tirsdag, 5. juli 2022

Det er discount i Ringkøbing – og det er egentlig ok…

Lad det være sagt med det samme: Nej, lørdagens stævne i Ringkøbing er ikke det største og mest interessante i dansk profboksnings historie. Det er et mindre stævne med en begrænset økonomi og matchninger i discount-klassen. Et stævne, hvor det for flere af bokserne handler om igen at få snuden i den rigtige retning efter mindre gode resultater ved det seneste stævne. Og det er der ikke noget galt i.

Vil man nå toppen, må man være i stand til komme op over alle trappetrinnene på vejen. Ikke alle kan forcere trappen lige hurtigt, og nogle er endda i stand til at springe et par trin over undervejs. Men det er trods alt de færreste, der er i stand til at hoppe direkte op på husets øverste etage. De boksere, der lørdag aften skal i aktion i Ringkøbing, skal forsøge at træde et trin højere op. Der bør – i hvert fald i fire af kampene – ikke være tvivl om de danske sejre, og spændingen ligger derfor i, om de formår at vinde overbevisende og gøre sig klar til større opgaver på den anden side af sommerferien.

At det er sådan, det forholder sig, skyldes til en vis grad, at matchmakeren fejlede, da TK-bokserne senest var i ringen i april. Ved den lejlighed mødte både Jeppe Møller Christensen (3-1) og Payman Akbari (6-1) modstandere, som var for gode i forhold til det niveau, de to danskere var nået til, og de må derfor denne gang træde et trin ned for forhåbentlig at komme tilbage igen.

Kun spænding om Jacob Bank

Reelt er det kun i opgøret mellem Jacob Bank (6-0) og Idaas Redjdal (10-3-2), at der bør være spænding om, hvem der vinder. Selvom det efterhånden er et par år siden, at Redjdal senest har vundet en kamp, er han en stærk modstander, som vil give Jacob Bank nok at se til. Redjdal er en bevægelig bokser, der slår godt med begge hænder og især får afleveret nogle gode dybe venstrehooks. At han er en farlig modstander viste han i meget høj grad, da han for to et halvt år siden senest var i Ringkøbing, hvor han mødte Landry Kore.

Ved den lejlighed havde franskmanden sin danske modstander i gulvet to gange i 4. omgang, og Kore virkede på det tidspunkt så medtaget, at det kun var et spørgsmål om tid, før Redjdal kunne fejre karrierens første knockout-sejr. Men så fandt Kore et venstre hook fra en anden planet og sendte Redjdal til drømmeland.

Om Jacob Bank kan slutte opgøret mod franskmanden lige så effektivt, er tvivlsomt. Men hvis han fortsætter de pæne takter, han har vist i sine hidtidige kampe, bør han trods alt kunne vinde. Bank har nemlig vist sig at være en bokser indeholdende et stort potentiale, selvom der er mange lag, der skal bygges på, hvis han skal nå ambitionen og drømmen om større titelkampe.

Georgiere på samlebånd

De fire øvrige danskere, der skal i aktion, møder alle modstandere fra Georgien. Den slags modstandere har den fordel, at de er økonomisk mere overkommelige at få fingrene i end boksere fra så mange andre lande. De har så den bagside, at kvaliteten til tider kan være svingende.

Kem Ljungquist (12-0) optræder for første gang på et TK-stævne, og hans tilstedeværelse pynter virkelig. Sværvægt er altid lidt mere interessant end så meget andet, og en ubesejret dansker i kongeklassen vil vi gerne se. Ljungquist har allerede vundet to kampe i dette forår, og meget skal gå galt, hvis ikke Paata Aduashvili (10-33-3) skal blive offer for den tredje sejr til Ljungquist på få måneder. Georgieren møder sædvanligvis hæderlige modstandere – og taber. Det skete blandt andet i 2016 i København mod Kasper Fruensgaard, og det kommer til at ske igen.

Isoleret set er Paata Aduashvili en temmelig tynd modstander for Ljungquist, men taget i betragtning at danskeren selv skal betale for at komme i kamp, og at han allerede er i fuld gang med at planlægge flere andre kampe, er det helt sikkert fornuftigt med en holde-i-gang-kamp.

To danskere skal tilbage efter nederlag

Både Payman Akbari (6-1) og Jeppe Møller Christensen (3-1) skal som nævnt rejse sig efter skuffende nederlag ved det seneste stævne. Akbari mødte ved den lejlighed en erfaren sydamerikaner, som arrangørerne tilsyneladende ikke havde researchet godt nok på. Selvom Akbari undervejs i kampen blev udsat for en bissestreg i form af en albue, som venezuelaneren af uransagelige årsager slap upåtalt fra, og selvom han blev hæmmet af en skadet biceps, var det en anelse deprimerende at se den unge dansker indkassere sit første nederlag. Hvis man ikke kan udbokse sin modstander, må man nedkæmpe ham, men Akbari ledte forgæves efter fighterhjertet.

18-årige Bukhuti Tatishvili (3-1) ligner ikke en mand, der for alvor bør kunne gøre livet surt for Payman Akbari. Georgieren har vundet sine kampe hjemme i særdeles ydmyge omgivelser, og bedømt på de klip, som internettet byder på med Tatishvili, ligner det en klar dansk sejr. Georgieren er ikke særlig bevægelig og ikke særlig hurtig. Altså er han en mand, som Payman Akbari kan styre hele natten med sit lange jab og udbokse efter behag.

Fighterhjertet var større hos Jeppe Møller Christensen, da han indkasserede sit første nederlag i bokseringen. Her var problemet til gengæld, at danskeren glemte at bokse og i stedet kastede sig ud i et hovedløst slagsmål, der nærmest var dømt til at gå galt. Efter de seks omgange kunne man alligevel godt have argumenteret for, at Jeppe Møller Christensen havde lavet nok til at få sejren, men det blev Irakli Alanidze, der fik armene i vejret, og så må den unge dansker starte forfra.

Denne gang møder han Slava Margishvili (1-2), som er blevet pustet omkuld på ingen tid mod førnævnte Alanidze. Set i det perspektiv kunne lørdagens modstander ligne en vaskeægte bums, men det hører dog med til historien, at Margishvili for få uger siden var i Finland, hvor han leverede en hæderlig indsats og tabte på point efter otte omgange mod den forholdsvis erfarne Samuli Karkkainen (15-1). Alligevel bør han være en mand, som Jeppe Møller Christensen besejrer.

I stævnets første profkamp bokser Khybar Akbari – storebror til Payman Akbari – for første gang med bar overkrop, når han møder Konstantin Jangavadze i en kamp over fire omgange i weltervægt. Inden deres møde har fem lokale amatørboksere fra Ringkøbing været i aktion mod forskellige modstandere fra det ganske land.

Stævnet bliver ringet i gang klokken 19, og det kan ses live på den lille tv-station Sport Live.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste historier