Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Enock v Doltel2

For de danske boksefans er det et par interessante uger, der ligger og venter inden sommerferien. Fire stævner er der i kalenderen, og tre af dem finder sted inden for den kommende uge. Det er tre stævner, som hører hjemme hver deres sted på skalaen, da der både er et fremragende stævne, et rigtigt fint stævne – og så historiens måske mest besynderlige stævne.

Der er ingen grund til at være for fin til at tage hovedretten først. For det er hovedretten, der bliver serveret lørdag aften i Randers. Det er mere end et årti siden, at Mogens Palle senest har arrangeret kampe på det niveau, der her ligger og venter. Mindst to af kampene har et fantastisk spændingsniveau og kan give et helt afgørende fingerpeg om, hvor langt de danske boksere kan nå.

Hvis Enock Poulsen (10-0) formår at besejre Michal Syrowatka (20-2) og få hængt EU-bæltet om livet, er første eksamen bestået – og så skal vi til at snakke om, hvornår han kan blive europamester. En EU-titel giver adgang til en placering blandt de fem bedste på EBU’s rangliste, og den kan dermed vise sig at være en meget stor genvej til en EM-kamp.

Enock Poulsen kommer dog til at få hænderne fulde mod den brølstærke polak. Syrowatka besejrede for to år siden den nuværende europamester Robbie Davies, og han er i det hele taget en hård negl. Polakken er en fysisk stærk bokser, der arbejder godt på de indre linjer og slår solide hooks med begge hænder. Det var således også et hook, der gjorde livet surt for Robbie Davies. Den slags hooks skal Enock Poulsen undgå, og danskeren er derfor nødt til at bokse intelligent, undvige de polske angreb og i det hele taget være meget bevægelig.

Det burde også være muligt, for Enock Poulsen er en meget intelligent bokser, der teknisk er på et højere niveau end Syrowatka. Men Poulsen har ingen erfaring med den fulde mesterskabsdistance over 12 omgange. Kun en enkelt gang har han gået 10 omgange, og da han sidste år mødte Renald Garrido over otte omgange, var der mod slutningen af kampen tegn på, at selv en Enock Poulsen kan blive træt, når en fysisk stærk modstander gennem mange omgange sætter ham under et vedvarende pres.

Herfra vover vi pelsen og skyder på en dansk pointsejr. Men det er en af den slags opgør, hvor det på ingen måde er givet, at danskeren vinder – og hvis han gør, må vi bøje os i støvet. Det er kort og godt en kanonmatchning, som ingen dansk boksefan bør gå glip af.

Morell til afgørende eksamen

Med foreløbig to nederlag på rekordlisten og en dåbsattest, som blev underskrevet for snart 30 år siden, er der næppe råd til flere kiks for Jeppe Morell (9-2). Også han skal ud i en yderst interessant matchning, når han møder den finsk baserede cubaner Dayron Lester (11-2) i jagten på den ledige IBF Baltic-titel.

Selvom Lester uden diskussion bliver en svær opgave for Morell, så beviste hans seneste kamp, som fandt sted i februar, hvor han blev pointbesejret af den tyske veteran Khoren Gevor, at der er muligheder for danskeren. Lester var tydeligvis ikke lykkelig over at stå over for en højrefodsbokser, som han havde vanskeligt ved at håndtere. Hans venstre parade hang lavt og sløset, hvorfor der bør være god plads for Morells lange højre jab, og så virkede Lester generelt godt tilfreds med, at opgøret blev gennemført i et til tider yderst adstadigt tempo.

Jeppe Morell har op til kampen været på et flere uger langt træningsophold i Italien og møder derfor op i perfekt form. Det kan vise sig at være nøglen til sejr, for hvis Lester kommer i samme fysiske forfatning, som han gjorde mod Gevor, vil han næppe blive glad, når Morell skruer op for tempoet. Lester startede kampen bedst og vandt de to første omgange, men derefter gik tempoet helt ned mod en ellers halvshot Gevor.

Dayron Lester er en bokser, som Jeppe Morell sagtens kan tabe til, hvis han ikke er helt oppe på dupperne – der er trods alt en grund til, at Lester på BoxRec’s computerrangliste er højere placeret end Morell. Men med en dansker i perfekt fysisk forfatning ser det ud til, at Morell kan tage sejren.

Det er ganske enkelt også nødvendigt.

Fra ukendt til stabilt

Ditlev Rossing (11-0) skal ud i et sidste forsvar af sin WBC youth-titel, når han møder den amerikanske substitut Demetrius Banks (10-7-1).

Demetrius Banks er en modstander, der efter al sandsynlighed er bedre end den oprindelige, Landry Matete (11-0-1). Han er også en modstander, der qua sin rutine bliver en opgave for Ditlev Rossing. Banks virker alt for snu og rutineret til blot at stikke kæben frem, og derfor kan Rossing næppe blæse ham omkuld ved at komme farende med hovedet under armen, som det flere gange er sket.

Banks skal åbnes med kombinationer. Det kan Rossing også sagtens, men det vil kræve tålmodighed, og det kan sagtens blive en kamp, der kommer til at gå alle 10 omgange. Opgøret kan derfor sagtens blive en interessant opgave for Rossing. Ikke fordi vi er specielt meget i tvivl om, at han nok skal ende med at trække det længste strå, men fordi det bliver interessant at se, hvordan han klarer denne type opgave.

I nogle kampe er Rossing kommet farende og har blæst modstanderne fuldstændig omkuld, mens han i andre kampe har virket næsten overdrevet forsigtig. Det er en balancegang at ramme det rigtige tempo og spændingsniveau i en kamp over 10 omgange, og det skal Rossing formå at finde.

Det bliver som sagt sidste gang, at Rossing får mulighed for at bokse om WBC’s ungdomstitel. Udskiftningen af modstanderen gør det hele lidt kuriøst ved, at Banks som 38-årig skal bokse om en ungdomstitel. Det siger lidt om, at forbundene er villige til at gå langt for endnu et sanction fee – og det siger en masse om, at matchningen i sig selv er langt mere interessant end det bælte, der er på spil.

Tre kampe på undercardet

Mogens Palles boksestald har i dag ikke længere den samme bredde som for blot et par år siden. Med Allan Mahfoud (3-0) og gæstebokseren Heva Sharif (3-0) sat på sidelinjen med skader, bliver der således blot seks kampe på programmet.

Selvom Sarah Mahfoud (8-0) på ingen måde bokser hovedkamp, kan hun sagtens få rigeligt at se til mod canadiske Olicia Gerula (18-18-2). Canadieren er ikke længere at finde på BoxRec’s rangliste, da hendes seneste kamp ligger mere end 12 måneder tilbage, men hendes point gør hende berettiget til en placering som nummer 15 i verden. Hun er tidligere WBC-verdensmester – en titel, hun vandt ved at besejre vægtklassens ukronede dronning, den regerende WBA- og WBC-verdensmester Jelena Mrdjenovich. Senere tabte hun sin titel til den tidligere Palle-bokser Frida Wallberg.

Olivia Gerula var ved den lejlighed en meget aktiv og offensiv bokser, om end hun ikke var noget teknisk vidunder. I løbet af det årti, der er gået, er hun blevet 40 år, og derfor er hun næppe blevet bedre. Derfor tror vi på, at Sarah Mahfoud med overlegen teknisk boksning kører en pointsejr hjem.

8 omgange til Meng

Oliver Meng (5-0) har vist mere end almindeligt lovende takter i sine fem første profkampe. De seneste tre kampe har han stoppet før tid, og det virker derfor naturligt, at Mogens Palle denne gang har fundet en modstander, som efter al sandsynlighed vil presse Meng til at gå hele den planlagte distance.

Flavien Bruno Bogongo (6-7-4) har ikke en rekordliste, der ved første øjekast skræmmer ret mange væk, men han er, som franskmænd er flest: En solid og stærk modstander, der givetvis er bedre, end de tvivlsomme cifre viser. Kampen er sat til otte omgange, og det vil være gavnlig rutine for 19-årige Meng at få lov at gå den fulde distance. Det tyder meget på, at han kommer til – og meget tyder på, at det også er Mogens Palles idé med at pege på netop Flavien Bruno Bogongo som modstander.

Som rosinen i den berømte pølseende er der debut til letweltervægteren Victor Ramon. Et ganske ubeskrevet blad, som træner Thomas Povlsen har store forventninger til. Han beskriver sin elev som ekstremt hårdtslående, og det er en beskrivelse, der trods sit begrænsede omfang kan skabe interesse hos enhver promotor.

Trods en tilsyneladende god power, er der dog ingen grund til at forvente, at Ramon slår sin debutmodstander, Hermin Isava (10-21), på rumpetten. Den 41-årige venezuelaner, der residerer i Spanien, er en erfaren bokser, hvis dårlige rekordliste skyldes, at han har rejst rundt og mødt gode modstandere. Kun få gange er han blevet stoppet, så Victor Ramon får efter alt at dømme mulighed for at vise, at han indeholder god boksning. Hvis han slår Hermin Isava ud, er det i hvert fald helt sikkert, at han indeholder punch.

Mogens Palle har som bekendt indgået en længerevarende aftale med Ekstra Bladet, og derfor er det igen via avisens hjemmeside, at der er mulighed for at følge med i stævnet. Det er nødvendigt at være såkaldt EB+-kunde, hvilket koster 100 kroner om måneden (uden binding – abonnementet kan altså straks opsiges, hvis man udelukkende køber det for at se stævnet). Alternativt er der en anden god mulighed for at se stævnet: At være til stede i Randers lørdag aften klokken 19.

Der er i hvert fald ingen god grund til at gå glip af stævnet.

Comments (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Fornem gennemgang! Her er et link, hvis man vil købe adgang til stævnet.

https://ekstrabladet.dk/plus/tv/boksning/

This comment was minimized by the moderator on the site

Ja det er et meget flot stævne med rigtig med gode kampe. Enig med dig mht. WBC. Forbundet bliver i en af DNF-pressemeddelelserne på Facebook citeret for, at titlen erklæres ledig med det samme, hvis Banks vinder fordi han er for gammel. Så forstår jeg ikke, hvorfor Ditlev død og pine skal forsvare det en sidste gang. Men hvis det med sejr kan give Ditlev et ekstra hop opad WBC top 40-listen, så tjener det selvfølgelig et formål.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 106 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us