Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Hvis nogen ligger inde med et telefonnummer på Robbie Davies Jr., så send det lige til Mogens Palle, tak! Årsagen er helt simpel: Den 29-årige englænder – eller måske i endnu højere grad den EM-titel, han er indehaver af – må nu være næste mål for Enock Poulsen (11-0). Lørdagens kamp, hvor Poulsen snuppede EU-titlen med en soleklar pointsejr over polske Michal Syrowatka (20-3) beviste, at den snart 27-årige dansker med god grund kan rette sigtekornet mod den prestigefulde EM-titel.

Michal Syrowatka var på forhånd udset til at blive en overordentlig vanskelig opgave for Enock Poulsen, men da de to aktører først var kommet i ringen, var der decideret klasseforskel. Som Enock Poulsen boksede i de første ni omgange, vil der næppe være nogen bokser på europæisk plan, der kan slå ham. Det var ganske enkelt bare høj klasse! Som forventet forsøgte Syrowatka at lægge et fysisk pres på danskeren og komme i infight, hvor han kunne aflevere sine farlige, korte hooks. Desværre for ham var Enock Poulsen bare på et alt, alt for højt niveau rent teknisk og taktisk. Poulsen undveg, jabbede og dansede til den helt store guldmedalje, og det var ikke så underligt, at frustrationen efterhånden begyndte at melde sig på polsk.

Enock v Syrowatka4

I kampens sidste fjerdedel begyndte trætheden så småt at indfinde sig hos Enock Poulsen, og Syrowatka fik mulighed for at komme bedre med. Alligevel findes der ikke mange gode argumenter for at give polakken fire omgange, som den ene af de tre sidedommere gjorde. Et par stykker, fair nok, men aldeles ikke fire. Så virkede det faktisk mere korrekt at give Enock Poulsen samtlige omgange.

Nå, whatever, indsatsen og sejren var så overbevisende, at vi ikke længere behøver diskutere, hvorvidt Enock Poulsen har talentet til at bokse om en EM-titel. Det har han. Punktum. Og han har også talentet til at vinde den. Som indehaver af EU-titlen er Enock Poulsen sikret en attraktiv placering på EBU-ranglisten, og en EM-kamp behøver derfor ikke være specielt langt væk. Det er selvfølgelig hårde modstandere, som befinder sig deroppe, men Enock Poulsen har ingen grund til at være bange for nogle af dem.

Dermed ligger der en stor opgave og venter på Mogens Palle. Når han fremover skal lave kampe til Enock Poulsen, er det de hårde bananer, han skal have rettet blikket mod.

Morells sejr giver diskussion

Jeppe Morell (10-2) kan glæde sig over at være indehaver af IBF’s Baltic-titel, men han må finde sig i, at der med titlen følger en diskussion om, hvorvidt han burde have haft sejren mod Dayron Lester (11-3). Som dansker savnede man noget mere aktivitet fra Morell, der utvivlsomt var i en bedre fysisk forfatning end sin cubansk-finske modstander, men som havde det svært mod den teknisk dygtige Lester.

Morell forsøgte mange gange at komme ind med sit lange jab til kroppen, men det virkede ærligt talt ikke som nogen god idé, for det angreb medfører en defensiv blottelse, som Lester ikke var sen til at udnytte. Efter de 10 omgange gav den danske dommer en relativt klar sejr til Dayron Lester med cifrene 96-92, mens den svenske og den finske dommer begge pegede på Morell. Svenskeren med de alt for voldsomme cifre 97-92, mens finske Erkki Meronen havde knebne 95-94.

Morell v Lester2

”Det var en meget tæt kamp, som bølgede frem og tilbage. Jeg synes, jeg får afsluttet nogle af de omgange, som ligger på vippen, bedre end ham. Nu er jeg ikke dommer, men jeg føler, at jeg tager sejren i en tæt kamp,” lød det efter kampen fra Jeppe Morell.

Set fra ringside virkede det påfaldende, at Jeppe Morell mange gange gik direkte ind i Dayron Lesters slaghånd i stedet for at bevæge sig væk fra den. Det var dog ganske bevidst, kunne danskeren fortælle efter kampen.

”At man konstant skal gå højre om, er en skrøne. Hvis du ser på en bokser som Manny Pacquaio, så går han begge veje rundt om modstanderen, og jeg er generelt god til at gå venstre om. Da jeg slog ham i gulvet, skete det også efter, at jeg gik venstre om og krydsede ham, så jeg køber ikke helt den der med, at man altid skal gå højre om,” lød det fra Jeppe Morell, der i 4. omgang sendte Lester på rumpetten, mens han to omgange senere måtte samme vej. Ved den lejlighed kunne Morell være særdeles godt tilfreds med, at omgangen blot var få sekunder fra at blive gonget af – ellers kunne det være endt helt galt.

Bedste indsats af Rossing

”Det er jo ikke håndbold, vel?!”

Selvom håndbold efterhånden også har udviklet sig til noget, der minder om kampsport, er det sjældent, at en håndspiller ser ud, som Ditlev Rossing (12-0) gjorde efter sejren over Demetrius Banks (10-8-1). Ditlev Rossings ansigt signalerede, at den 24-årige cruiservægter havde fået mere end blot en enkelt lussing i den kamp, han ellers lod til at styre med stor sikkerhed.

Ditlev v Banks3

Faktisk var det måske Ditlev Rossings hidtil bedste kamp i karrieren. Den amerikanske modstander kom ind som en relativt sen erstatning for den ukendte congoleser Landry Matete (11-0-1), og ret atypisk var erstatningen formentlig en bedre modstander end den oprindelige. Vanvittig kamplysten var Banks dog ikke, for han blev ret hurtigt klar over, at danskerens fysik og power var for voldsom for ham.

Ditlev Rossing lod til at have fundet den rette balance mellem forsigtighed og vildskab, og selvom det blev for meget i 5. omgang, hvor Rossing ramte med et for dybt stød og fik fratrukket et point, havde det ikke nogen større negativ effekt. Banks blev mere eller mindre kørt fysisk over, og da Rossing i 8. omgang ramte ham med et mindre tjat i nakken, gik Banks i gulvet og viste absolut ingen interesse i at fortsætte.

Selv flere timer senere, da lyset var tændt i Randers Hallen, og ringen var ved at blive pillet ned, havde Banks stadig travlt med at beklage sig til alt og alle over, hvor uretfærdigt han var blevet behandlet. Det må vi dog afskrive som en gang klynk. Han blev sat på plads af en bedre og frem for alt fysisk stærkere modstander.

Meng er stadig spændende

Med den sene og meget ærgerlige afslysning af Sarah Mahfouds (8-0) kamp, var der blot fem kampe på programmet. Det var fem udmærkede kampe, men det var lige i underkanten. Et par kampe mere havde bestemt ikke skadet, og hvis det så havde været kampe, hvor et par boksere blev sendt på røven, havde de sammen med de jævnbyrdige matchninger i titelkampene udgjort det perfekte mix til et stævne. Alternativt kunne en håndfuld amatørkampe med lokale boksere fra nærområdet både have givet de lokale gutter noget erfaring, ligesom det muligvis kunne trukket flere tilskuere til arenaen.

En, som var i ringen – og som faktisk trak en hel busfuld tilskuere med fra den stikmodsatte ende af landet – var Oliver Meng (6-0). Han boksede på ingen måde hovedkamp, men han fik sig en vigtig erfaring, og han viste endnu en gang, at der er en årsag til, at mange forventer sig noget stort af ham i fremtiden. For første gang skulle Meng prøve at bokse mere end fire omgange i samme kamp, og han lod ikke til at have de fjerneste problemer med at gå otte af slagsen.

Meng v Bogongo

Cifrene, der viste sejr i alle otte omgange hos alle tre dommere, ser umiddelbart meget overbevisende ud, og det var den da også. Flavien Bruno Bogongo (6-8-4) var dog på ingen måde så ringe, som fordelingen af sejre og nederlag ellers kunne tyde på, og under alle omstændigheder fik vi set, at Oliver Meng sagtens kan bokse otte omgange. Han kan også møde bedre modstandere end Bogongo.

For profdebutanten Victor Ramon (1-0) gjaldt det selvsagt blot om at komme godt i gang med karrieren med bar overkrop. Godt i gang kom han, for Ramon viste udmærkede takter i sin sejr over den rutinerede venezuelaner Hermin Isava. Ramon arbejdede godt med sit jab og forsøgte at finde den rigtige afstand, mens Isava satsede på at lande den ene træffer, som kunne afgøre kampen. Hans højre sving var flere gange farligt, men Ramons venstre jab skabte den rigtige afstand og sikrede danskeren en sikker sejr.

Alt i alt en opløftende aften for dansk profboksning. Vi fik set, at Enock Poulsen er i stand til at bokse mod de hårde drenge, mens især Rossing og Meng, men også Morell, gjorde sig endnu mere interessante, end de var i forvejen. Jo, det var fint. Nu er det så op til Mogens Palle at bokse i kulisserne for at finde de rigtige opgaver til efter sommerferien.

Comments (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Danish Fight Night har lagt stævnet ud på sin hjemmeside: http://tv.danishfightnight.tv/

Selvom jeg synes, at kommentatorerne er lidt hårde ved Jeppe Morell, så ser jeg Lester vinde med 96-93.

This comment was minimized by the moderator on the site

Robbie Davies Jr. skulle have forsvaret sin EM-titel den 27. juli i Spanien mod Sandor Martin, men i stedet for at tage den kamp, har han valgt at smide titlen. Sandor Martin har i stedet fået lov til på samme dato og sted at møde Andrea Scarpa (24-5) om den ledige titel. Det ligner en spansk sejr.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 90 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us