To stævner på blot en enkelt weekend – det lyder som en våd drøm for enhver boksefan. Fredag aften debuterer Hadi Hamane som promotor, når han i Ravnsborghallen i Køge arrangerer syv kampe. Promotoren har ladet forstå, at alle syv kampe er at betragte som main events. En frisk indstilling taget i betragtning, at alle syv kampe er sat til fire omgange, og der blot i en enkelt kamp er en dansker, mens de seks øvrige kampe er med svenskere som hjemmebokserne.
Stævnet er på mange måde lidt af en gåde, men Hadi Hamane vil på den anden side af sommerferien forsøge at stable flere stævner på benene. Det vil primært foregå øst for Øresund, og for danske boksefans er stævnet i Køge også mest af alt at betragte som et frikvarter. For det er lørdag aften i Horsens, at det for alvor går løs i denne weekend. Her inviterer Nisse Sauerland til Nordic Fight Night, hvor det endnu en gang er Dina Thorslund (13-0), der er øverst på plakaten for at trække læsset.
Dina Thorslund forsvarer sin WBO-titel i superbantamvægt mod australske April Adams (11-1-1), og lad det være sagt med det samme: Vi har en klar forventning om, at Dina Thorslund fortsat er verdensmester, når vi sent lørdag aften triller ud af Horsens.
Den 31-årige australier er – Gud må vide, hvordan det er gået til – blevet officiel udfordrer til Dina Thorslunds VM-titel. Derfor er det nødvendigt at møde hende, hvis Thorslund gerne vil beholde sit bælte – og det vil hun. Umiddelbart virker australieren dog ikke til at være en bokser, der bør volde Thorslund de helt store problemer. Hun åbner traditionelt kampene meget offensivt og aggressivt, men teknisk er hendes evner relativt overskuelige. Hendes parader – især den venstre, som også er den forreste – hænger meget lavt og sløset, og det er ikke ualmindeligt, at hun efter nogle omgange har brugt det meste af sin offensive energi.
April Adams ville næppe være favorit, hvis hun skulle møde nogle af Dina Thorslunds tre seneste modstandere. Derfor må man også forvente, at Thorslund sætter sig effektivt på hende og i overbevisende stil forsvarer sin titel.
Ensidigt undercard
Undercardet byder på otte kampe med dansk deltagelse i de seks, hvilket umiddelbart ikke lyder så skidt. Alligevel er det bare som om, det er svært at komme helt op og ringe over undercardet. På den ene side er ingen af kampene decideret dårlige, når man ser nærmere på, hvor de danske bokser på nuværende tidspunkt befinder sig, men på den anden side er der heller ikke nogle af kampene, der for alvor er rigtig spændende. Den mest interessante kamp på stævnet – udover VM-titelkampen, naturligvis – er sværvægtsopgøret mellem Kem Ljungquist (8-0) og spanske Gabriel Enguema (10-8). Sværvægt er pr. definition den mest interessante af alle vægtklasser, og Ljungquist er ikke ueffen mellem tovene.
Den snart 29-årige dansker er imidlertid blevet matchet meget forsigtigt i sine første ni profkampe. Det er ingen skam at passe på sig selv og sine boksere, men det er nok nødvendigt, at niveauet på Kem Ljungquists modstandere bliver hævet. Spanierens BoxRec-placering som nummer 163 i verden virker en anelse venlig, og han har primært hentet sine point ved at gøre en god figur i udekampe i Tyskland mod stærke modstandere – blandt andet Edmund Gerber – der kun knebent formåede at besejre ham.
Nederlag til folk som Christian Lewandowski og Franz Rill viser, at Enguema ikke er bedre, end at Ljungquist bør besejre ham.
Rart med chance til Kore
At Landry Kore (9-0-1) igen får chancen som hjemmebokser, er på mange måder befriende. Kore har været uden nogen fast aftale med en promotor, og han har derfor været tvunget til at tage vanskelige opgaver på udebane. Dem har han klaret fornemt med en sejr over Armen Ypremyan i Belgien og uafgjort mod Faton Vukshinaj i Tyskland. To kampe, hvor det ikke var promotorens plan, at Kore skulle have andet end et hæderligt nederlag med hjem.
Når man leverer to så pæne resultater, er det helt efter bogen, at man igen får chancen for at vise sit værd, og det får Kore mod tjekkiske Tomas Bezvoda (6-6). En mand, der faktisk var en udmærket amatør, men som professionel rejser rundt og tester fremtidens håb. Han er en mand, som Kore skal besejre, men han kan godt vise sig at være bedre, end de tivvlsomme cifre på rekordlisten antyder.
Hvis Frederik Hede Jensen (4-1) skal leve op til løfterne om at være et stort talent, bør han uden tvivl og diskussion besejre spanske Ruben Garcia (5-7-2). Efter en skuffende kamp, der endte med et nederlag, steppede den danske fjervægter gevaldigt op, da han i marts knockoutede en georgier ved navn Ilia Beruashvili, og det har nu ført til en ny aftale med Sauerland. Forhåbentlig er den ny aftale ensbetydende med kampe på en mere fast basis, for talent er der masser af i Frederik Hede. Derfor bør en spanier som Ruben Garcia selvsagt også blive besejret.
Erfarne østeuropæere
På BoxRec-listen er der ikke mange placeringer mellem Haris Dzindo (10-0) og ungarske Istvan Zeller (38-26), og derfor ligner det på papiret en helt jævnbyrdig matchning. I virkelighedens verden siger de jævnbyrdige placeringer nok mest om, at Dzindos hidtidige modstandere har været på et særdeles begrænset niveau, for danskeren med de bosniske rødder bør ganske enkelt være mindst én klasse bedre end Istvan Zeller. Det er som regel gode modstandere, Zeller taber til, og han er på ingen måde pinlig. Til gengæld er han en habil journeyman, der rejser rundt og giver håbefulde boksere solid modstand.
På den baggrund er der absolut ikke noget i vejen med valget af Istvan Zeller som modstander, selvom han naturligvis er en bokser, som Haris Dzindo bør besejre.
De to lokale debutanter, Michael Nielsen Amer Rasinlic, møder begge erfarne østeuropæiske journeymen. Ingen af de to har Sauerland lange fremtidsplaner med, og med de nye regler, der gør det muligt at bokse som amatør, selvom man har været i en ring som professionel, vil det ikke være overraskende, hvis de to Horsens-bokseres kampe mest af alt bliver et gæstevisit. Af samme grund er deres modstandere plukket fra den billigste hylde i det østeuropæiske supermarked.
Gensyn med Havnaa
Ligesom i tilfældet Kem Ljungquist er Kai Robin Havnaa (14-0) en bokser, der indeholder masser af talent, men som i høj grad kunne trænge til at blive testet mod stærke modstandere. Og præcis som i tilfældet Ljungquist skal Havnaa op mod en bokser, hvis rangering er væsentligt flottere, end hans sportslige meritter berettiger til.
Levani Lukhutashvili (7-3) er næppe elendig, men det vil være en skuffelse af de større, hvis ikke Kai Robin Havnaa ordner ham ganske effektivt. Det samme kan man sige om svenske Joanna Ekedahl (8-0), som åbner stævnet mod Jelena Janicijevic (2-1). Serberen er flot – alt for flot – rangeret på grund af en sejr i en kamp, hvor modstanderen blev skadet. Det giver gode point til Ekedahl ved en sejr, og sådan en bør hun kunne hente.
Hele stævnet kan følges på Viaplay fra klokken 17.30, mens undercardet mellem klokken 18 og 21 kan ses på TV3 Max. Herefter bliver de vigtigste kampe vist på 3+.
Foto: KGZ Fougstedt.