søndag, 26. maj 2024

Nu er Sarah Mahfoud pludselig en stjerne…

Et godt stævne kræver en interessant hovedkamp. Dem har Mogens Palle brugt de mere end fire år, der er gået, siden han skød gang i Danish Fight Night-konceptet, på at bygge op til – og hvor er det befriende, at flere af staldens boksere endelig er nået op på et niveau, som får dem til at høre hjemme øverst på plakaten.
Enock Poulsen er som officiel EM-udfordrer allerede en naturlig hovedkæmper, og sent lørdag aften slog Sarah Mahfoud (10-0) fuldstændig fast, at hun hører til i samme kategori. Brenda Karen Carabajal (16-5-1) blev over 10 omgange sat fuldsætndig på plads i en imponerende præstation, der sikrede Sarah Mahfoud en interim-titel, der i løbet af nærmeste fremtid meget vel kan blive vekslet til en rigtig VM-titel.
Man må give Sarah Mahfoud, at hun i løbet af de tre år, hun har været professionel, har udviklet sig helt enormt. Fra i sine indledende kampe at ligne noget, der mest var interessant for den kulørte ugepresse, er hun pludselig blevet en verdensklassebokser. Det er især i de tilfælde, hun er blevet præsenteret for en benhård modstander, at hun har hævet sit eget niveau til noget, vi ikke vidste eksisterede. Det skete, da hun besejrede Stephanie Ducastel, og det skete igen denne lørdag, da Carabajal blev buldret hele vejen hjem til Argentina – mens hendes IBF-bælte fik lov at blive i København.
Det fede ved den sejr er ikke alene sejren, men i høj grad måden, som sejren blev sikret. Havde man set nærmere på Carabajal, var man klar over, at hun ikke var god, når hun blev lagt under et solidt pres, og det havde træner Sherman Williams tydeligvis også noteret sig. Derfor var det en langt mere aggressiv Sarah Mahfoud, der denne gang gik i ringen, og det fungerede helt perfekt.
”Jeg var aggressiv og tændt fra start. Jeg styrede kampen og fik hurtigt sat gode højreslag ind på hende. Hun blev bange og bakkede hele tiden væk fra mig. Det virkede ikke som om, hun ville ind og tage kampen op. Jeg tvang hende rundt i ringen, hun kunne slet ikke lide at være deroppe. Det var sgu’ fedt,” lød det efter kampen fra Sarah Mahfoud til Ekstra Bladet.
Sarah Mahfoud er med sejren såkaldt interim-mester hos IBF, da forbundet stadig anerkender amerikanske Jennifer Han som verdensmester. For at få ændret på det må Mogens Palle i gang med en boksekamp bag kulisserne. Jennifer Han har ikke forsvaret bæltet i snart to år, og når hun om et par uger vender retur til ringen, sker det i letvægt mod en skrækkelig modstander. Alle argumenter er til stede for at fratage hende titlen og udnævne Sarah Mahfoud til verdensmester, men kender man et verdensforbund som IBF ret, er det langt fra umuligt, at de lige skal mindes om det en gang eller otte.
Stævnet blev afviklet i en så godt som fyldt hal på Frederiksberg – noget, der mere er en luksus end en vane for Danish Fight Night-stævnerne. Når man tager den mere eller mindre fyldte hal og den megen opmærksomhed, som stævnet – og i særdeleshed Sarah Mahfoud – har fået i offentligheden, i betragtning, må konklusionen være, at folk godt kan gennemskue kvalitet, når de ser det.
Meng blev ramt for meget
”He is good, but he is definitely no Mikkel Kessler!”
Sådan lød det i minutterne efter Oliver Mengs (8-0) sejr over ukrainske Vasyl Kurasov (11-4) fra en af aftenens udenlandske agenter, der for første gang stiftede bekendtskab med den 20-årige dansker. Undertegnede havde ellers selvsikkert udråbt Oliver Meng som det største danske talent siden Kessler, men det var ikke denne aften, han overbeviste om det.

Den danske sejr var godt nok stor og aldrig i fare – de 99-91, der stod på alle tre dommersedler var vel nogenlunde passende – men alligevel kunne man have forventet mere af Oliver Meng. I sine hidtidige syv kampe har han været overlegen, men nu mødte han en solid mand, der formåede at straffe den unges danskers til tider hullede defensiv. Det ukrainske jab fandt ofte vej til målet, mens Meng for mange gange måtte tage imod deciderede powerpunches. Det duer ikke, når modstanderne bliver forbedret, så der er masser at arbejde med hjemme i det nyoprettede træningslokale i Nykøbing Falster.
På positivsiden kan alligevel noteres flere ting: Oliver Meng har ikke glaskæbe. De bomber, han unødvendigt blev ramt af, åd han uden at blinke. Desuden er det værd at hæfte sig ved Oliver Mengs lokale opbakning. To fyldte busser havde taget turen fra Gedser til København, og selv da bokseringen sidste år var stillet op i Randers, var der arrangeret buskørsel fra Falster. Med den store lokale opbakning vil Mogens Palle helt sikkert inden længe igen vende blikket mod Nykøbing Falster, når der skal arrangeres stævne.
Med otte kampe på rekordlisten kan Oliver Meng nu komme i betragtning til EU-listen. Om han har allerede har præsteret nok til at komme ind på den liste, der udkommer om en måned, er usikkert, men en placering på denne rangliste må være første mål for den talentfulde dansker.
Skuffet Morell
Selvom det på forhånd stod helt klart, at Nikola Sjekloca (36-5-1) var en benhård modstander for Jeppe Morell (10-3), er det alligevel en anelse skuffende, at danskeren efter de otte omgange endte som taber på en særdeles kneben afgørelse. Sjekloca er langt fra det niveau, der bragte ham helt op og snuse til verdenseliten, og taget i betragtning hvor meget hans niveau er gået nedad, burde Morell kunne besejre ham.

Det mener Jeppe Morell – og adskillige andre ved ringside – så også, at han gjorde. Fakta er bare, at Sjekloca fik en kneben sejr efter de otte omgange, som ikke bød på specielt mange træffere eller megen aktivitet fra nogle af bokserne. Sjekloca boksede klogt og roligt, og han lagde bedst fra land, og da Jeppe Morell mod slutningen af 1. omgang måtte æde en bombe, der kortvarigt fik ham til at virke rystet, tabte han den indledende omgang.
En gulvtur i 4. omgang gjorde ikke tingene bedre, men Morell rejste sig og vandt den efterfølgende omgang. Herefter burde det være gået den rigtige vej, for 41-årige Sjekloca var ikke i verdens bedste fysiske form. Så hvis Morell havde skruet op for tempoet og arbejdet mere og hårdere, kunne han have vundet. Sådan gik det ikke, og spørgsmålet er, hvor nederlaget efterlader Jeppe Morell.
En sejr ville efter al sandsynlighed have bragt Jeppe Morell ind på EBU-ranglisten, men det løb er nu kørt. Vil Mogens Palle hive Nikola Sjekloca herop igen og give Morell en ny chance? Måske over 10 eller 12 omgange, som formentlig vil være til danskerens fordel? Eller når promotoren frem til den konklusion, at Morell med tre nederlag i 13 kampe har haft sin chance? Det må Mogens Palles mavefornemmelse i den kommende tid komme med svaret på.
Op- og nedture
Stævnets undercard bød – som den slags ofte gør – på både plusser og minusser. På plussiden hører, at Ditlev Rossing (14-0) tilsyneladende er kommet godt over sin håndskade og uden problemer kvadrede Sviatoslav Svyryd (5-3), samt Heva Sharif (4-0), der viste ganske lovende takter i sin pointsejr over David Munoz (5-1).

Spanieren havde det svært mod den højere dansker, og da Heva Sharif er den lykkelige ejer af et jab, der lader til at have bund i sig, kom Munoz ikke så tæt på, at han for alvor blev farlig. Onde tunger vil måske påstå, at spanieren heller ikke helhjertet forsøgte at komme forbi det lange jab, og at Heva Sharif derfor havde en anelse lettere spil, end han burde, men ikke desto mindre løste han fint den opgave, der var stillet foran ham. Heva Sharif bør i hvert fald ikke have bokset sig længere væk fra en mere fast plads i Danish Fight Night-stalden.
Det har Adel Younes (0-1) derimod. Hans debutkamp mod Guillaume La Selva (2-5) var ovre på halvanden omgang – og det er Younes’ professionelle karriere formentlig også. Den 29-årige dansker har uden tvivl god power i næverne, men hans boksemæssige kvaliteter var mildest talt overskuelige. Adel Younes har kun bokset en enkelt amatørkamp, og hans fremtidige kampe bør også være som amatør. Det er et privelegium at være professionel bokser, og så er et minimum af boksefærdigheder altså ikke for meget at forlange.
Den slags færdigheder har Victor Ramon (2-0) masser af. Hans hidtidige to kampe har ikke fået taget til at ryge af hallerne, men han bokser umiddelbart fornuftigt. Det kræver dog en del flere kampe, inden der kan siges noget klogt om, hvorvidt han kan blive fremtidens stjerne.

Seneste historier