Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Dina på vægt med mundbind Foto Sauerland

Endelig. Efter syv måneders boksetørke er det igen tid til et professionelt boksestævne på dansk grund. Det er den globale coronapandemi, som har været årsag til den ufrivillige pause, og pandemien har i høj grad været en modstander, der skulle overvindes for, at lørdagens stævne i Struer overhovedet kunne arrangeres. Helt overvundet er den ikke blevet, for coronaen er i høj grad med i ringhjørnet. Således bliver opbakningen til hjemmebanehelten Dina Thorslund (14-0) langt fra på samme niveau som ved tidligere titelkampe i hjembyen.

Da myndighederne blot giver tilladelse til 500 mennesker på matriklen, bliver arenaen kun knap en tredjedel fyldt. Ikke optimalt – men i en tid, hvor intet i denne verden fortjener prædikatet ”optimalt”, er det langt fra det største problem. Vi skal være glade for, at det overhovedet er muligt at arrangere og gennemføre et stævne med så vanskelige vilkår, og derfor lever vi da også med, at matchnningerne ikke er de vildeste, vi nogensinde har set.

Dina Thorslund (14-0) sætter som bekendt sin VM-titel i WBO-regi på spil mod Nina Radovanovic (14-3). Da ingen har vidst, hvordan – og om – det ville være muligt at rejse rundt mellem de forskellige lande, har det ikke været muligt at holde fast i den oprindeligt planlagte modstander fra Uruguay. Det har været nødvendigt at finde en europæer til det modsatte ringhjørne, og det har heller ikke været nogen nem opgave for arrangørerne.

Serberen er faktisk en meget hæderlig bokser, men problemet er, at hun er fluevægter og derfor skal rykke tre vægtklasser op til en i forvejen fysisk stærk superbantamvægter. Ved fredagens indvejning blev det med tal tydeliggjort, hvorfor Radovanovic er fejlcastet til superbantamvægt. Hun fik kun med nød og næppe presset vægten op på 118 pounds – en vægt, der ville gøre hende berettiget til at bokse i bantamvægt.

Det bliver formentlig det, der kommer til at gøre udslaget, for i sin egen vægtklasse ville Radovanovic være en udmærket modstander. Især sejren over russiske Elena Saveleva er værd at hæfte sig ved. Russeren havde 150 amatørkampe og vandt tilsammen ni medaljer ved EM og VM – heraf to gange EM-guld og en enkelt VM-guld.

Noget teknisk unikum er Nina Radovanovic imidlertid ikke, og når hun fra lang afstand angriber med sine lige stød og lidt vilde hooks, foregår det ikke i et tempo, der får Speedy Gonzales til at falde ned af stolen af begejstring. Hun er en modstander, som Dina Thorslund qua sin fysiske styrke bør kunne tromle hen over, og buddet herfra er, at det vil resultere i en klar dansk sejr. Om den kan blive før tid, må afhænge af serberens udholdenhed. Thorslund slår hende næppe direkte på røven, men muligheden må være til stede for at slide hende op i en grad, så kampleder eller sekundant til slut for medlidenhed med hende.

Kroatisk topnavn

Egentlig er det ganske spændende, at danske tilskuere og seere får mulighed for at se den kroatiske sværvægter Filip Hrgovic (10-0) i aktion. Den meget talentfulde kroat bør i løbet af de kommende par år komme i betragtning til en kamp om en af sportens mest prestigefyldte bælter, men det bliver ikke en sejr over den sene substitut Alexandre Kartozia (8-1-1), der sender ham til toppen.

Hrgovic skal senere på året – formentlig den 7. november – bokse i USA, og her bliver modstanderen muligvis Rydell Booker (26-3). Kampen i Struer handler for ham derfor blot om at banke lidt af den rust, der måtte være i kroppen, ud, så træningen mod den større opgave kan fortsætte. Græske Kartozia vil blive besejret let og stoppet hurtigt at den stærke kroat.

Opbygningskampe

Heller ikke i de fire kampe på undercardet bør der være den store tvivl om, at danskerne løber med sejren. Der er tale om fire danske boksere i deres opbygningsfase, som derfor ikke bliver voldsomt matchet. Oliver Møllenberg (5-0-1) er stillet en mindre titelkamp i udsigt ved et senere stævne, og han skal derfor have nogle omgange i kroppen mod serbiske Nikola Vlajkov (6-5-1). Indsatsen mod Jaouad Belmehdi for et år siden – og franskmandens seneste resultat in mente – har vist, at Møllenberg har talentet til at nå langt, hvis matchningerne og indsatsen i træningslokalet er på plads. Derfor bør han heller ikke få de store problemer med at besejre Nikola Vlajkov, selvom det næppe bliver før tid.

Også for et par af de øvrige danskere ser det ud som om, at de kan få øget deres erfaring ganske betragteligt. Oliver Zaren (2-0) har stoppet begge sin hidtidige kampe ganske hurtigt, men bulgarske Konstantin Alexandrov (10-43-3) er formentlig noget mere stabil end Zarens tidligere modstandere. Zaren har vist lovende takter og bør naturligvis vinde, og formentlig kan Alexandrov presse ham ud i seks omgange, så vi får at se, hvad den 20-årige dansker indeholder, når modstanderne ikke uden videre lader sig blæse omkuld.

Nogenlunde det samme kan man sige om Payman Akbari (1-0), der hidtil blot har bokset to minutter og fire sekunder som professionel. Hans debutmodstander i februar var, som den slags almindeligvis er – ringe – men lørdagens modstander, serbiske Marko Petrovic (1-3), vælter næppe uden videre. Alle hans kampe er gået tiden ud, og alle nederlag er kommet mod ubesejerede modstandere på udebane i Italien og Schweiz. Så forhåbentlig bliver den helt unge dansker presset en smule undervejs, inden den forventede sejr kommer i hus.

En ubesejret modstander giver altid lidt ekstra spænding. Det er i en boksers nederlag, at man kan se hans begrænsninger, og derfor er spændingen bare større, når man står med en mand, der ikke har prøvet at tabe. Sådan en kommer Jacob Bank over for i sin profdebut, når han møder tyske Birkan Garib (1-0). En mand, der i sin hidtil eneste profkamp stoppede en anden profdebutant. Hvad tyskeren indeholder må derfor siges at være helt uvist. Jacob Bank ved vi til gengæld er en særdeles talentfuld bokser, der kan gøre noget godt for ethvert profstævne.

Vi savner nogle…

Stævnet byder indledningsvist på en gæsteoptræden mellem den i London baserede hollænder Martin Foru (2-0) og tyskeren Tarkan Oezcoban (4-2-1). En kamp, der heldigvis ligger så tilpas tidligt på aftenen, at tilskuerne kan få mulighed for at gå i baren. Som følge af de restriktioner, der på grund af coronapandemien gælder i hele Danmark, skal alle beværtninger lukke senest klokken 22, og det gælder altså også udskænkningen i arenaen ved lørdagens stævne. Det er derfor kun frem til klokken 22, at der er mulighed for at få sig en fadbamse – og alle tilskuere skal være iført mundbind, når de letter bagdelen fra deres stol.

At der er fundet plads – og ikke mindst budget – til en kamp mellem en hollænder og en tysker, kan synes underligt, idet flere danske boksere har trippet for at få en plads på stævnet, men i sidste ende har fået nej. Sauerland har fortsat boksere som Kem Ljungtquist (10-0) og Frederik Hede Jensen (5-1) i stalden, og de har begge meldt sig klar til kamp. Men de må af forunderlige årsager vige pladsen for den totalt ukendte og i danske tilskueres øjne overflødige hollænder Martin Foru.

Stævnet begynder klokken 20 og bliver transmitteret i sin fulde længde på Viaplay. Fra klokken 22.15 bliver der desuden sendt live på TV 3 Sport, og hovedkampen mellem Dina Thorslund og Nina Radovanovic skal efter planen begynde klokken 23.

Foto: Team Sauerland.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 142 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us