Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Selvom det torsdag aften lige akkurat ikke lykkedes Mikkel Nielsen (8-1) at besejre mexicanske José Luis Rodriguez Guerrero (10-2-2), bøjer vi os alligevel i støvet og letter en lille smule på hatten for den 30-årige fynbo. I optakten her på sitet blev en dansk sejr ellers nævnt som et krav for, at en så stor gestus kunne komme på tale, men når man er den ene part i en af de bedste og mest underholdende kampe på dansk grund i adskillige år, gør vi en undtagelse.

Mikkel v Guerrero5

Det samme bør alle andre boksefans gøre. For det dramatiske opgør var særdeles god reklame for dansk profboksning. 10 omganges ren krig, hvor eneste minus er, at det lige akkurat ikke lykkedes for Mikkel Nielsen at vinde. At mexicaneren lagde godt ud, kom ikke som den helt store overraskelse, men at han formåede at holde dampen oppe gennem alle 10 omgange uden at blive kørt ned af den fysisk stærkere dansker, var positivt set med de latinamerikanske briller.

Trods nederlaget har Mikkel Nielsen heldigvis givet udtryk for, at han agter at fortsætte karrieren. Det manglede da også bare. Forhåbentlig vil Q Pro Boxing have held med at lokke Guerrero til at komme endnu en tur til Danmark, så Mikkel Nielsen kan gøre et nyt forsøg.

Spændende koncept

Stævnet i Aabenraa var som bekendt det første ”rigtige” stævne arrangeret af den nye promotor, Q Pro Boxing, og på især ét punkt var det et atypisk debutstævne: Tingene kørte! Det er de færreste debutanter – uanset, hvad det er inden for – som slipper afsted fra deres første forsøg uden et overbærende ”det skal nok blive bedre med tiden”, men stævnet i Aabenraa lod til at køre efter bogen. Okay, det er godt nok en gåde, hvorfor vi efter de første to kampe i det meste af en time skulle belemres med irsk folkemusik, og de, der havde betalt en 100-lap for at sidde hjemme ved skærmen og følge med, havde også deres grunde til at synes, at ikke alt kørte, som det burde.

Streaming-forbindelsen havde sine huller, men Q Pro Boxing har allerede været ude og love de 2725 personer, der købte forbindelse til stævnet, gratis adgang til et af de kommende stævner.

2725 købere af streaming-forbindelsen lyder meget flot – som stort set alt andet, der vedrører Q Pro Boxing, lyder det næsten for godt til at være sandt. Som boksefan skal man naturligvis ikke være spor utilfreds med, at en rigmand har lyst til at bruge nogle af sine penge på at lave boksning. Masser af rigmænd bruger professionel fodbold som legeplads, så hvorfor ikke også professionel boksning? Spørgsmålet er blot, om det fortsætter med at være sjovt. Indtil videre har promotor-eventyret uden tvivl givet et fyrsteligt underskud, og så længe Svend Rasmussen synes, at det er helt fint, kan vi andre være tilfredse. Men bliver han ved med at synes, det er sjovt at bruge penge på en sport, han er relativt ny inden for? Er hans pengekasse bundløs? Det ville næsten være for godt til at være sandt.

Spændende fremtid

Hvis det hele er så godt, som Q Pro Boxing fortæller, ser fremtiden meget lys ud. Adskillige stævnedatoer er allerede plottet ind i kalenderen, og staldens boksere kan derfor forvente kontinuerlig aktivitet. Hvis det endvidere lykkes at få Patrick Nielsen (29-3) føjet til stalden, som hovedpersonen selv indikerer er meget sandsynligt, har man endvidere et trækplaster af de større.

Jallaw v Tatrishvili3

Samtidig indeholder stalden en række boksere, der på længere sigt kan blive interessante. Den, som torsdag aften nok var mest overbevisende, var norsk-afghanske Jamshid Nazari (5-0). Selvom en international og dermed helt uvildig vurdering, der lød på, at han i løbet af få år kan blive verdensmester, nok er en lige rigelig venlig konklusion, var Nazari interessant at se. Han er hurtig på hænderne og en teknisk god bokser, der med rette matchmaking helt sikkert kan nå langt. Om han mangler lidt punch, eller om Kakha Avetisiani (25-54-1) bare havde en meget hård kæbe, lader vi de kommende kampe give svaret på.

Fem af staldens danske boksere er helt nye som professionelle. Mahdi Jallaw (2-1), der som amatør leverede flotte internationale resultater som ungdomsbokser, ligner umiddelbart det største talent. Efter en miserabel indledning på karrieren er han i årets første halvdel blevet fodret med to lig og har fået to lette sejre. Det er helt fint, og formentlig bliver den blot 19-årige bokser prøvet mere af senere på året.

Også Ali Mohamed (6-0)  er en bokser, som vi godt kan have store forventninger til. Efter to års pause fra ringen mødte han helt forventeligt en meget overkommelig modstander i ungarske Jozsef Ajtai (22-15), der gjorde alt for at flygte, indtil han blev stoppet. Ali Mohamed er meget talentfuld, og i en ikke specielt stærkt besat vægtklasse, bør der være muligheder for, at han relativt hurtigt kan begynde at snuse til EU-ranglisten.

Oliver v Gviniashvili2

Oliver Møllenberg (4-0) har en masse god teknisk boksning i sig, men som 18-årig mangler han naturligt at få ført en del fysik til kroppen. Kritikere nåede at bemærke om både ham og Jacob Porsgaard (2-0), at en sæson eller to mere som amatør næppe havde skadet, men nu er det altså som professionelle, at karrieren skal foregå, og derfor må man håbe, at promotor og matchmaker er fyldt med tålmodighed. Der kan godt gøres en god bokser ud af en fyr som Oliver Møllenberg, men det vil kræve en rolig og nøje tilrettelagt opbygning over adskillige år.

Spørgsmålstegnet Khattab

Et af de store spørgsmålstegn i stalden er Abdul Khattab (18-2-1). I sin tid hos Sauerland viste han sine begrænsninger, men i de tre kampe, han foreløbig har haft i år, har han vist noget af det bedste boksning, vi har set fra ham. Om det er Mikkel Kesslers ankomst til trænerteamet, eller om Khattab bare har rejst sig, når han har haft ryggen mod muren, må de kommende kampe vise, men sejrene over Oliver Flodin i januar og i torsdags over Rafal Jackiwiecz (50-24-2) har været nogle af Khattabs bedre kampe i den allerede lange profkarriere.

Khattab v Jackiewicz3

Det hører med til historien, at Rafal Jackiewicz er big time shot, og at han bør lægge handskerne på hylden. Rutinen sørgede for, at Khattab ikke kom i nærheden af at stoppe ham, og selvsamme rutine sørgede ved flere lejligheder for, at Jackiewicz i bedste Larry Holmes-stil stod i sit eget ringhjørne, når en omgang blev ringet af. Der er ingen grund til at spilde energi på at gå et par meter, når man bare kan sætte sig, hvor man er...

Q Pro Boxing har foreløbig annonceret to stævner til efteråret – den 5. oktober i Gilleleje og den 1. november i Herlev. Hvis virkeligheden fortsætter med at være lige så god, som det indtil videre har set ud, har vi god grund til at glæde os.

Comments (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Det kunne være rart hvis man kunne se stævnet forskudt. Men så vidt jeg kan se er det kun muligt at se det live. Man kan ikke købe “en stream” af et allerede afholdt stævne.
Når det er forskudt kan man også spole forbi folkemusikken 8)
Det er super fint på Palles hjemmeside at de har lagt kampene op enkeltvis.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 58 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us