tirsdag, 7. december 2021

Nogle gange er det næstbedste også af høj klasse

Den modstander, som Dina Thorslund (16-0) allerhelst ville have mødt i denne omgang, var landsmandinden Sarah Mahfoud. Men da parterne ikke kunne nå hinanden i forhandlingerne om den kamp, må hun ”nøjes” med mexicanske Zuluna Munoz (53-3-2). I dette tilfælde må ”nøjes” nødvendigvis sættes i citationstegn, for det er værd at bemærke, at mexicaneren ifølge det anerkendte boksemagasin The Ring er placeret som verdens bedste bokser i vægtklassen, hvor Thorslund blot er placeret som nummer fem. I vægtklassen over, superbantamvægt, er danskeren til gengæld vurderet til at være verdens næstbedste.

Så selvom Dina Thorslund i denne omgang ikke har fået den modstander, der stod allerøverst på ønskesedlen, er der tale om en kamp af høj klasse mellem to af verdens bedste boksere.

En ting er helt sikker, når talen falder på Zulina Munoz: Når de to boksere først er i ringen, behøver Dina Thorslund ikke lede efter hende. Mexicaneren er ikke noget bokseteknisk vidunder, men derimod en bokser, der vinder sine kampe på at tvære sin modstander ud med fysisk styrke. Munoz kommer fremad og slår løs med især sine hooks, hvor den venstre, som gerne bliver slået både højt og dybt, helt sikkert kan blive et problem, hvis den får lov til at ramme.

Men Zulina Munoz har sine svagheder. Hun blotter sig, når hun angriber og efterlader god plads til, at Dina Thorslund kan komme ind. Samtidig virker hun ikke til at være lige så hurtig på hænder og fødder som danskeren, som også godt kan lide et rask slagsmål. Hvis Dina Thorslund bokser med det samme kølige overblik som i sin seneste kamp, vil hun kunne udmanøvrere Zulina Munoz fra distancen. Går hun derimod i slagsmål – og den risiko er der bare altid, når vi har med Dina Thorslund at gøre – kan det vise sig at blive væsentligt mere spændende, end vi egentlig bryder os om.

Dina Thorslund er den bedste bokser af de to, og vi tror derfor på, at det er hende, som sent lørdag aften står med WBO-bæltet om livet. Men givet er det langt fra. Zulina Munoz er – i hvert fald på papiret – den bedste modstander, Dina Thorslund endnu har mødt, og et dansk nederlag vil derfor ikke kunne skrives på listen over deciderede sensationer. Vi vover dog pelsen og gætter på en dansk pointsejr.

Spændende opgave i vente for Bank

Stævnet i Kolding kommer til at byde på ikke bare en, men to titelkampe. Også Jacob Bank (4-0) skal bokse om et bælte, når han får chancen for at vinde WBO’s ungdomstitel i supermellemvægt. Også han skal ud i en på papiret ganske hård matchning mod finske Abu Kanninen (9-0-1).

Den 20-årige dansker har i sine hidtidige kampe ikke prøvet at gå længere end til 6. omgang, men denne gang kan han meget vel risikere at komme ud i 10 omgange. En distance, som finnen en gang tidligere med succes har prøvet kræfter med. Der er altid tale om en ubekendt, når en bokser skal ud på en ny og længere distance, men når man ser nærmere på finnens boksestil, ligner han en interessant modstander.

Abu Kanninen er, med al respekt, ikke nær så talentfuld som Jacob Bank. Danskeren har en fordel i hurtighed, han er mere bevægelig og må derfor være i stand til at kunne udmanøvrere sin modstander. Den største ubekendte må derfor være distancen, for 10 omgange kan være uhyggeligt lang tid for en ung og uprøvet bokser uden den store erfaring.

Svært at arrangere

Stævnet byder altså på to ganske interessante titelkampe, og det må siges at være imponerende, at det kan lykkes få TK Promotion at stable sådanne to kampe på benene, uden at Excel-arket tipper over og ender med røde tal. Det har været en kamp at få økonomien til at løbe rundt, og det er ikke overskuddet fra dette stævne, som d’herrer Holgersen og Madsen skal leve fedt af resten af livet. At det alligevel lykkes at få stævnet til at køre og dermed forhåbentlig bringe en flok danske boksere til næste trin i karrieren, må man tage hatten af for.

Det næste trin er nemlig, hvad vi forventer, at Payman Akbari (5-0) formår at avancere til, når han møder spanske Diego Valtierra (6-3). Den 20-årige Payman Akbari har i sine hidtidige kampe været en teknisk nydelse at følge, men det hører dog med til historien, at han endnu ikke er blevet alvorligt presset mod en modstander, der kunne give ham seriøs modstand.

Er man til tju-bang-boksning, hvor modstanderen bliver sendt på langs, er Payman Akbari ikke den rigtige bokser at følge. Er man derimod til flot teknisk boksning, kan man godt se frem til, at Akbari går i ringen.

Tju-bang-boksningen kommer Jeppe Møller Christensen (2-0) til at stå for. Med kun 10 amatørkampe, hvor alle er vundet og mere end halvdelen stoppet før tid, er han garant for action. I sin seneste kamp mødte han en modstander, der var for solid til at lade sig falde på halen, men denne gang skulle der igen være muligheder for, at vestjyden kan vinde før tid. Hans modstander, bosniske Mirnes Denadic (15-18-2), er nemlig vant til at blive stoppet, og da han for fem år siden var en tur i Smilets By, tog det Kasper Fruensgaard mindre end en halv omgang at gøre den kamp forbi. Tidligere havde også norske Kai Robin Havnaa stoppet ham før tid.

Det håber vi derfor, at Jeppe Møller Christensen også kan. Selvom god, solid og jævnbyrdig boksning er godt, giver det lidt til underholdningen, når en bokser bliver hamret i brædderne.

Svær opgave for Michael Nielsen

Allerede adskillige dage før første gonggong har lydt, har der været gang i opgøret mellem Michael Nielsen (5-1) og Lewis Mulberry (0-0). På de sociale medier har især englænderens træner været ude med riven i en mental kamp mod danskeren, men det lader Michael Nielsen sig forhåbentlig ikke påvirke af.

Selvom Lewis Mulberry officielt er debutant, ved han godt, hvordan man skal gebærde sig i en boksering. Han annoncerer sig selv med en rekordliste på 4-0, og det er angiveligt i alternative engelske forbund, at han har bokset. For Michael Nielsen bliver det derfor en stor mundfuld, da danskeren skal rejse sig efter et nederlag i sin seneste kamp. Et nederlag, hvordan han var overmatchet og blev stoppet. Det ser vi nødigt gentaget.

Stævnet bliver indledt med en række amatørkampe med især lokale boksere fra Kolding. Den professionelle del af stævnet begynder klokken 20 og kan følges på TV 2 Sport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier