fredag, 24. maj 2024

Mock bokser om IBA’s VM-titel

Det lille forbund IBA sætter som tidligere nævnt en titel på spil, når Lolenga Mock (42-16-1) og Mateo Damian Veron (28-22-3) den 18. maj bokser revancheopgør ved et stævne i Viby Hallen i Århus.
Oprindeligt var det forbundets intercontinentale titel, der skulle stå på spil, men efter pres fra promotor Mohammed Tehrani bliver det i stedet det lille forbunds VM-titel, der bokses om.
“Jeg ringede til IBA og sagde, at intercontinental-titlen ikke er godt nok, og at Lolenga Mock fortjener en kamp om VM-titlen, og bad dem tjekke, hvad han har præsteret de seneste år. Jeg er godt klar over, at Mock ikke længere ligger i top på ranglisterne, men en stor del af det skyldes kampen i Tyskland i september sidste år, hvor kamplederen snød ham for sejren. Alt det forklarede jeg dem. Det tyggede de lidt på, og nu har de så officielt meldt ud. at kampen bliver om VM-bæltet,” siger Mohammed Tehrani til Århus Stiftstidende.
Hovedpersonen selv er glad for, at der er et bælte på spil.
“Nu får jeg endelig chancen for en VM-titel efter 28 år som professionel. Det er en vanvittig følelse,” siger Lolenga Mock.
Reelt har det dog ikke den store betydning, hvilken titel IBA sætter på spil. IBA er et af boksningens mange små og ikke ret anerkendte forbund, og en bokser kan ikke med rette udråbes som verdensmester, blot fordi han vinder dette forbunds version af en VM-titel. Det, der i stedet er relevant, er, at der er tale om en spændende matchning, da argentineren som bekendt besejrede Mock i januar.
Mateo Damian Veron skal på lørdag i Tyskland møde Sauerlands håb Leon Bauer. Den kamp er argentineren nødt til at slippe nogenlunde helskindet igennem for at være klar til start 18. maj i Århus.

Seneste historier