Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Oliver og Frank staredown

Hvis alle ni kampe – fem amatørkampe og fire professionelle kampe – gennemføres som planlagt, må lørdagens stævne i Gilleleje siges at være gået bedre, end man med en vis rette kunne have forventet og frygtet. At arrangere mindre boksestævner har aldrig været specielt let, og med covid-19 som en voldsom modstander, er det kun blevet værre. Promotorparret Kasper Holgersen og Thomas Madsen har derfor bag kullisserne kæmpet en hårdere kamp, end nogle af bokserne kommer til at kæmpe i ringen for overhovedet at få stævnet til at hænge sammen.

Det har ikke været let. Sponsorerne har ikke stået i kø. Det har tv-partnerne heller ikke, og der er på grund af coronarestriktionerne sat et loft over, hvor mange tilskuere det er tilladt at lukke ind. Selv transporten har været en udfordring, da TK Promotion undervejs fik den melding, at ikke alle de udenlandske modstandere ville have mulighed for at flyve til Danmark. Det havde derfor været mere end vanskeligt at bebredje arrangørerne, hvis de allerede for flere uger siden havde valgt at smide håndklædet i ringen. Det voldsomme besvær kombineret med risikoen for røde tal på nederste linje i Excel-arket havde nok skræmt de fleste i tilstrækkelig grad til at aflyse, men TK Promotion holder stædigt fast.

Dermed er 1. omgang vundet alene ved, at stævnet kan gennemføres, og når man så kigger på programmet og de fire professionelle kampe, der bliver præsenteret, ser det faktisk ganske hæderligt ud. Øverst på plakaten er naturligvis det rent danske opgør mellem Oliver Møllenberg (6-0-1) og Frank Madsen (5-0), der bokser om det danske mesterskab i weltervægt. Selve DM-titlen og det bælte, der følger med til vinderen, skal man ikke tage så tungt, for der er altså ikke mange om buddet til at bokse om det danske mesterskab. Det er 14 år siden, der sidst er blevet bokset om titlen – ved den lelighed vandt Claus Bertino over Steffen Nielsen i sværvægt – og vi skal tilbage til 1952 for at finde et eksempel på, at nogen har forsvaret DM-titlen. Det skete, da Christian Christensen pointbesejrede Martin Hansen, som han i øvrigt også havde vundet titlen mod.

Netop på dette punkt har TK Promotion faktisk muligheden for at få sat et flueben i historiebøgerne. Mikkel Nielsen (9-2) skal ikke i aktion ved dette stævne, og han ligner i det hele taget ikke en bokser, der står allerforrest i køen hos den nye promotor. Mon ikke han vil være mere end villig til engang i foråret at træde i ringen mod vinderen af lørdagens kamp mellem Møllenberg og Madsen og forsøge at hive DPBF-bæltet fra vedkommende?

Møllenberg er favorit

Når det kommer til lørdagens opgør om det danske mesterskab, må 20-årige Oliver Møllenberg påtage sig favoritrollen mod den 11 år ældre Frank Madsen. Ikke i så høj grad fordi han er på hjemmebane i Nordsjælland, men ganske enkelt fordi han er en langt bedre bokser.

Frank Madsen har ikke den tekniske boksning som sin spidskompetence. Han har til gengæld en god fysik og en masse erfaring fra diverse andre kampsportsgrene end boksning. Han har været vant til at veje mere end Oliver Møllenberg og vil formentlig have en fysisk fordel. Frank Madsens chance må være at lokke sin yngre modstander ind på halvdistancen og få opgøret til at ligne noget, der kan forveksles med et decideret værtshusslagsmål. For Oliver Møllenberg er det stikmodsat. Han er teknisk langt bedre end Madsen, men slet ikke så fysisk stærk, så for ham er det vigtigt at holde den nødvendige afstand og bokse på distancen. Lykkes han med det, bør der ikke blive den store tvivl om, hvem af de to, der er den bedste bokser.

Herfra lyder forudsigelsen, at Oliver Møllenberg vil formå at styre kampen med sin lange venstre og på den måde få den bokset på hans præmisser. Derfor gætter vi på en forholdsvis klar pointsejr til Møllenberg.

Solide franske modstandere

De to danske TK-boksere på undercardet tager begge imod franske modstandere, og de kan godt få nok at se til, da franskmænd plejer at være garanter for en vis kvalitet. Den på papiret mest interessante kamp mellem Landry Kore (11-0-1) og Gabriel Avenel (4-1-1) er desværre blevet aflyst. Det lignede ellers en god test for Kore, men danskeren har for anden gang på få måneder meldt afbud med en skade.

Til gengæld kan unge Jacob Bank (1-0) meget vel komme på hårdt arbejde, når han møder Gaston Due (2-3-1) i en kamp over fire omgange. Gaston Due er højrefodsbokser med et fint jab og gode bevægelser. Kort sagt en ganske solid journeyman, der godt kan give en ung og uritineret bokser store vanskeligheder, hvis han ikke er tilstrækkeligt på mærkerne.

Banks debutkamp fik en noget diskutabel afgørelse, da han slog sin modstander i gulvet efter break og alligevel fik tilkendt sejren. Bank havde i kampens indledning virket lidt overivrig efter at vise, hvor meget god boksning han indeholder, og det skal han nok få mulighed for at vise denne gang. Han behøver slet ikke forcere for at vise det hele på én gang. Hvis han bokser roligt og fornuftigt og besejrer Gaston Due, vil han allerede have vist ganske meget.

I aftenens første professionelle kamp skal Michael Nielsen (3-0) forsøge at hente sin fjerde sejr ud af lige så mange mulige, når han møder Johnson Tellez (10-53-5) i en kamp over seks omgange. Tellez, der stammer fra Nicaraqua, men er bosiddende i Spanien, er en klassisk journeyman. At dømme ud fra de kampe, som internettet finder frem med ham, er han en til tider ganske bevægelig bokser, men han er samtidig en bokser, der godt ved, hvorfor han er inviteret. Det er til tider overskueligt, hvor mange kræfter han bruger på den offensive del af boksningen, men han sørger i stedet for at passe så godt som muligt på sig selv. Buddet herfra er derfor, at Michael Nielsen vinder kampen på point efter de seks omagnge.

Det er som nævnt et begrænset antal tilskuere, der har fået mulighed for at købe billet til stævnet. Men derfor er der stadig mulighed for at følge med, da hele stævnet bliver streamet på Ekstra Bladets hjemmeside. Det kræver et abonnement på EB+, som koster 49 kroner om måneden. Første amatørkamp begynder klokken 18, mens første profkamp bliver ringet i gang omkring klokken 19.45. Hovedkampen skal efter planen begynde klokken 21.10.

Comments (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Alex, hvordan kan Christian Christensen vinde det danske mesterskab i weltervægt og så forsvare titlen i mellemvægt ? Det er noget vrøvl.

This comment was minimized by the moderator on the site

Det må man sige. Men hey - det forstærker jo bare min pointe, for så skal vi helt tilbage til 1939, siden nogen har forsvaret DM-titlen.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 197 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us