Menu
REKLAME HER
A+ A A-

To gange har TK Promotion nu arrangeret stævner på egen hånd. Lørdagens stævne i Gilleleje kørte efter samme skabelon, som da ringen i februar var stillet op i Ringkøbing: En håndfuld lokale amatørdrenge efterfulgt af nogle forholdsvis grønne professionelle boksere mod absolut hæderlige modstandere. Konklusionen bliver også nogenlunde den samme, for stævnet i Gilleleje var faktisk et ganske udmærket stævne – selv hvis man fratrækker de store forhindringer, som covid-19 alt andet lige har bidraget med.

Frank v Oliver7

Økonomisk bliver det imidlertid ingen guldgrube for promotoren – måske et minus i en overskuelig størrelse. Det er vist nogenlunde acceptabelt, for på den anden side af corona bliver det hele en anelse nemmere, og duoen Kasper Holgersen og Thomas Madsen har aldrig udtrykt ambitioner om at blive millionærer af at arrangere stævner. Udfordringerne skal dog nok komme, for når stævnerne skal løftes til næste skridt, kræver det yderligere indtægter.

Både Jacob Bank (2-0) og Payman Akbari (3-0) gav efter deres kampe lørdag aften udtryk for, at de føler sig klar til at stige i niveau og bokse seks omgange. Det klinger i en promotors ører af højere betaling, for en bokser – og det gælder især de udenlandske boksere, der godt ved, hvorfor de bliver inviteret – vil kræve højere betaling, jo flere omgange de skal bokse.

Med sin sejr over Frank Madsen (5-1) har Oliver Møllenberg (7-0-1) krydset den milepæl på otte kampe, der formelt gør ham berettiget til at blive rangeret på EBU’s EU-rangliste. Det kræver formentlig endnu et par sejre mod kompetente modstandere, før ranglistekommitéen finder Møllenberg berettiget til en rangering, og sådanne modstandere kræver en noget højere betaling end de modstandere, som nyprofferne kommer op mod. Så den omsætning, som gør, at såkaldte begynderstævner kører rundt, er ikke tilstrækkelig, når først bokserne er begyndt at bevæge sig op på et højere niveau. Derfor er det store spørgsmål, om TK Promotion vil være i stand til at løfte niveauet, når de i forvejen kører med budgetter, der ikke giver ret meget plads til tant og fjas.

Flot kamp og sejr til Møllenberg

Frank Madsen var på alle tænkelige måder en fremragende modstander til Oliver Møllenberg i lørdagens hovedkamp. Som bosiddende i Smilets By var det ikke nødvendigt at bryde hovedet med diverse corona-restriktioner i forhold til at få ham transporteret til Nordsjælland, og de dyre flybilletter kunne erstattes med en Brobizz. Frank Madsen har næppe heller været den dyreste modstander, man kunne forestille sig, og når man så tager med i regnskabet, at han var en særdeles kompetent udfordrer, bliver adskillige fluer slået med et og samme smæk.

Kampens forløb var egentlig ikke den store overraskelse. Frank Madsen forsøgte med sin fysik at komme tæt på Møllenberg, der gerne ville bokse teknisk med bedre afstand til sin modstander. Den duel slap Møllenberg bedst ud af, og han vandt næsten alle omgangene – måske bortset fra en enkelt – og lignede i det hele taget en bokser, der er vokset siden sin seneste kamp. Han fik rystet Frank Madsen undervejs, men den 31-årige grønlænder bed fra sig og havde især i 7. omgang Møllenberg hårdt truffet.

I det hele taget er der ingen grund til at vise andet end sin største respekt til Frank Madsen, der er en god repræsentant for sporten. En svær udfordring mod Møllenberg blev grebet uden vrøvl, og selvom Frank Madsen undervejs i opgøret var i modvind, var han aldrig i nærheden af at give op, og det lykkedes ham mod slutningen af kampen at få Oliver Møllenberg på hælene. Så selvom der ikke var tvivl om, at Oliver Møllenberg vandt kampen, og at man sagtens kunne forsvare at give ham alle otte omgange, så var Frank Madsen væsentligt bedre og mere sej, end det ser ud, når man kigger på cifrene på papiret. At Frank Madsen nu har tabt en professionel boksekamp, ændrer næppe hans planer for fremtiden. Han er helt sikkert altid klar på en fight, hvis nogen byder sig til.

Bank v Due3

Oliver Møllenberg kan nu se frem til næste opgave, hvad det så end bliver. En mulighed kunne være at skrive sig ind i boksehistorien som en af de meget få professionelle boksere, der har forsvaret en DM-titel, og det kunne passende ske mod staldkammeraten Mikkel Nielsen (9-2). I hvert fald kan der sagtens argumenteres for, at den kamp giver god mening for alle parter: For Møllenberg vil det være et step up mod en modstander, der nok skal give ham mere end rigeligt at se til. For Mikkel Nielsen vil det være muligheden for at slå sig ind som hovednavn at stoppe fremmarchen for en ubesejret staldkammerat, og for TK Promotion vil det betyde, at man slipper for at bryde hovedet med, hvorvidt hovedkæmperne til det førstkommende stævne kan komme frem på grund af diverse corona-restriktioner – og så vil promotoren desuden stå med en absolut salgbar hovedkamp at tilbyde eventuelle tv-samarbejdspartnere.

Opløftende indsatser

Også de to TK Promotion-boksere på undercardet leverede opløftende præstationer i gode matchninger og viste, at de begge er talenter, der med den rette behandling skal tages meget seriøst. Jacob Bank er ganske vist blevet vippet af landsholdet, fordi han ville bokse med bar overkrop – det kom næppe som et gigantisk chok – men indsatsen mod franske Gaston Due (2-4-1) viste, at han sagtens kan gå nå langt som professionel, hvis ellers det bliver muligt at få kampe i et fast og kontinuerligt tempo. Franskmanden var en solid journeyman med en god amatørkarriere, der bød på 53 sejre i 62 kampe, men mod 19-årige Jacob Bank måtte han se sig overmatchet. Danskeren var i fuld kontrol og viste så gode takter, at det bliver en udfordring for TK Promotion at holde ham så aktiv, som et talent som ham bør være.

Payman v Cabeo6

Nogenlunde samme konklusion kan bruges om Payman Akbari (3-0). Hans franske modstander, Lucas Cabeo (3-7-2), var langt bedre, end cifrene på hans rekordliste ellers kunne give indtryk af, og for en helt grøn nyprof som Akbari var han en glimrende modstander. Franskmanden var kommet herop for at slås for sin chance, men han var oppe mod en Akbari, der rent teknisk er en nydelse af se på. Han er selvsagt stadig meget ung og grøn, men det store talent er uomtvisteligt.

I det hele taget vil det ikke være manglende talent hos bokserne, der kan angives som årsagen, hvis TK Promotion ikke skulle vise sig at blive et langvarigt projekt. Matchmakingen har bestemt heller ikke fejlet noget, og konceptet med at arrangere stævner i samarbejde med en lokal amatørklub er absolut bæredygtig i begyndelsen, når profkampene hverken er mange eller dyre. Men er det tilstrækkeligt i længden? Som alle andre, der gerne vil arrangere professionel boksning på mere permanent basis, vil en tv-aftale kunne danne det nødvenige fundament, men tv-stationerne står som bekendt ikke i kø for at vise ret meget andet end fodbold fra til tider obskure rækker. Derfor kræver det en stor portion dygtighed tilsat en anelse held, hvis drømmene skal blive til virkelighed.

Michael Nielsen (4-0) boksede sin hidtil bedste kamp, da han vandt sikkert over Johnson Tellez (10-54-5). Selvom Tellez i sidste omgang fik et par halvfarlige hooks ind på danskeren, var der aldrig tvivl om den klare sejr til Michael Nielsen, som trods alt nok må forberede sig på, at han også fremadrettet vil være gæstebokser hos de promotorer, der giver ham kampe.

Michael Nielsen JOhnson Tellez

Selvom fire professionelle kampe altid vil være en anelse i underkanten for en stævne, og selvom man godt kan påpege, at der måske manglede lidt knockouts, var der tale om gode og velmatchede kampe. Det samme kan man sige om stævnets sidste amatørkamp, hvor Jeppe Møller Christensen og Tobias Møllenberg virkelig fik publikum op af stolene. I en kamp, hvor den hårde fight langt oversteg den tekniske boksning, fik Jeppe Møller Christensen hevet en kneben sejr hjem og er således stadig ubesejret efter ni kampe – seks gange har han endda stoppet sine modstandere.

Hvis alt går vel – og det er ikke just en selvfølge i disse tider – arrangerer TK Promotion stævne igen til februar. Fodarbejdet er allerede gået i gang forud for det, der forhåbentlig bliver et kombineret professionelt og amatørstævne i Ringkøbing.

Comments (3)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Fin artikel, og beskrivelsen af kampene og bokserne er ramt lige i røven.

Jeg håber virkelig et sådant fint stævne, med gode, hårde matchninger kan lokke flow-tv eller en bedre (mere besøgt) stream-kanal på banen nu hvor EB snart sagt har monopol på denne slags små stævner.
Personligt sad jeg faktisk og følte at jeg havde sneget mig ind til stævnet uden billet, for 49 kr. for en stream var et decideret røverkøb.

Jeg gad egentlig godt vide hvor mange penge de egentlig får ind udover stream’en. Der er jo også udgifter til hal, personale, corona-betjente, osv. osv. Hvis nu de satte en ring op i promotorens garage, med kun 2 kampe, og streamede det til 49? Og 14 dage efter, 2 kampe mere? Kunne det løbe rundt? Og give bokserne kampe?

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Det var et rigtigt fint stævne, også bedre end det i Ringkøbing. Der sad man med følelsen af at man så et amatørstævne hvor der tilfældigvis var prokampe med, det synes jeg ikke man gjorde den her gang.
Set up´et er så småt på plads, og det virker professionelt og veldrevet.
Hvis jeg skal komme med en anke der, så er der at en af amatørbokserne gik ind til Volbeat - Warriors Call, skal vi ikke alle sammen blive enige om at det er Mikkels sang og så lade være med at bruge den til alle mulige andre??

Matchningerne var ganske fine, det så udefra ud som om at man havde taget ved lære af den ringe matchning man havde lavet for Michael Nielsen sidste gang, da alle TK bokserne var større end deres modstandere.
Det gav dog nogle fine kampe, som burde kunne udvikle de danske drenge og alt i alt sad man tilbage med en følelse af at man ihvertfald havde fået hvad man kunne forvente for sin halvtredser. Og nok også lidt til....

Så på falderebet vil jeg bare håbe på at Mette Minkmorder...

Det var et rigtigt fint stævne, også bedre end det i Ringkøbing. Der sad man med følelsen af at man så et amatørstævne hvor der tilfældigvis var prokampe med, det synes jeg ikke man gjorde den her gang.
Set up´et er så småt på plads, og det virker professionelt og veldrevet.
Hvis jeg skal komme med en anke der, så er der at en af amatørbokserne gik ind til Volbeat - Warriors Call, skal vi ikke alle sammen blive enige om at det er Mikkels sang og så lade være med at bruge den til alle mulige andre??

Matchningerne var ganske fine, det så udefra ud som om at man havde taget ved lære af den ringe matchning man havde lavet for Michael Nielsen sidste gang, da alle TK bokserne var større end deres modstandere.
Det gav dog nogle fine kampe, som burde kunne udvikle de danske drenge og alt i alt sad man tilbage med en følelse af at man ihvertfald havde fået hvad man kunne forvente for sin halvtredser. Og nok også lidt til....

Så på falderebet vil jeg bare håbe på at Mette Minkmorder løfter restriktionerne inden Februar, således at vi også kan få det næste stævne afviklet efter planen.

@Alex Hermann

Meget sjovt at du nævner det, for jeg sad faktisk efter hovedkampen, med en følelse af at det var en rigtig fin kamp, og at det var godt gået af Oliver, men at DM bælte eller ej, så var Pjatrøv stadig rigets bedste Weltervægter. Selvom han nu ikke har været i ringen i snart et år.

Tror du Oliver er klar til ham?

Jeg kan have mine tvivl, og er også lidt i tvivl om jeg egentlig ønsker kampen. Dels tror jeg det kunne være en fed kamp, og jeg ville være glad for at få Mikkel tilbage i ringen, men på negativ siden ville det enten stoppe Olivers fremmarch, eller køre Mikkels karriere helt ud på et sidespor.


mvh

Boksefan

Read More
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 202 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us