af det opgør, må forblive et åbent spørgsmål.

Stævnet kan følges på Sport Live, hvor Claus Elgaard og Dina Thorslund sidder klar ved mikrofonerne til at guide seerne igennem aftenen. Den første kamp bliver ringet i gang klokken 19.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier