Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Robert Helenius

Den tungt nederlagstippade Robert Helenius (30-3) slog ut polske storfavoriten Adam Kownacki (20-1) och vann på tko i fjärde ronden på Barclays Center i New York City tidigt i morse. Matchen bröts efter 1.08 i en tolv-rondare som kallats för kval till WBA-VM.

Kownacki började som alltid i högt tempo och pressade sin motståndare men Helenius svarade upp och träffade tungt flera gånger. I tredje ronden pressade polacken hårt och det var en tuff rond för Robert, som dock svarade upp bra. Tidigt i fjärde ronden fortsatte Kowkacki att anfalla men gick på en hårt kontring, och sedan en till och gick ned på ett knä men ringdomaren bedömde det som att Adam hade halkat. Den bedömningen kan ha varit matchavgörande för matchen fortsatte med Kownacki på mycket skakiga ben och Helenius golvade honom med en höger. Kownacki kom upp men Helenius släppte inte greppet utan öste in slag på sin motståndare och domaren bröt matchen. 

Nu väntar stora matcher och stora pengar på Helenius. Det fanns redan planer på Kowkackis nästa match men allt det är ändrat nu.

Kownacki var före matchen rankad fyra hos WBA, trea hos IBF och WBO, sexa hos WBC och åtta hos IBO. Helenius var sjua hos WBA och återfinns först på plats 56 hos IBO. 

 

Comments (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Stor og glædelig overraskelse. Jeg troede ikke på Robert før kampen da han ikke havde set særlig stærk ud på det seneste, og fordi Baby-Face til gengæld havde overrasket positivt med hans fantastiske kampgejst og hårdførhed.
Det var dog ikke fordi Robert udboksede Adam, eller på nogen måde var klart overlegen. Kampen kunne være gået begge veje, og Robert så temmelig træt ud allerede i disse indledende runder. Hvis Adam havde passet lidt bedre på sig selv, og ikke var "uheldig" at blive ramt af et af Roberts tunge slag, kunne han godt have kørt Robert over senere i kampen.

Lad os håbe at det her giver ny motivation, og at han træner endnu hårdere op til den næste kamp, og at han også dér er i stand til at ramme. For der er ingen tvivl om at han, stor som han jo er, slår hårdt når det lander.

This comment was minimized by the moderator on the site

Jim: helt enig i din analys!

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 210 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us