torsdag, 23. maj 2024

Det blev en meget vellykket aften i Struer…

Mere end bestået.
Sådan lyder den korte konklusion oven på fredagens stævne i Struer, hvor Dina Thorslund sikrede sig et VM-bælte i sin anden vægtklasse. Stævnet var en slags eksamen for både hende og TK Promotion, og alle parter kunne sent fredag aften gå fra arenaen med opløftet pande. Thorslund vandt sit bælte, og stævnet som helhed havde faktisk været en bedre oplevelse, end man måske kunne have forventet.
Det var ene og alene Dina Thorslunnd, der bar stævnet i hjembyen Struer, og at det var hende, de fleste folk i salen var kommet for at se, efterlod lydniveauet ikke den store tvivl om. Arenaen kunne have indeholdt dobbelt så mange tilskuere som de 500, som på grund af aktuelle coronarestriktioner var det antal, der kunne lukkes ind, men de, der var til stede, havde masser af lyd, larm og entusiasme med sig. Samtidig gav TV 2 Sport stævnet den sidste touch af professionalitet, som slet ikke er uvæsentlig, når man er til stævne. Da flere af kampene på undercardet desuden viste sig bedre, end man kunne have ventet ved at se på papiret, må bundlinjen være, at aftenen absolut var en tur til Struer værd.
Arrangementet i sin helhed kørte, som den slags skal. Nu er folkene bag Dina Thorslund heller ikke de totale nybegyndere, for selvom der ved tidligere lejligheder har stået ”Team Sauerland” på stævneplakaten, er det de lokale folk i Struer, der har stået for det praktiske arbejde. Så hvis man ser bort fra det mysterium, at arrangørerne af en eller anden grund foretrækker en ringannouncer, som ingen forstår hvad siger, er der ikke meget at sætte en finger på.
Noget tyder på, at seerne hjemme bag skærmen også kunne lide, hvad de så. Dina Thorslunds titelkamp blev suverænt ugens mest sete udsendelse på TV 2 Sport, og også Jacob Bank og Payman Akbari trak ganske gode seertal. Om de har været gode nok til, at TV 2 også på den anden side af sommerferien vil være med, må fremtiden vise. En invitation skal de nok få.
Taktiske Dina
Dina Thorslunds (16-0) sejr over Jasseth Noriega (27-5-2) var ganske suveræn, men den kom i hus på en noget anden måde end forventet. Thorslund plejer sjældent at gå af vejen for et godt slagsmål, og mod en lille slugger som Noriega, kunne det derfor ligne en slåskamp på halvdistancen. Sådan gik det dog ingenlunde. Dina Thorslund boksede på et sjældent højt taktisk niveau, hvor hun på afstand sørgede for at have fuld kontrol med sin mexicanske modstander.
Publikum i Struer havde givetvis forventet en smule mere action – de kender trods alt Dina Thorslund – men for resultatlisten har det uden tvivl været en god investering at undertrykke sin egen lyst til slagsmål og bevare overblikket.
Med sejren er Dina Thorslund nu indehaver af WBO’s VM-bælte i både bantamvægt og superbantamvægt. Hun har forholdsvis kort tid til at beslutte sig for, hvilken af vægtklasserne hun ønsker at satse på, for WBO vil snarligt kræve, at hun smider det ene af bælterne. Karrieren i bantamvægt bliver næppe langvarig, men skulle det lykkes at lande en kamp mod WBA-verdensmesteren Shannon Coourtney (7-1), så Thorslund får chancen for at forene to VM-titler, skal hun nok svede sig ned på de 53,5 kilo endnu en gang.
Fine takter på undercardet
TK Promotion bød på fem forkampe forud for Dina Thorslunds VM-kamp, og tre ud af de fem må siges at være mere end bare godkendt. I Jacob Bank (3-0) og Payman Akbari (4-0) har TK Promotion et par talentfulde boksere, der med tiden kan blive hovedkæmpere. I den kategori fik de fredag følgeskab af profdebutanten Melissa Mortensen (1-0), der viste særdeles lovende takter i sine seks omgange mod Naiara Olmedo (1-4). Spanieren var egentlig ikke så ringe, men 19-årige Mortensen var bare god.
Melissa Mortensen var hurtig på fødder og hænder, hun var bevægelig, hun slog varieret med gode dybe træffere. Hun var på et teknisk meget højt niveau, og selvom hun stadig drømmer om at deltage ved OL – det må så blive i 2024 – ligner hun en bokser, der forholdsvis hurtigt kan føres frem til en titelkamp.
Jacob Bank leverede sin hidtil bedste præstation mod den ikke uefne Novak Radulovic (12-6-1). Okay, vi skal ikke gøre Bank til verdensmester, fordi han har slået denne serber, men det blev gjort i fin og overbevisende stil. Faktisk kontrollerede han sin modstander så stensikkert, at han mod slutningen af opgøret smed forsigtigheden over bord.
Også Payman Akbari (4-0) er en ung fyr med masser af god boksning i sig. Ved denne lejlighed havde han desværre været udsat for et sent afbud fra sin oprindelige modstander, og afløseren, Cristian Narvaez (16-29-6), havde ikke de store ambitioner om at levere underholdning i Struer. Han ville overleve. Det mål opnåede han – og dermed er han klar til at rejse til England i denne uge for at hente sin fjerde purse på en måned.
Trods god varieret boksning med solide dybe træffere fra Akbari, var han ikke for alvor i nærheden af at stoppe sin modstander før tid.
En på opleveren
Sværvægteren Kasper Bertelsen (1-0) har gennem længere tid ønsket sig oplevelsen af at have bokset en professionel kamp, inden han lagde boksesporten på hylden. Der har flere gange været tilløb, og langt om længe fik han muligheden, da han stod over for en anden debutant, Michael Basset. Det blev ikke en kamp, der skrev sig ind i historiebøgerne, for det tekniske niveau var ganske mangelfuldt. Men Kasper Bertelsen fik sin profkamp, han vandt ganske fortjent, og dermed er alle glade.
Jeppe Møller Christensen (1-0) skal vi til gengæld nok komme til at se mere til. Den 21-årige vestjyde er meget grøn, og om han har, hvad der skal til for at begå sig som professionel, er ganske usikkert. Debutkampen gav ikke nogle svar, for Darren Burns (0-1) var en nulbon, som man med god ret kunne have argumenteret for ikke burde have været i ringen.
Noget godt kom der dog ud af Jeppe Møller Christensens knockout: Ved et stævne med seks professionelle kampe, risikerer det at blive kedeligt, hvis alle modstandere er tilstrækkeligt solide og velskolede til at kunne gå tiden ud uden at komme i fare. Publikum skal altså også have noget underholdning, og i boksning er der bare intet så underholdende som knockouts. Jeppe Møller blev den eneste, der denne aften stoppede sin modstander, og det er ikke spor ligegyldigt.
Alt i alt blev stævnet en ganske stor succes for TK Promotion, som helt sikkert vender tilbage på den anden side af sommerferien. Et stævne i Ringkøbing i slutningen af august er foreløbig på tegnebrættet. Det bliver dog ikke med Dina Thorslund i aktion, men til gengæld kan vi formentlig forvente gensyn med Jonas Bank, Payman Akbari, Melissa Mortensen og Jeppe Møller Christensen.

Seneste historier