mandag, 22. juli 2024

Ahmad El Ahmad fik sin første sejr før tid

Ahmad El Ahmad (4-0) vandt for første gang før tid, da han sled Michael Nielsen (7-5) op i kampen om det danske mesterskab. Efter fire omgange, hvor Michael Nielsen var blevet udbokset på kryds og tværs, valgte han at blive siddende i hjørnet, så Ahmad El Ahmad vandt på teknisk knockout.

Michael Nielsen forsøgte fra begyndelsen at tage ringens midte, men han kom aldrig rigtigt tæt på Ahmad, der med sine hurtige hænder var den, der bestemte forløbet. Ahmad El Ahmad er meget bevægelig, og hans lynhurtige jabs, hooks og lige stød styrede Michael Nielsen totalt.

I 3. omgang begyndte det at ligne regulær udboksning, da Michael Nielsen blev drevet rundt i ringen og overdænget med slag fra alverdens vinkler. Samme moment viste dig Ahmads svaghed, for hvis han havde været i besiddelse af en bare nogenlunde fornuftig power, var opgøret blevet stoppet endnu hurtigere.

Michael Nielsen kæmpede ihærdigt, men med sin kortere rækkevidde havde han ikke meget at stille op over for den højere, hurtigere og teknisk dygtigere Ahmad El Ahmad, der scorede efter behag.

Halvvejs i kampen valgte Michael Nielsen meget fornuftigt at blive siddende i sit ringhjørne. Han var udbokset, og det var meningsløst at fortsætte.

2 COMMENTS

 1. Jeg havde inden kampen Ahmad som favorit, og Michael som en live underdog, men som du skriver blev det en total udboksning. Ahmad viste – igen – at han er en dygtig tekniker som kan bokse kontra og at han er så hurtig på næverne, og fødderne, at han kan udnytte ethvert hul der opstår.
  Derudover viste han denne gang, at han også kan gå fremad og presse sin modstander og dermed gjorde han kampen meget underholdende og publikumsvenlig. Det kan jo ellers tit være teknikernes (specielt de små af dem) “problem” at de får ry for at bokse lange, kedelige kampe. Det var jo fx dét Jesper D Jensen, og Enock i sine tidlige kampe, måtte kæmpe med. Jeg ved nu ikke om du har ret i at Ahmad ikke HAR power. Jeg er enig i at han ikke har vist sin power, men jeg tror/håber det er et bevidst valg at han er oppe på tæerne, drøner rundt i ringen på lette fødder, bevæger sig rundt om sin modstander og gør det svært at blive ramt, og overdænger ham med (relativt) lette slag fra alle vinkler. Det er en meget sikker/risikofri måde at vinde på.
  Men en naturlig konsekvens er også at han ikke KAN slå (relativt) hårde slag, fordi han aldrig står fast.
  Vi så dog med Enock, at han – efter sine første kampe – tilpassede sin stil, og begyndte at stå mere fast på fødderne og slå de tungere slag som kan afskrække en modstander, og som han kan sætte sig i respekt med.
  Mit håb er at Ahmad også er – eller vil blive – i stand til at inkorporere dette element i sit arsenal, så han ender med at blive en komplet bokser, der i starten af en kamp fyrer de lette slagserier af som gør modstanderen forvirret og irriteret og som sætter points ind på Ahmads konto, og når modstanderen så “bliver sur” og angriber mere åbent, så står Ahmad pludselig stille og fyrer kanonen af når han brager fremad.
  Respekt til Nielsen for at tage kampen mod en højere, meget tungere, mere langarmet modstander. Han gjorde alt hvad han kunne, men var endnu en gang på en – viste det sig – umulig opgave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier