søndag, 14. juli 2024

Møllenberg tabte på point trods fin indsats

Oliver Møllenberg (7-1-1) måtte også i sin anden titelkamp i karrieren opgive at få et bælte hængt om livet. Efter 10 hårde omgange blev franske Sandy Messaoud (15-6) udråbt som vinder mod Møllenberg, og dermed forsvarede han sin intercontinentale WBA-titel i weltervægt. Trods nederlaget hersker dog ingen tvivl om, at Oliver Møllenberg gennemgennem hele kampen leverede en solid og god indsats, og selvom den franske pointsejr var fair, døde Møllenberg absolut med handskerne på.
Møllenberg kom straks fra første gonggong på arbejde mod den fysisk stærke franskmand, der allerede i åbningsomgangen viste et fint slagrepertoire. Han formåede at slå både højt og dybt, hooks og uppercuts, og det var franskmanden, der satte de første point på bankbogen.
Møllenberg forsøgte i den efterfølgende omgang at erobre ringens midte, hvilket egentlig lykkedes meget godt. Desværre var Messaoud farlig i sin kontraboksning, og især det højre hook – både højt og dybt – havde for vane at finde vej til sit mål. Det var Møllenberg, der landede 2. omgangs klarts tydeligste træffer, men omvendt ramte franskmanden nok lidt mere i det, der endte med at blive en lige omgang.
I 3. omgang fortsatte Møllenberg ihærdigt sin fremmarch, men denne omgang blev kampens hidtil letteste at score – og den blev fransk. Messaoud var mere aktiv på hænderne, og da han i 4. omgang også begyndte at ramme med sin venstre uppercut, scorede han sig endnu en omgang.
Oliver Møllenberg blev på ingen måde udbokset. Han kæmpede tappert og var absolut med i kampen, og det franske hjørne kunne på ingen måde føle sig sikker, selvom det allerede midtvejs lignede en solid fransk føring.
Forbi midten leverede Oliver Møllenberg i 6. omgang sin hidtil bedste omgang. Han fandt den rigtige afstand, og den lange venstre blev adskillige gange sendt lige i smasken på Messaoud, mens der blev fulgt op med venstre. Den unge dansker måtte kæmpe hårdt for pointene, men han kunne godt være med mod franskmanden.
Noget kunne tyde på, at Messaoud brugte en stor del af sine kræfter i kampens indledning, for da opgøret nåede forbi midten, gik det pludselig fremad for Møllenberg. Den værste bid var gået af franskmandens hooks, og afstanden mellem bokserne passede pludselig bedre til Møllenberg. Derfor blev omgangene nu ganske tætte.
Sandy Messaoud var formentlig glad for, at han i løbet af kampens første halvdel havde fået opbygget sig et forspring, for efter midtvejsmærket blev omgangene langt mere tætte. Mod slutningen var det Møllenberg, der jagtede Messaoud, der måtte tage sin gode kontraboksning i brug over for danskeren.
På bundlinjen var der ikke så meget at komme efter: Den franske sejr var i orden, men Oliver Møllenberg leverede absolut en hæderlig præstation og kan rejse hjem med oprejst pande.

Seneste historier