Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Patrick traener (Foto Wende)

Officielt er det Oliver Møllenberg (4-0) og Jaouad Belmehdi (7-0-2), der er øverst på plakaten, når Q Pro Boxing lørdag aften stiller bokseringen op i Gilleleje. Alligevel må de to ubesejrede letweltervægtere, der kæmper om WBO’s ungdomstitel, finde sig i kun at bokse den næstmest interessante kamp ved stævnet.

For Patrick Nielsen (29-3) er nemlig tilbage – og det er med Patrick Nielsen, som det er med Nicklas Bendtner. Det kan godt være, at det efterhånden er det meste af en menneskealder siden, de i sportslig sammenhæng har præsteret noget, der var værd at berette om, og at de i den mellemliggende periode mest har været interessante for den kulørte presse. Men vi ved, at talentet findes et eller andet sted dybt inde i dem, og derfor sidder vi uvilkårligt tilbage med et håb om, at det endelig er blevet tiden, hvor talentet bliver foldet ud.

Patrick Nielsen har ikke vundet en boksekamp i mere end to et halvt år, og den seneste lange pause fra ringen blev som bekendt brugt på en MMA-kamp mod Mark O. Madsen. En begivenhed, som enhver på forhånd vidste var et freakshow, men Patrick Nielsen kunne dagen derpå grine hele vejen hen til banken og begynde at gøre sig klar til at genoptage boksekarrieren. Når han på lørdag møder armenske Armen Ypremyan (9-1-2), er der imidlertid ikke råd til at kikse. Det er en vaskeægte vind eller forsvind-kamp. Hvis Patrick Nielsen ikke kan vinde over ham, kan det hele være lige meget.

Det tror vi da også på, at Patrick Nielsen kan. For selvom Ypremyan indledte karrieren med flere udmærkede resultater på fransk grund, er han ikke nogen verdensmester. Karrierens eneste nederlag er kommet mod Landry Kore, der slog ham ud med et leverhug, og ser man nærmere på Ypremyan, når man frem til, at han trods alt har sine begrænsninger. Armeneren ligner en forholdsvis stationær bokser, der ikke er specielt hurtig på hverken hænder eller fødder. Hans styrke kommer til udtryk, når modstanderen lader ham komme ind på en for ham passende afstand. Når han bliver holdt aktiv, bliver hænderne til gengæld som oftest bliver holdt i ro foran hovedet.

Det ligner som en opskrift på noget, der passer godt til Patrick Nielsen. Danskeren vil have en klar højdefordel, og han bør med sit lange jab kunne holde Ypremyan på afstand. Det ligner derfor en udmærket comeback-modstander, hvor Patrick Nielsen kan gå otte omgange og få banket en masse rust af, uden at han for alvor behøver komme i fare for at tabe. Det lever vi fint med efter den lange pause, men for en bokser, der allerede har været professionel i 10 år og har 13 titelkampe bag sig, vil vi gerne nogenlunde hurtigt se ham gå efter en EU-titel, der kan bringe ham i spil til en EM-titelkamp.

Stor chance med Møllenberg

Det kan ligne en stor risiko, når Oliver Møllenberg (4-0) skal ud i 10 omgange mod den ubesejrede franskmand Jaouad Belmehdi (7-0-2) i en kamp om WBO’s ungdomstitel. Møllenberg er blot 18 år og har aldrig prøvet at bokse mere end fire omgange, så man kan med rette spørge sig selv, hvad hastværket skal til for.

Internettet svømmer ikke ligefrem over med klip med Jaouad Belmehdi, men en ubesejret franskmand er nærmest pr. definition en modstander, der kan blive en hård nød at knække. De to seneste sejre er kommet i hus mod habile landsmænd og viser, at Belmehdi i hvert fald ikke er nogen nobody. På den anden side viser amatørkarrieren, at der ikke er tale om en af Frankrigs bedste boksere. Belmehdi boksede 27 kampe som amatør, inden han smed undertrøjen, og her lykkedes det ham 14 gange at vinde, mens han 13 gange tabte. Han deltog i en række nationale turneringer – hvilket godt kan være ensbetydende med et højt niveau i Frankrig – men han var under alle omstændigheder ikke blandt de allerbedste.

Spørgsmålet er derfor, om matchmaker Rachid Idrissi ikke har formået at kigge Jaouad Belmehdi ud. Hvis det fejler, og Oliver Møllenberg ender med at tabe, vil det uden tvivl føre til kritik af promotorteamet. For hvorfor skulle det død og pine gå så hurtigt med at føre en 18-årig bokser frem? Der er ingen tvivl om, at man meget gerne vil kunne prale af, at Møllenberg er den yngste danske bokser, der har stået i en titelkamp, men den ære er jo ikke meget værd, hvis han ikke viser sig tilstrækkelig klar til opgaven.

To danskere på undercardet

Stævnet i Gilleleje byder på seks professionelle kampe, og efter afbuddet fra Kim Poulsen (28-5), der skulle have været i ringen mod den engelske veteran Ashley Theopane (47-8-1), er der blot fire danskere blandt dem.

Udover Patrick Nielsen og Oliver Møllenberg drejer det sig om Jacob Porsgaard (2-0) og Oliver Zaren (1-0), der begge bokser såkaldte opbygningskampe. Porsgaard møder georgiske Nika Gvajava (6-18-2), der er en journeyman, men som ved nærmere eftersyn har været i ringen mod en lang række stærke modstandere. Det er dog endt med nederlag, og hvis Jacob Porsgaard har planer om at nå langt inden for professionel boksning, skal en modstander som Gvajana naturligvis besejres.

Det samme er tilfældet for Oliver Zaren (1-0), der møder ungarske Attila Orsos (14-25-1). Cruiservægteren Zaren har bokset mindre end en omgang som professionel, og selvom Orsos er bedre end debutmodstanderen – det er de fleste – bør Zaren få ham ordnet. Når modstanderne har en vis kvalitet, ender ungareren på rumpetten, og faktisk er han hele 20 gange blevet stoppet inden for de første to omgange. Det lyder som en bokser, der hurtigt mister gejsten, når han får én på tuden, og derfor regner vi med, at Oliver Zaren nok skal få styr på ham, inden de fire omgange er forbi.

Internationale desserter

I stedet for Kim Poulsen skal Ashley Theopane (47-8-1) nu i ringen mod veteranen Kassim Ouma (29-13-1). En på papiret stærk modstander, der tidligere har været verdensmester. Virkeligheden er dog den, at tiden for længst har indhentet Ouma, som er langt fra det niveau, han havde omkring 2005, hvor han var oppe og bide skeer med de store drenge.  Theopane og Ouma er begge et par rutinerede herrer, der ved, hvordan man bokser. Spørgsmålet er dog, hvad en sejr – som vi forventer havner hos engelske Theopane – kommer til at føre til.

Så er der mere fremtid i norske Jamshid Nazari (5-0), som er den sidste af de professionelle boksere, der skal i aktion i Gilleleje. Nordmanden viste i sin forrige kamp i Aabenraa imponerende takter, og rent sportsligt kan han vise sig at være en af de mere interessante boksere i Q Pro Boxings stald. Ungarske Oszkar Fiko (32-17-1) er placeret næsten 250 pladser højere end nordmanden på BoxRec’s computerrangliste, men det behøver man ikke lade sig snyde af. Det skyldes mest, at nordmanden endnu er så grøn, at han ikke har mødt nogle nævneværdige modstandere. Nazari kommer til at besejre Fiko overbevisende og fortsætte sin fremgang.

Stævnet begynder klokken 18.30 og bliver indledt med en række amatørkampe. De, der ikke har mulighed for at være til stede i Gilleleje, kan for 13,49 euro – hvilket svarer til en rund 100-lap i danske kroner – streame stævnet via www.qprotv.com.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 103 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us