søndag, 19. maj 2024

Micki missede EM-chancen

Det lykkedes som ventet ikke Micki Nielsen (25-2) at blive EBU-mester, efter han lørdag aften blev klart pointbesejret af den regerende mester, belgiske Yves Ngabu (20-0). Micki Nielsen viste gennem alle 12 omgange et imponerende fighterhjerte, men rent taktisk var det en meget skuffende indsats, hvor man som tilskuer aldrig på noget tidspunkt fandt ud af, hvad Micki Nielsen egentlig ville.
Opgøret begyndte ganske stille og roligt, men det var ikke til danskerens fordel. Det var i hvert fald Ngabu, som slap bedst fra de indledende omgange, hvor Micki Nielsen ikke rigtigt formåede at holde den regerende EBU-mester på afstand med sit højre jab. I stedet var belgieren hurtig på hænderne og afleverede både hooks og kryds på halvdistancen.
Micki Nielsen virkede både tung og langsom og uden den store gameplan. Han lavede i det hele taget ikke ret meget, og som tiden gik, blev forskellen mellem bokserne bare større og større. Ngabu slog en masse gode hooks og uppercuts, når han kom ind på halvdistancen, og selvom Patrick Nielsen undervejs mellem et par omgange kom med det særdeles gode råd, at lillebror skulle “holde afstand og se at komme i gang”, så var det op ad bakke.
En præcis uppercut i 5. omgang fik benene til at ryste under Micki Nielsen, der samtidig var plaget af en blodtud og flere skrammer rundt om øjnene.
Hvad var egentlig Micki Nielsens gameplan? Havde han overhovedet nogen? Hvad hulen har han brugt den megen tid i træningslokalet på? Det er muligt, at han er i god form, men når det kom til det rent boksemæssige, var Micki Nielsen helt til rotterne. Ansvaret for det ligger i sidste ende naturligvis hos Micki Nielsen selv, men det er værd at bemærke, at han i den tid, hvor han blev trænet af Joey Gamache, boksede helt anderledes godt.
I 8. omgang var der for første gang et tegn på, at lykken kunne være vendt. Micki Nielsen indledte omgangen bedst, men efter en kort pause, hvor Micki Nielsen fik tapet sin handsker, så det helt anderledes ud. Nu var det igen Ngabu, der var oven på, og selvom den regerende europamester så træt ud, var han et niveau over danskeren.
Danskeren kæmpede trods massiv modgang alt på at slide Ngabu ned og få det afgørende slag for ham. Desværre var Ngabu en dygtig kontrabokser, og når Micki Nielsen åbnede sig for at angribe, endte det alt for ofte med, at han selv blev straffet.
Dommerne scorede kampen 117-112, 117-111 og 117-111 til Yves Ngabu.
At tabe en EM-kamp på udebane mod den regerende mester behøver ikke være Jordens undergang. Men Micki Nielsen er nødt til at spørge sig selv, om han har det rigtige bagland.
Foto: Wende.

Seneste historier