Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Sarah v De Leon2

Det var lækkert at se tre talentfulde danske profboksere tilbage i ringen lørdag aften i Frederiksborg Centret i Hillerød. Men det var samtidig en lidt uforløst følelse, man som tilskuer tog hjem med. Stævnet bød som bekendt blot på tre professionelle kampe, og det var for alles vedkommende kampe, der skulle gøre dem kampklare til det stævne, der ligger og venter i nærmeste fremtid – muligvis den 7. december.

De tre modstandere, som Mogens Palle havde inviteret til Hillerød, var alle tilstrækkeligt gode til at give danskerne sved på panden og stå imod i alle de planlagte otte omgange, men de var ikke gode nok til for alvor at komme i nærheden af at vinde. På den måde løste de præcis den opgave, som Palle gerne ville have dem til at løse. Der var nemlig ikke tale om hovedkampe af nogen art – de kommer ved næste stævne. Danskerne skulle varmes op og have banket lidt ringrust af, inden det ved det kommende stævne går løs mod stærkere og mere interessante modstandere.

Det er Sarah Mahfoud (9-0), der ved det kommende stævne er tiltænkt hovedrollen, når hun i en kamp mod argentinske Brenda Carabajal (16-4-1) skal forsøge at snuppe IBF’s interim-titel. Inden en så vanskelig opgave var det en god test, hun fik lørdag aften mod Enerolisa De Leon (5-3-2). Domenikaneren havde i juni accepteret at komme til Randers med kort varsel for at møde Mahfoud, men rod i papirerne gjorde det umuligt for hende at rejse til Danmark fra Spanien, hvor hun er bosiddende. Denne gang kom hun dog frem, og hun var slet ikke nogen walkover for Sarah Mahfoud.

Den 37-årige De Leon havde tydeligvis læst på lektien. Hun vidste, at Sarah Mahfoud foretrækker aggressive modstandere, som hun kan ordne med sin kontraboksning. Den fælde undlod De Leon at falde i, og Mahfoud blev derfor tvunget til at skabe opgøret. Danskeren så indledningsvist lidt rusten ud, men hun blev bedre og bedre, som kampen skred frem, og den danske sejr var ikke i fare, selvom opgøret undervejs lugtede en anelse mere jævnbyrdigt, end de 80-72, som alle tre dommersedler havde på bundlinjen, kunne indikere.

Meng v Neveux9

Fuld fokus – fremad!

Oliver Meng (7-0) kan meget vel stå foran en titelkamp ved det kommende stævne – muligvis et forsvar af den IBF youth-titel, som han vandt tidligere på året. Meng ligner trods sin unge alder en bokser, der er klar til større opgaver, og franske Jordan Neveux (8-1), der som amatør optrådte på det franske landshold – hvilket alt andet lige må betyde, at man har visse kvaliteter – fik ikke et ben til jorden. Trods det høje tempo, som Meng åbnede med, formåede han dog aldrig for alvor at få Neveux så meget på hælene, at en sejr før tid var under opsejling.

Indsatsen var endnu en gang overbevisende, og det bliver særdeles interessant at se, hvilken type modstander Mogens Palle nu hiver frem. Selvom Meng kun er 20 år, skal der kigges et godt stykke op ad listerne, hvis der skal findes en modstander, der kan presse ham, og det store spørgsmål er, om Mogens Palle allerede nu vil hente en modstander, der kan skaffe Oliver Meng adgang til ranglisterne, eller om tålmodigheden er stor.

Talentet hos Meng er i hvert fald uomtvisteligt. I sine syv hidtidige kampe har han været så overlegen, at det er svært ikke at ønske en rigtig skrap modstander til ham. Sådan en modstander kan Meng helt sikkert klare, hvis han holder fokus på opgaven – og så overlever de medrejsende fans fra Gedser sikkert også, at deres helt først hilser på dem, når kampen er forbi.

Ditlev v Radeff8

Ditlev kan meget mere…

At Ditlev Rossing (13-0) skulle bruge alle otte omgange på at besejre franske David Radeff (9-15-2), var ikke så overraskende. Godt nok er franskmanden en journeyman, men han har masser af erfaring fra flere øvrige kampsportsgrene, og lørdag aften var det ved flere lejligheder lige før, han var på vej til at tage tricksene fra nogle af disse sportsgrerne med sig op i bokseringen.

David Radeffs fysiske form var dog næppe i top, for allerede i 3. omgang hev han voldsomt efter vejret med munden så åben, som en tandbeskytter nu engang tillader. Derfor kunne det have været fornøjeligt at se Rossing skrue op for aggressiviteten og satse på flere af de dybe bomber, der kunne have gjort livet rigtigt surt for Radeff. Det virkede dog som om, at Rossing hurtigt var indforstået med, at en sejr ville blive på point, og han boksede derfor fornuftigt og køligt og scorede en sikker pointsejr hjem.

Ditlev Rossing er en meget interessant bokser, som er i besiddelse af noget så sjældent som det ene slag, der kan afgøre en kamp – hvilket er vist ved flere lejligheder. Men man sidder som tilskuer også med en fornemmelse af, at talentet endnu ikke er blevet forløst, og at Rossing kan meget mere, end vi endnu har fået lov til at se. I sine første kampe som professionel var Rossing ekstremt aggressiv, mens man ved senere lejligheder næsten har savnet noget ild i øjnene på ham. Hvis Osama Hadifi, der har overtaget taktstokken i træningslokalet, formår at få fundet den rette balance, er Ditlev Rossing en af de danske boksere, der kan nå rigtigt langt.

Morten Givskov v Anders Krogh

Stævnet i Hillerød var som bekendt en del af HSK Box Cup, og fem amatørkampe gik derfor forud for den professionelle del af stævnet. Blandt amatørerne var supersværvægteren Morten Givskov det mest interessante bekendtskab. Den blot 20-årige Horsens-bokser vandt klart og sikkert over Anders Krogh, der er dansk mester fra 2017 – en titel, som Givskov snuppede sidste år.

Morten Givskov havde tidligere på året et tilbud om at blive professionel på hånden, men han afslog for at jagte drømmen om en OL-billet i 2024. Kan han nå det forjættede land OL, vil det naturligvis være at foretrække frem for at blive professionel, men at Morten Givskov har kvaliteterne til en karriere som pengebokser, er der næppe tvivl om.

Comments (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Er det først i 2024 Givskov kan komme med til OL? Kommentatorerne (Sillesen) sagde det var 2020 han gik efter.

Den anden danske amatør... i sort trøje... Pedersen.... han så også rigtig spændende ud. Masser af gå-på mod, og små hurtige bevægelser af hovedet, lidt a la en ung Iron-Mike

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 56 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us