søndag, 19. maj 2024

Patrick tabte knebent trods flot indsats

Patrick Nielsen (29-3, 14 KO) leverede en helt igennem hæderlig indsats, selvom det lørdag aften ikke rakte til sejr mod Arthur Abraham (41-6, 30 KO). Efter en god indledning tog Abraham over, og den tyske pointsejr efter de 12 omgange var helt i orden.
Der var dog uenighed blandt dommerne, da den ene af de tre dommere lidt overraskende havde Patrick Nielsen som vinder, mens de to øvrige havde en sejr til Abraham. En sejr, der selv med danske briller virker fair.
Abraham lagde som vanligt meget stille og roligt ud, og Patrick Nielsen kunne derfor styre 1. omgang. Danskeren boksede fornuftigt, han var aktiv med sit højre jab og flere dybe træffere med venstren, og han flyttede sig, når Abraham kom fremad. Det var derfor Patrick Nielsen, som snuppede kampens første runde.
I 2. omgang sørgede Abraham for at komme et skridt tættere på danskeren, og det var en god taktik for den 38-årige tysk-armener. Han fik presset Patrick Nielsen mod tovene, og danskeren havde flere gange travlt med at kramme. Uden at hammeren for alvor kom ind, var der dog tale om, at Arthur Abraham var væsentligt bedre end i 1. omgang.
Abraham boksede, som han plejer: Han gik fremad og pressede sin modstander på fysikken, men han slog ikke ret mange slag. Det udnyttede Patrick Nielsen fint i 3. omgang, hvor han igen formåede at holde den rigtige afstand til Abraham og bruge især sin højre fint.
Arthur Abraham er en fysisk stærk bokser, og mod slutningen af 4. omgang formåede han for første gang at finde den rigtige afstand til sin danske modstander. For første gang bed Abraham for alvor fra sig og sikrede sig dermed omgangen.
Selvom Patrick Nielsen en tredjedel inde i kampen ikke for alvor var blevet ramt, begyndte han fra 5. omgang at virke en smule mærket. Patricks højre jab kørte ikke længere i samme tempo, og Abraham formåede at komme den smule tættere på, så han fik Patrick Nielsen inden for slagafstand.
Patrick Nielsen var tydeligvis godt forberedt på sin tidligere staldkammerat. Han kendte hans styrker og svagheder, og med lidt god vilje kunne kampen halvvejs godt være uafgjort.
Først i 7. omgang blev Patrick Nielsen for alvor presset. Offensivt kom der i denne omgang ikke meget fra danskeren, som mod slutningen til gengæld måtte tage imod flere rene træffere. Også i den efterfølgende omgang var det Abraham, som var ovenpå, selvom han ikke for alvor fik ram på Patrick Nielsen.
Danskeren var på dette tidspunkt begyndt at gå ned i tempo, og da Abraham ikke længere lod ham komme fremad på samme måde som i kampens indledning, begyndte der at gå længere og længere tid mellem de danske højdepunkter.
I 10. omgang blev der fejlagtigt talt over Patrick Nielsen, som i infight var blevet væltet omkuld. Den langsomme gengivelse viste, at han ikke blev ramt, og at Abraham dermed fik et point foræret. På bundlinejn burde det dog ikke betyde den store forskel: Patrick Nielsen var på dette tidspunkt bagud og skulle stoppe Abraham for at vinde.
Det lykkedes ikke Patrick Nielsen at vende slaget i de sidste to omgange, og han måtte derfor finde sig i at blive erklæret som taber med cifrene 2 x 116-111 til Arthur Abraham, mens den tredje dommer havde 114-113 til Patrick Nielsen.
Foto: Wende.

Seneste historier