søndag, 14. juli 2024

Akbari vandt klart og er stadig ubesejret

Han er stadig ubesejret, Payman Akbari (5-0), der lukkede TK Promotions stævne i Ringkøbing med en stensikker pointsejr over polske Jakub Laskowski (4-6-1). Kampen bød ikke på de store højdepunkter og havde gennem alle seks omgange det samme billede: En angribende polak, der blev udbokset af en hurtig og effektiv dansker.
Payman Akbari er fyldt med god teknisk boksning, og det fik tilskuerne set nogle prøver på. Laskowski fik i store prioder lov til at komme fremad, men en lynhurtig undvigelse senere, var det som oftest Akbari, der var i teten.
Den 20-årige dansker havde op til kampen proklameret, at han meget gerne ville stoppe sin modstander før tid. Det kom han aldrig for alvor i nærheden af. Til gengæld var han ganske overlegen, når det kom til kontraboksning, hvor han udboksede den sagesløse polak.
Polakken fortsatte ufortrødent sin fremmarch, selvom det oftest endte med øretæver, og det kunne heller ikke et voldsomt højre sving direkte på kæben i slutningen af 4. omgang ændre på. Omgangene havde i det hele taget et meget enslydende forløb: Laskowski kom brusende fremad, mens Payman Akbari undveg og scorede på kontra. Det blev derfor en kamp uden de helt store højdepunkter, hvor Akbari kørte en stensikker pointsejr hjem.
Danskeren med de afghanske rødder kunne måske have fået publikum mere op af stolene, hvis han havde smidt forsigtigheden lidt mere over bord og satset på en direkte konfrontation. Men det ligger helt sikkert dybt i ham at være bevægelig og undvige slag. Det er vanskeligt at fortænke en bokser i.
Sigende for kampen var det, at Payman Akbari modtog det højeste bifald fra publikum i en situation, hvor han var faldet og på spektakulær Prince Naseem-vis kom på benene igen. Sejren var sikker, men det bliver ikke denne kamp, Payman Akbari eller nogen anden kommer til at underholde børnebørnene med.
Payman Akbari vandt med 60-54, 60-54 og 60-52.

Seneste historier