lørdag, 27. juli 2024

ABP 9: ny motståndare till Nanga

Costas Nanga skulle mött tjeckiske mästaren Tomas Adamek på ABP 9 på Quality Hotel i Malmö 27 maj men Adamek har på grund av skada lämnat återbud. Nu blir det istället polacken Michel Loniewski som ska stå för motståndet – och det är tänkt att även den matchen ska gå över 8×3 precis som för Nanga vs Adamek.

Därmed krävs att det Kampsportsdelegationen ger dispens från lagens krav på 60 dagars ansökningstid för matcher över 12 minuters effektiv matchtid. Loniewski kommer med en matchlista på 4-3 där en seger över då obesegrade kanadensaren Nick Fantauzzi är främsta meriten. Det är möjligt att KSD i sin vishet godkänner matchen men sänker distansen till sex ronder. Besked lär komma inom kort.

Detsamma gäller för galans huvudnummer där Linn Sandstrom (7-2-1) möter Johana Zuniga, som ett tag var ersatt av Egine Kayenge från Tanzania men kom sedan med igen och varför det blev så här vet vi inget om. Zunigas matchlista lyder på 16-5 – med sexton segrar på raken och sedan fem förluster. Här har promotor Armand Krajnc och proffskommissionen fått förnya ansökan om förlängd matchtid. Matchen har sanktionerats av WBA och Sandström ska försvara sin Interkontinentala titel i super flugvikt – men KSD måste först säga sitt.