Lad os indlede med konklusionen: Det var et mere end hæderligt debutstævne, som TK Promotion lørdag aften fik stablet på benene i Ringkøbing. Her var der ingen Las Vegas-glimmer eller store tititelkampe. Til gengæld var der masser af særdeles tørstige tilskuere, der med hjælp fra massive mængder fadøl, mere end almindeligt liderlige nummerpiger og seværdige kampe fik skabt en stemning, som er ønskværdig til ethvert boksestævne.
Desuden melder arrangørerne om sorte tal på bundlinjen, og det er i virkeligheden det vigtigste af det hele. Hvis den mission ikke var lykkedes, ville det formentlig have været både det første og sidste stævne i regi af TK Promotion, som nu i stedet satser på yderligere stævner i løbet af året. Det er stævner, der næppe bliver større eller mere omfangsrige end det, der lørdag aften fandt sted i Vestjylland. En håndfuld amatørkampe og en håndfuld professionelle kampe med fokus på lokalt islæt er det koncept, der skal lokke godtfolket til boksning. De store armbevægelser er sat i bero og erstattet af ønsket om på en næsten bonderøvsagtig maner at få stævnerne til at hænge sammen.
Første etape forløb fint i Ringkøbing, men det bliver næppe lettere for Kasper Holgersen og Thomas Madsen, som tiden skrider frem. Et nyt projekt har altid nyhedens interesse, og når der skal skaffes sponsorer og dermed kapital, er det en stor fordel at være på hjemmebane, som det for promotorerne var tilfældet i Vestjylland. Om de kan formå at få samme opbakning, når de bevæger sig væk fra de vante rammer, er et andet og mere vanskeligt spørgsmål. Det samme er spørgsmålet om, hvorvidt TK Promotion vil have den økonomiske tyngde, når bokserne når til et niveau, der kræver modstandere af den anden og højere – og dermed dyrere – kaliber.
Hvad bringer den sportslige fremtid?
Også på den sportslige front er armbevægelserne hos TK Promotion på et vestjysk niveau. Faste aftaler er der blot lavet med ganske få boksere, og lørdag aften var det tæt på at kikse for den ene af dem, Landry Kore (11-0-1), der mere eller mindre havde tabt mod franske Idaas Radjdal (10-2-2), inden han vendte slaget med en fantastisk knockout.
At Kore to gange i 3. omgang blev sendt til tælling mod en bokser, der som professionel endnu aldrig har stoppet en modstander, kan synes en anelse bekymrende. Det samme kan Kores reaktion, når han blev ramt. I stedet for at flytte sig, gik han ned i knæ og blev dermed meget modtagelig for en uppercut. Det ville ikke have pyntet på en bokser, der i forvejen var voldsomt rystet, og Kore ville i forvejen have haft vanskeligt ved at beklage sig, hvis kamplederen havde afbrudt kampen, da han efter anden gulvtur var presset i hjørnet og blot tog imod slag, indtil klokken afsluttede omgangen.
Afslutningen er det til gengæld vanskeligt at være andet end imponeret over. Det er lidt en floskel, at en boksekamp aldrig er tabt, fordi ét slag kan vende det hele, men denne gang viste det sig at være sandt. Efter den katastrofale 3. omgang var der næppe andre end Kore selv, der troede på, at han kunne vende kampen til sejr, men han behøvede blot et enkelt venstre hook i 5. omgang, inden den fest var forbi.
Fremtiden byder forhåbentlig på en seriøs test af Landry Kore. Som snart 31-årig kan han dårligt vente længere, og da han foreløbig har håndteret de opgaver, der er stillet foran ham, er der ikke den store grund til ikke at finde en alvorlig modstander til ham. En idé kunne være at hente engelske Ashley Theophane (48-8-1), som i oktober var på besøg i Gilleleje med en pointsejr til følge.
Lad det bære eller briste…
Også Mikkel Nielsen (9-2) står et sted, hvor en mere alvorlig test kan være en mulighed. Den 30-årige weltervægter kom tilbage på sejrsspor mod franske Bernard Follea (7-10-2), som var en bedre modstander, end de negative cifre på rekordlisten kunne indikere. Selvom den danske sejr syntes i orden, var der dog en del ringrust at spore hos Mikkel Nielsen.
Et ønskescenarie ville være, hvis det kunne lykkes at lokke mexicanske José Luis Ridruguez Guerrero (11-2-2) til at tage endnu en tur til Danmark for at møde Mikkel Nielsen. De to mødtes i sommer i en meget hård og yderst interessant kamp, hvor mexicaneren hev en meget kneben sejr i land. En returkamp mellem de to vil være ekstremt interessant og kunne give svaret på, hvor meget vi skal forvente os af Mikkel Nielsen i fremtiden.
Rolig opbygning
To boksere, der til gengæld ikke skal ud i make-or-break fights, er Oliver Møllenberg (5-0-1) og Payman Akbari (1-0). Førstnævnte havde så sent som i oktober en kamp, der kan gå ind under netop den kategori, og det var tæt på at ende galt og påføre den blot 19-årige dansker et nederlag på grund af for ivrig matchmaking. Møllenberg har masser af talent, men han skal matches med fornuft og omtanke, og han skal i hvert fald ikke kastes ud i for hårde kampe.
Det blev han så bestemt heller ikke i lørdags, for de to tyskere, som Møllenberg og Akbari mødte, var ærlig talt ikke meget værd. Sandro Bordewick (7-15) blev som planlagt – og som han er vant til, når han møder en modstander med puls – blæst ud af ringen og stoppet i 1. omgang af Oliver Møllenberg, mens også Payman Akbari stoppede sin modstander hurtigt.
Sergej Vib (11-12) var såmænd ikke nogen ringere debutmodstander end så mange andre, men 18-årige Akbari viste prøver på god teknik, hurtige hænder og en fin power. Det var en kombination af dette, der efter bare to minutter fik tyskeren til at sætte sig efter en dyb højre.
Farceagtig optakt
Noget mere spænding var der om udfaldet af kampen mellem Michael Nielsen (3-0) og græske Paris Stavropoulis (2-1). Der er god grund til at forholde sig kritisk til, at grækeren med sin overvægt overhovedet fik lov til at gå i ringen. Kampen var aftalt til 57 kilo, men Stavropoulis vejede 3,5 kilo for meget, da han fredag steg på vægten. Han fik eftermiddagen og aftenen til at tabe sig, men selvom han ikke nåede det aftalte mål, blev kampen godkendt af Michael Nielsens lejr.
Hvad var også deres alternativ? Michael Nielsen kunne næppe få en ny modstander med så kort varsel, så han accepterede at møde en alt for tung modstander i stedet for at lade den megen hårde træning gå til spilde. Det valg er vanskeligt at bebrejde ham.
Grækeren viste sig da også markant fysisk stærkere end Michael Nielsen, men efter at have vundet de første par omgange, fik Stavropoulis pludselig den besynderlige idé, at han hellere ville spille fransk klovn end fortsætte de offensive og aggressive takter, der var ved at sikre ham sejren. Det gav Michael Nielsen mulighed for at bringe sig tilbage i kampen og tage de sene omgange. Alligevel er der herfra en vis forståelse for, at det græske ringhjørne havde vanskeligt ved at forstå, at Paris Stavropoulos ikke havde lavet tilstrækkeligt til at vinde kampen.
Planer om fire stævner i år
Hvis alt går efter planen for TK Promotion, kommer der yderligere tre stævner i løbet af i år. Det næste bliver forhåbentlig i maj i Struer i samarbejde med Dina Thorslund, der gerne skulle sætte sin WBO-titel på spil. Her er dog lidt roderi med WBO, der blandt andet har afvist at godkende den spanske EBU-mester Mary Romero (6-2) som modstander. Planen er derefter et stævne i den sene sommer eller det tidligere efter og til slut et stævne omkring november i Gilleleje.
Hvis TK Promotion fortsætter i samme spor, skal det nok blive godt. Men der ligger hårdt arbejde og venter – langt hårdere end det, der blev lavet for debutstævnet.