søndag, 19. maj 2024

Lynggaard skuffede og tabte klart

Aftenens første kamp ved Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne endte med en dansk skuffelse, da Andreas Lynggaard (5-2) tabte soleklart til georgiske Lado Gabisonia (4-0). Lynggaard var helt uden timing, og han virkede meget langt fra den storform, han havde, da han i januar boksede titelkamp. Det var derfor helt fortjent, at georgieren vandt en klar pointsejr.
Den ubesejrede georgier havde ikke taget den lange vej til København bare for at gemme sig og hæve hyren. Han angreb effektivt og kraftfuldt Andreas Lynggaard, som allerede i kampens første omgang fik rigeligt at se. Et højre sving rystede Lynggaard, som var tæt på at gå i gulvet, men holdt sig på benene.
I den efterfølgende omgang blev det bedre fra Lynggard, uden at det af den grund var imponerende. Lynggaard formåede ikke at få gang i det jab, der kunne holde Gabisonia på afstand, og det var ikke til dansk fordel, at bokserne flere gange røg i slagsmål.
Fra ringhjørnet bad Kem Ljungquist højlydt Lynggaard om at få gang i et dobbelt jab og undgå slagsmål. Det havde han ikke det store held med, for slagsmål var netop, hvad Gabisonia gerne ville – og det var, hvad han var god til. Stående i infight kæmpede Lynggaard det bedste, han havde lært, men han måtte tage imod langt flere træffere, end han fik sendt afsted.
Lynggaard forsøgte at indlede alle omgange med at få gang i jabbet, men han virkede mærket af mange måneders kamppause. Timingen var helt væk, og arbejdsraten var ganske enkelt for lille mod en mand, der måske nok primært var en tonser og en slagsbror, men som med sit høje energiniveau alligevel var den bedste af de to.
Et cut over Gabisonias venstre øje lod ikke til at genere ham synderligt. Flere gange satte han sit højre kryds perfekt på Lynggaards kæbe, men ellers var det som ofte vilde sving, der gav pointene.
Lado Gabisonia vandt med cifrene 60-54, 59-55, 59-55, og det var der bestemt ikke noget at sige til.
Foto: Henrik Kristensen.

Seneste historier