16.06 Den bliver altså svær for Mock...

User Rating: / 1
PoorBest 

Mock og Blackledge vægt

Ingen skal beskylde Mogens Palle for ikke at have stor tiltro til Lolenga Mock (39-14-1, 13 KO). Den 45-årige dansk-congoleser har fået sin anden ungdom, og med foreløbig otte sejre i løbet af halvandet år har han bokset sig op på et niveau, som de færreste havde troet muligt.

Lørdag kan han sætte trumf på, når han ved Danish Fight Night i Ceres Arena i Århus møder engelske Luke Blackledge (23-3-2, 8 KO). En særdeles kompetent modstander – formentlig endda den stærkeste, som Mock har mødt i de ni kampe, han har bokset, siden Mogens Palle genopstod fra pensionisttilværelsen. Den kamp er uden sammenligning den mest interessante på stævnet, som ellers generelt ser ganske spændende ud.

Lolenga Mock har efterhånden fået vist, at han vil være en legitim udfordrer til nogle af de bedste boksere i vægtklassen. Når han alligevel ikke er særlig eftertragtet, skyldes det en kombination af hans store styrke, høje alder, voldsomt plettede rekordliste og generelt ikke særligt underholdende boksestil. Det skal dog ikke forhindre ham i at fortsætte med at gøre sig til, og hvis han formår at besejre den 19 år yngre englænder, sætter han endnu en gang en streg under, at Mock er en bokser, som selv de bedste i Europa skal tage seriøst.

Det er dog langt fra nogen selvfølge, at Mock trækker sig sejrrigt ud af lørdagens opgør, for det er en dybt seriøs modstander, der kravler op i det modsatte hjørne. Herhjemme husker vi bedst Luke Blackledge for i 2012 at have gjort det af med Mads Larsen og sat en stopper for hans karriere, mens han året efter gav solid modstand og tabte en kneben afgørelse til Erik Skoglund.

Fra de to kampe ved vi – og det gør Mock naturligvis også – at Blackledge er en typisk engelsk bokser. Han er ikke noget teknisk vidunder, men han er derimod en meget fysisk bokser, som Mock ikke behøver lede efter i ringen. Han er klar på en toe-to-toe-fight, og får han lov til det, er han farlig. Det kunne han meget vel gå hen og få lov til, da det også er Mocks naturlige måde at bokse på. En langarmet og meget bevægelig afstandsbokser havde været langt værre for Blackledge, som sikkert vil sige, at Mock ligger fantastisk til ham.

Spørgsmålet bliver derfor det helt simple: Hvem er stærkest? Det håber vi naturligvis, at Lolenga Mock er, men mod en type som Luke Blackledge, som endvidere har en langt højere arbejdsrate end danskeren, bliver det svært. Kampen kommer sandsynligvis til at gå alle 10 omgange, og det vil langt fra være nogen sensation, hvis det bliver Luke Blackledge, som til sidst kan strække armene i vejret.

Jonas og Baeza på vægten

Første titel til Jonas Madsen

Udviklingen er gået hurtig for Jonas Madsen (9-0, 4 KO), som nu står over for sin første titelkamp. IBF youth-titlen gør ganske vist ingen til konge, men kan den give erfaring og læring, er den investeringen værd. Modstanderen, mexicanske Mario Baeza (8-3, 5 KO), blev aktuel, da den oprindelige modstander valgte at bokse en kamp – og blive knockoutet – selvom han kontraktligt havde forpligtet sig til ikke at gå i ringen inden mødet med danskeren.

Nu er det imidlertid en mexicaner, som Jonas Madsen skal møde, og han skal nok blive en fornuftig modstander, selvom han ligner en mand, danskeren bør besejre. Mario Baeza er en meget bevægelig bokser, som umiddelbart godt kan slå fra sig. Han er bevægelig, men hans defensiv er ikke den bedste i verden. Når han angriber, har han det med at blotte sig, og det må danskeren kunne udnytte.

Nogen let sejr bliver det ikke. Mexicanere er traditionelt meget hårdføre, og Jonas Madsen kommer sandsynligvis ud på den længste distance, han endnu har oplevet som professionel. Aldrig tidligere har han prøvet at bokse længere end 12 minutter, men hvis denne kamp går tiden ud, vil den sammenlagt strække sig over 30 minutter. Det bliver en hård nød at knække for danskeren – men det bliver lærerig erfaring, så vi sætter næsen op efter en relativt sikker dansk pointsejr.

Heinze og Tavarez vægten

Heinze skal vaske pletten væk

Efter to kampe i træk uden sejr er der kun én ting, som gælder for Daniel Heinze (6-1-1, 2 KO). Returkampen mod Bruno Tavarez (9-0-1, 2 KO) skal vindes. Alternativet eksisterer ikke. Deres første møde for to måneder siden endte bittert, da en skade forhindrede Daniel Heinze i at fortsætte opgøret efter tre omgange.

På det tidspunkt havde Tavarez i to omgange nået at vise, at han er en bevægelig og drilsk bokser, som Heinze dog kunne klare, mens han i 3. omgang viste, at han er i besiddelse af et punch, som kan sende danskeren på røven.

Tålmodighed er generelt en dyd, og denne gang bliver det en nødvendighed. Kampen er sat til en lang distance – 10 omgange – og det kan blive en god ting for Heinze trods hans manglende erfaring. Heinze er fysisk stærkere end Tavarez og skal via god tålmodighed slide på modstanderen. Glem alt om en hurtig sejr, for det kommer ikke til at ske. Heinze viste vejen i de to første omgange, men han skal altså flytte knolden, når de schweiziske bomber kommer flyvende. Det satser vi på, at han gør, så øverste plet på rekordlisten igen kan blive grøn.

Gang i undercardet

De resterende fem kampe på programmet ligner en god blanding af opgør, som er lærerige for danskerne og samtidig vil give noget dramatik. Enock Poulsen (4-0, 2 KO) har vist sig som en af de mest talentfulde boksere i den danske stald. Han møder franske Houchang Habib (7-2, 2 KO), som på computerranglisten er højere placeret end danskeren og derfor kan give massevis af gode point.

Desværre har heller ikke dette stævne været forskånet for sene afbud, og man kan undre sig over, at det – igen – er to boksere med base samme sted, som med kort varsel løber ind i usynlige skader. Den slags har det med at give en matchmaker flere grå hår, end han har i forvejen, og det er i sådan en situation vanskeligt at forvente de allerlækreste matchninger. Men i tilfældet Pierre Madsen (7-0, 6 KO), som nu i stedet skal møde georgiske Irakli Gvenetadze (8-3, 7 KO), er der tale om en modstander, der i hvert fald på papiret er bedre.

Gvenetadze er højere placeret på BoxRec’s computerranglise end Pierre Madsens oprindelige modstander, og på den baggrund ligner det jo et godt bytte. Alligevel forudser vi, at kampen kommer til at ende med en liggende georgier. Pierre Madsen er en underholdende figur, og det er nærmere på det felt end den boksemæssige kunnen, der gør ham sammenlignelig med Brian Nielsen. Han sætter en god kolorit på stævnerne, og det er fedt, at han kommer i ringen trods det sene afbud.

Ditlev Rossing (4-0, 2 KO) vil givetvis have en fysisk fordel mod Davit Ribakoni (15-16-5, 6 KO), som til gengæld har rutinen i orden efter mange professionelle kampe. Rossing er brølstærk, og hvis han bygger noget mere teknik på sin boksning, kan han blive rigtig interessant. Ribakoni kommer ikke i nærheden af at vinde, hvilket selvfølgelig heller ikke er meningen. Det handler om, at Ditlev Rossing skal have noget mere rutine og forhåbentlig tage næste skridt op ad stigen.

Ali Mohamed (4-0, 1 KO) vender desuden tilbage efter en ufrivillig pause, når han møder Jeffersson Vargas (5-5, 0 KO), der næppe er så ringe som cifrene på hans rekordliste antyder. Desuden bokser Sarah Mahfoud (2-0, 1 KO), som stadig har alt at bevise som professionel, mod Jessica Sanchez (0-3-2).

Stævnet begynder klokken 19, og da der stadig ikke er nogen tv-station, som har lyst til at vise stævnerne, er det nødvendigt at klikke ind på www.danishfightnight.tv for at følge med. Her kan adgang til streaming købes for en 100-lap. Alternativt er der selvfølgelig den gode mulighed at møde op i Ceres Arena og følge slagets gang.

Discuss this article
You need to log in or register to participate in this discussion.Login With Facebook

Medlemmer Online

None

K.O T-shirts

Billeder


Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup-3
Foto: Thomas Sjørup-2
Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup-3
Foto: Thomas Sjørup-2
Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup-5

HVOR MANGE ER ONLINE

We have 266 guests online