søndag, 14. juli 2024

Det kan ende med tre danske nederlag…

Efter flere år med opbygning er Mogens Palles Danish Fight Night-koncept endelig nået dertil, hvor det er rigtigt sjovt: Hvor der skal kæmpes om bælter, og hvor danske sejre på ingen måde er givet på forhånd. Faktisk er der ved lørdagens stævne i Frederiksberg Hallerne hele tre kampe, hvor det på ingen måde vil være en overraskelse, hvis den danske hjemmebanebokser ender som taber.
Det gør sig blandt andet gældende i hovedkampen. Her tager Sarah Mahfoud (9-0) imod argentinske Brenda Carabajal (16-4-1), der er indehaver af IBF’s interim-titel. En titel, der bedst kan oversættes til at være en midlertidig verdensmester, da den regerende mester, amerikanske Jennifer Han, har været sat på sidelinjen som følge af en familieforøgelse. Jennifer Han er nu på vej tilbage til ringen, men det foregår to vægtklasser højere oppe, og det er nok tvivlsomt, om hun igen formår at ramme fjervægt. Dermed kan interim-titlen med et fingerknips ende med at få sin værdi forøget ganske betragteligt, da det ikke er usædvanligt, at indehaveren af denne titel bliver ophøjet til verdensmester.
Det kræver dog en dansk sejr, hvis vi overhovedet skal gøre os den ulejlighed at bekymre os om den slags. Den kan Sarah Mahfoud komme til at kæmpe hårdt for, for Carabajal er hendes hidtil bedste modstander i karrieren.
Brenda Carabajal vandt interim-titlen i april sidste år, da hun pointbesejrede russiske Elena Gradinar. Ser man nærmere på den kamp, ser man, at Sarah Mahfoud trods argentinerens store fysiske styrke slet ikke vil være uden chance. Hun bokser uden de store temposkift, og hun holder sig meget til at slå lige højre og venstre hook – engang imellem efter at have indledt med et jab. Hun ynder at slå den lige højre uden at have forsøgt at skabe en åbning først, hvormed hun blotter sig, og det bør en Sarah Mahfoud, der formentlig er hurtigere på hænder og fødder, kunne udnytte.
Brenda Carabajal er endvidere ikke nogen vanvittigt offensiv bokser, og hun havde tydelige problemer, når Gradinar formåede at presse hende. Når man sætter det over for, at Sarah Mahfoud generelt har set godt ud, når hun har fået lov at svinge taktstokken i ringen, ligner det en modstander, der er skræddersyet til danskeren. Det ligner, at Carabajal mest af alt skal satse på sin fysiske råstyrke, hvis hun skal have sin titel med hjem fra København.
Selvom der er tale om en særdeles spændende matchning, tager vi dog ja-hatten på og tror på dansk sejr. Carabajal ender næppe vandret, som Mahfouds nye træner Sherman Williams på sædvanlig amerikansk verdensmandsmanér ellers har proklameret, men mindre kan bestemt også gøre det. Forudsigelsen herfra lyder på en dansk pointsejr efter 10 hårde omgange.
Meget vanskelig opgave for Jeppe Morell
Risikoen for dansk nederlag bliver på ingen måde mindre, når Jeppe Morell (10-2) går i ringen mod Nikola Sjekloca (35-5-1) fra Montenegro. På papiret ligner det en decideret overmatchning af den 30-årige dansker, men når det er Mogens Palle, der står bag matchningen, kan man aldrig vide sig helt sikker. Palle har gennem årene vist en formidabel evne til at plukke de rigtige modstandere på de helt rigtige tidspunkter, så måske har Palle luret, at 40-årige Sjekloca ikke længere har sit gamle niveau. For har han det, får Jeppe Morell klø.
Sjekloca har været i ringen mod boksere af en helt anden kaliber end Jeppe Morell, og det er mindre end tre år siden, han var meget tæt på at snuppe den prestigefulde EM-titel. På udebane i Tyskland måtte han dog nøjes med uafgjort mod den regerende mester, Robert Stieglitz. Det er et niveau, som Jeppe Morell endnu har langt op til.
Nikola Sjekloca er en relativt stationær bokser, og det er måske netop Jeppe Morells chance. Danskeren er heller ikke planetens mest bevægelige bokser, og det passer ham sikkert fint med en modstander, der ikke flytter sig for meget. Det bliver givetvis en kamp, hvor Morell vil forsøge at styre slaget på afstand med sit lange højre jab, mens Sjekloca vil forsøge at skaffe sig adgang til halvdistancen. Får han held med det, kan det bliver en hed aften for Morell.
Jeppe Morell vinder ikke før tid. Men med en disciplineret og koncentreret indsats kan en dansk pointsejr måske lade sig gøre i en kamp, hvor Sjekloca må påtage sig rollen som favorit.
Under alle omstændigheder er der tale om en særdeles interessant matchning. Jeppe Morell har rundet 30 år, så han har heller ikke tid til at rende rundt og fedtspille og bygge rekordlisten op mod et utal af georgiske journeymen. Hvis han skal nå noget, skal han møde nogle, der kan sende ham videre i systemet. Det kan Nikola Sjekloca. Men på den anden side kan opgøret også være begyndelsen til enden på Jeppe Morells karriere, hvis han for tredje gang ender som taber.
Med andre ord: Der er dømt eksamen!
Første titelforsvar til Meng
Vasyl Kurasov (11-3) er ikke en modstander, som vi er specielt nervøse for, at Oliver Meng (7-0) ikke kan besejre. Der er tale om danskerens første forsvar af IBF youth-titlen, og der skulle være en god sandsynlighed for, at Meng for første gang i karrieren bliver nødt til at gå 10 omgange. Det er ikke let at finde gode modstandere med en dåbsattets, der tillader dem af bokse om ungdomstitler, og som samtidig er villige til at tage på udebane og risikere et nederlag. Set i det perspektiv fejler Vasyl Kurasov ikke noget.
Ukraineren er aldrig blevet stoppet, og alle nederlag er kommet på udebane mod stærke modstandere. Han ydede eksempelvis god modstand mod franskmanden Yannick Dehez, der måtte arbejde hårdt for en pointsejr. I den kamp viste Kurasov, at han gerne kommer buldrende frem – ofte med hovedet forrest i en grad, så modstanderen godt kan frygte for sine øjenbryn.
Kurasov slog mange slag i et adstadigt tempo, og ingen af slagene virkede specielt hårde. Oliver Meng er både hurtigere og teknisk langt bedre end Vasyl Kurasov, der vil få brug for sin hårdførhed. Det vil være flot, hvis Meng kan stoppe ukraineren, men ellers ender det formentlig med en tårnhøj dansk pointsejr.
Sharif til eksamen
Der er altid et eller andet helt specielt ved en bokser, der er ubesejret. Når han ikke har prøvet at tabe, kender vi ikke hans begrænsninger. Det giver et ekstra pift, når to ubesejrede boksere mødes, og det sker, når Heva Sharif (3-0) tager imod David Munoz (5-0) i en kamp, der må betegnes som en slags eksamen for danskeren.
Skal Mogens Palle tage Heva Sharif ind i varmen og satse på ham? I så fald er en overbevisende sejr nødvendig mod den ubesejrede spanier. David Munoz er en fysisk stærk bokser, der kommer fremad med aktive hænder foran sig. Han er ingen tekniker, der sætter tingene op med et flot jab, men derimod en arbejdshest, som vil forsøge at mase sig tæt på sin modstander og aflevere tunge slag fra en kort distance.
Samtidig må vi også stille spørgsmålet, hvor god Heva Sharif egentlig er. Hans tre hidtidige profkampe fortæller ikke alverden, men nu har han chancen for at vise sit værd. På bundlinjen står, at det heller ikke i denne kamp vil være nogen stor sensation, hvis opgøret ender med et dansk nederlag.
Undercard med danske sejre
Stævnets undercard byder, som undercards altid gør, på et par kampe, hvor det store spørgsmål ikke bør være, om den danske bokser vinder – men om han har udviklet sig. Sviatoslav Svyryd (5-2) kan på papiret ligne en lidt tynd modstander til Ditlev Rossing (13-0), og det bliver da sikkert også en kamp med total dansk overlegenhed mod den på alle måder mindre ukrainer, der til dagens anledning er gået en vægtklasse op.
Ditlev Rossing har lige været ude med en skade i den ene hånd, og derfor er det helt logisk, at han vender retur mod en let modstander. Antallet af lette sejre til de danske boksere er væsentligt mindre i dag end for 25 år siden, men som netop tilbagevendt efter en operation skal Rossing ikke presses til det yderste. Det får han helt sikkert mulighed for at blive senere på året.
Victor Ramon (1-0) skal heller ikke testes hårdt, da der blot er tale om hans anden kamp. Ezequiel Gregores (1-1) har gået tiden ud i begge sine hidtidige kampe, så hvis han kan give den unge Ramon noget fornuftig modstand uden for alvor at være tæt på at vinde, har han gjort sin pligt.
Aftenens helt store spørgsmålstegn er profdebutanten Adel Younes. Med blot en enkelt amatørkamp i bagagen og en straffeattest, der er mange gange længere end rekordlisten, kan det undre, at det netop er ham, som Mogens Palle har valgt at satse på. Hvis Younes er en hårdtslående og vild bokser, som meldingerne har lydt på, har han bestemt en berettigelse i en sport, hvor det handler om at sælge billetter, men vi venter lige lidt med at bede EBU om at reservere et EM-bælte.
Stævnets anden kamp er en for danske tilskuere overflødig kamp. Elena Gradinar (9-1) har fungeret som sparringspartner for Sarah Mahfoud, og det er ikke usædvanligt, at sådan en tjans kaster en kamp af sig. Russeren skal møde serbiske Nina Pavlovic (5-2-1), og hurra for det.
Stævnet, der begynder klokken 19, kan streames via Ekstra Bladets hjemmeside. Det kræver et PLUS-abonnement, der koster 99 kroner om måneden.

Seneste historier