søndag, 14. juli 2024

Khattab tabte klart på point

Det lykkedes ikke for Abdul Khattab (18-3-1) at skabe overraskelsen, da han lørdag aften var en tur i Belgien for at møde Vesialou (11-0-1) i en kamp om WBA’s continentale titel. Efter de 12 omgange fik hviderusseren tilkendt en overbevisende pointsejr mod en tappert kæmpende Khattab, som dog ikke for alvor virkede til at være i nærheden af sejren.
Sådan kunne det ellers godt se ud i begyndelsen, for det var Abdul Khattab, der kom bedst i gang og vandt 1. omgang. Allerede i 2. omgang gik det imidlertid galt, da bokserne stødte hovederne sammen, og Khattab fik et cut. Herfra gik det skævt for danskeren, der aldrig igen for alvor fik styr på hviderusseren.
Khattab havde kampen igennem store vanskeligheder ved at håndtere Vesialous stil. Hviderusseren var højere end Khattab, og som højrefodsbokser havde han højre hånd forrest. Den blev brugt rigtigt flittigt, og det gode og hårde jab gjorde det gennem hele kampen vanskeligt for danskeren, der endvidere blev ramt mange gange af hviderusserens højre hook, som blev sendt flot afsted, når Khattab havde paraden nede.
Khattab forsøgte flere gange at skifte benstilling, så han vendte i samme retning som sin modstander, men heller ikke den taktiske drejning var nok til at ændre billedet af, at Khattab var kommet på udebane mod en modstander, der var et niveau over dem, han tidligere har mødt.
Højrekrydset fra Khattab ramte ind imellem sit mål, men Vesialou svarede som regel igen med sin venstre, der sad godt mellem danskerens parader, ligesom hviderusserens højre hook var ganske besværligt.
Boksernes forskellige benstillinger var årsag til, at de flere gange stødte hovederne sammen, og begge blev derfor ramt af skader i hovedet. Blodet sprøjtede, og Khattab lignede i de sidste omgange en halvfærdig bokser. Han nægtede dog at give op og kæmpede sig igennem alle 12 omgange, men forhindre en klar hviderussisk sejr kunne han ikke.
Abdul Khattab har ikke tidligere været ude på den fulde distance, og det kunne ses mod slutningen af opgøret, hvor danskeren var løbet helt tør for både power og udholdenhed. Han var tapper og viste et flot hjerte, men sejren til Mikalai Vesialou kunne der ikke pilles ved.
Dommerne scorede kampen 115-113, 117-111 og 117-111 til fordel for Mikalai Vesialou.

Seneste historier