mandag, 22. juli 2024

Nu skal forventningerne være realistiske…

Det er dejligt at se danske boksere i kampe om meningsfulde titler, der sikrer dem seriøse ranglisteplaceringer og bringer dem ind i billedet til endnu større kampe. Det er noget, vi for tiden har mulighed for. Så meget desto vigtigere er det at have realistiske forventninger, når bokseringen lørdag aften er stillet op i Vestjylland, hvor TK Promotion afholder sit første stævne.
Her er der ikke tale om MGM Grand Garden i Las Vegas – men derimod ROFI Centret i Ringkøbing. Der er heller ikke tale om boksere fra den absolutte verdenselite, men derimod nogle af de danskere, der bestemt har evnerne i orden, men for hvem det kan være vanskeligt at få kampe. Dem forsøger Kasper Holgersen og Thomas Madsen med deres nye projekt at skabe en platform for, og første skridt er et stævne med seks amatørkampe fulgt op af fem professionelle kampe.
Den nye boksestald er kommet til verden, efter Q Pro Boxing valgte at lukke sin butik. TK Promotion kører efter et andet og væsentligt mere vestjysk koncept: Her er der ingen imponerende lønninger til bokserne, for det vigtigste er, at regnskabet går op. For gør det ikke det, er der i sidste ende ingen stævner. Det er engagement fra det lokale erhvervsliv og salg af billetter, der skal sørge for, at Excel-arket kommer i balance, og meldingerne fra Vestjylland er, at det nok skal komme til at gå.
Det beskedne budget taget i betragtning er det værd at bemærke, at programmet med de fem professionelle kampe egentlig er ganske hæderligt. Den kamp, der på papiret ser mest spændende ud, er opgøret mellem Landry Kore (10-0-1) og franske Idaas Redjdal (10-1-2), og det ligner et opgør, hvor danskeren med rødder i Elfenbenskysten godt kan se frem til at komme på arbejde.
Idaas Redjdal har ganske vist til gode at møde nogle rigtigt gode modstandere, og Kore bliver hans klart vanskeligste opgave hidtil. Men et kig på franskmanden viser, at han på ingen måde bliver nogen walkover. Han ligner en bokser, der bevæger sig godt i ringen og slår meget varieret med begge hænder. Især hans venstre hook til kroppen ser farligt ud og ligner noget, som Landry Kore skal passe alvorligt på.
Men hvor god er Landry Kore egentlig? Sejren over Armen Ypremyan i Belgien og det uafgjorte resultat mod Faton Vukshinaj beviser, at han i hvert fald ikke er helt ueffen, og at han fortjener chancen for at blive prøvet ordentligt af. Idaas Redjdal er givetvis bedre, end hans placering som nummer 326 på BoxRec’s computerrangliste viser, og hvis Kore formår at besejre ham, vil det være en flot sejr. Hvad det så kan bringe Kore videre til, er et åbent spørgsmål.
Tilbage på sejrsspor
For Mikkel Nielsen (8-2) gælder det efter to nederlag i træk om at komme tilbage på sejrsspor. Den 30-årige fynbo boksede i sommer, hvad der helt sikkert ville være blevet Fight of The Year, hvis sådan en kåring ellers havde eksisteret i dansk regi, da han efter 10 omgange tabte knebent til mexicanske José Luis Rodriguez Guerro. At han senere på efteråret skulle til Belgien og møde Meriton Karaxha virkede som en helt unødvendig satsning, og det endte da også med et forventeligt pointnederlag. Sådan bør det bestemt ikke gå, når Mikkel Nielsen lørdag møder franske Bernard Follea (7-9-2) i en kamp over seks omgange.
Det er kun et par hårde drenge, der har formået at stoppe Follea, som med en knockoutsejr i Sverige over Daniel Hartvig også har bevist, at han nok er bedre, end de beskedne cifre på rekordlisten antyder. Franskmanden er en overlever, som i opgør mod bedre modstandere har vist, at han sagtens kan undgå kamp og gøre det vanskeligt for modstanderen at få ram på ham. Han er bevægelig og rangle og kan helt sikkert blive et besværligt bekendtskab, men det er en kamp, som Mikkel Nielsen bør vinde.
Det vil dog være en overraskelse, hvis han formår at sende franskmanden på bagdelen, så der bliver formentlig tale om, at danskeren styrer de seks omgange og vinder klart på point, uden at han for alvor kommer tæt på en sejr før tid.
Godt med det ukendte
Der er altid et interessant twist ved en ubesejret modstander. Sådan en møder Michael Nielsen (2-0), når han tager imod græske Paris Stavropoulos (2-0) i en kamp over seks omgange. Hvad grækeren er for en størrelse, må vi vente i spænding og se, når bokserne står i ringen. Internettet er kun behjælpelig med klip fra en af grækerens amatørkampe, og her ligner en en bevægelig modstander, der ikke er den store tekniker, men som hellere vil slås.
Hans to profkampe har begge har fundet sted i Bulgarien og er blevet vundet på point over lokale nulboner. De kampe siger ikke meget om hans reelle styrke. Det er dog værd at bemærke, at Stavropoulos har bokset begge sine kampe i tungere vægtklasser og derfor kan have en fysisk fordel over for Michael Nielsen. Aftalen er, at bokserne til fredagens indvejning højst må veje 57 kilo.
Om Michael Nielsen ved vi, at han næppe bliver verdensmester. Han blev for en måned siden jysk mester hos amatørerne, men det kaster ikke noget bælte af sig, og selvom han har vundet begge sine profkampe, venter vi lige lidt, inden vi beder EBU reservere et mesterskabsbælte i hans størrelse. Derfor er denne kamp et meget stort spørgsmålstegn. Det er på den anden side også med til at give noget spænding.
Møllenberg vinder let
Oliver Møllenberg (4-0-1) bør ikke få de store problemer med at besejre tyske Sandro Luetke Bordewick (7-14). Det bliver danskerens første kamp, siden han i november leverede en fantastisk underholdende titelkamp mod franske Jaouad Belmehdi, og da det var en meget hård kamp, er det fornuftigt med en lettere opgave denne gang for den kun 19-årige dansker. Oliver Møllenberg er meget talentfuld, men han skal matches med omtanke og ikke hovedløst kastes tidligt ud i for hårde kampe.
En hård kamp er Bordewick ikke, for når han møder ordentlig modstand, bliver han næsten altid stoppet inden for de første to omgange. Derfor ligner det en kamp, som Oliver Møllenberg kan vinde uden de helt store problemer – og gerne før tid.
En af de modstandere, som Sandro Bordewick har formået at vinde over, er landsmanden Segej Vib (11-11). Også han kommer en tur til Ringkøbing, hvor han møder den lokale profdebutant Payman Akbari. 18-årige Akbari var også i ringen, da der for præcis et år siden var kombineret pro-am-stævne i Ringkøbing – dengang med Peder Forsman som promotor – og her blev Akbari diskvalificeret efter flere urene slag. En afgørelse, der gav tilskuerne mulighed for at se, at Kasper Holgersen indeholder temperament på et næsten Anja Andersen’sk niveau. Konklusionen var vist, at han ikke var enig i kamplederens vurdering.
Forhåbentlig indeholder han samme evner til at skaffe sponsorater til sit projekt. På netop det punkt er Anja Andersen fra flere sider blevet beskrevet som enestående, og det vil nok være nødvendigt med lignende evner hos Kasper Holgersen og Thomas Madsen, hvis TK Promotion skal blive et langvarigt og levedygtigt projekt.
Som boksefan er der ikke andet at gøre end at krydse fingre for, at det lykkes. Lørdagens stævne skal nok komme til at løbe rundt økonomisk, og sportsligt ser programmet som sagt helt fornuftigt ud – selvom der hverken er EM-kampe eller Las Vegas-glimmer.
Stævnet begynder klokken 19 med de seks amatørkampe. Hele stævnet kan streames direkte via Ekstra Bladets hjemmeside, hvor det er tilgængeligt for alle såkaldte plus-abonnenter. Et sådant abonnement koster 99 kroner om måneden.
Foto: Wende.

Seneste historier