søndag, 26. maj 2024

Khattab vandt stort over shot ex-mester

Sejren til Abdul Khattab (18-2-1) var klar og sikkert, da han over otte omgange vandt stort over polske Rafal Jackiewicz (40-24-2). På papiret en rigtig flot sejr i en på papiret jævnbyrdig kamp, men bag resultatet gemmer sig også en polsk bokser, der er så shot, at enhver god ven – hvis en sådan eksisterer – for længst må have tigget og bedt ham om at lægge handskerne på hylden.
Khattab lagde fint fra land og arbejdede godt med den lange venstre, som vi kender det. Både højt og dybt ramte han med jabbet, og et par gange blev der også fulgt op med gode dybe hooks.
Jackiewicz forsøgte at lægge et pres på danskeren, men det virkede ret hurtigt som om, dåbsattesten er ved at indhendte den 42-årige polak. Han var hamrende god, da han i 2008 og 2009 var EBU-mester, men han er med tiden faldet kraftigt i niveau.
Da Khattab i 3. omgang fik fulgt op og afsluttet sin serie med et højre sving, virkede Jackiewicz et kort øjeblik rystet, og igen senere i samme omgang viste han tegn på, at karrieren er – eller i hvert fald bør være – tæt på at være forbi.
Polakken var stiv i kroppen, og selvom han bevægede sig fremad, slog han ikke specielt meget. Han sørgede desuden i bedste Larry Holmes-stil for, at han stod i eget ringhjørne, når gonggongen lød, så han ikke behøvede bevæge sig mere, end højst nødvendigt.
Khattab arbejdede fortsat fint med sin lange venstre og scorede rigeligt med point til at vinde omgangene i en kamp, hvor der ikke var specielt mange højdepunkter – og heller ikke den store tvivl om, hvilken vej sejren ville gå.
Tidligt i 6. omgang lykkedes det Khattab at få Jackiewicz presset op i hjørnet. Men selvom polakken venligt blev stående og inviterede Khattab til at angribe, lod danskeren ham slippe lidt for let af krogen.
Rafal Jackiewicz havde intet at byde med. Han er shot og bør stærkt overveje at lægge handskerne på hylden.
Abdul Khattab vandrt helt fortjent og forudsigeligt med 80-72 hos alle tre dommere.

Seneste historier