Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Det gik på mange måder som ventet lørdag aften i Ringkøbing. Fem sikre hjemmesejre ved et stævne, der på ingen måde skriver sig ind i historiebøgerne. Ironisk nok var det under amatørkampene, som udgjorde stævnets første halvdel, at stemningen i den intime Vesterhavshallen var på sin højeste. Omkring 800 mennesker var proppet ind til spisning og boksning, og de satte stemmebåndet på arbejde, når de lokale drenge var i aktion. Også evnen til at pifte blev testet, da den lokale helt, Payman Eshan fra Rindum Bokseklub, i aftenens sidste amatørkamp fik en halvhård behandling af kamplederen og blev diskvalificeret efter tre advarsler på omtrent ingen tid.

Dermed blev det endnu en gang understreget, at det ofte er langt uden for lands lov og ret, at der er bedst mulighed for at få en arena fyldt op til boksning. Adskillige promotorer har de seneste år haft mere end vanskeligt ved at få solgt billetter, når stævnerne har foregået i storbyer som København eller Århus, men så snart ringen er placeret så langt væk fra alting, at man bare for en sikkerhedsskyld husker at medbringe sit blå sygesikringskort, er sagen en ganske anden.

Møllenberg v Jovic5

Samarbejdet med de lokale amatørklubber må aldrig undervurderes, og når en række professionelle kampe bliver kombineret med de lokale amatørdrenge, appellerer det til lokalområdets gutter. For fem uger siden var der proppet i Gilleleje, ugen efter var der fyldt godt op i både Nykøbing Falster og Struer, og denne lørdag skulle man ikke være specielt overvægtig, før man fik problemer med at møve sig ind i Vesterhavshallen i Ringkøbing. Den oplevelse, en fyldt arena med tilhørende høj stemning kaster af sig, smitter i høj grad af på helhedsoplevelsen ved at gå til boksestævne, og der er derfor ingen tvivl om, at dette er et koncept, der bør holdes fast i og måske videreudvikles. Konceptet er på ingen måde nyt – men det bliver det ikke ringere af.

Forventede hjemmesejre

De fem professionelle kampe gav de forventede fem hjemmesejre. Programmet så på forhånd ikke vanvittigt imponerende ud, og der var da heller ikke på noget tidspunkt udsigt til alvorlige udfordringer for de fem hjemmeboksere.

Oliver Møllenberg (2-0) var umiddelbart aftenens mest positive oplevelse. Den kun 18-årige letweltervægter leverede god teknisk boksning og et godt overblik, og det var mere end rigeligt til hans anden profsejr. Allerede i 1. omgang blev serbiske Mirko Jovic (2-9) sendt ned efter en dyb venstre, og det lignede derfor et kort øjeblik en gentagelse af Oliver Møllenbergs debut, der blev afgjort allerede i 1. omgang.

Khattab v Hadzihajdic2

Oliver Møllenberg er selvsagt meget grøn, og det er nok nødvendigt at være tålmodig i matchningen af ham. For mens danskerens teknik og overblik virkede imponerende, skal han forbedre sig på det defensive område. Når han angreb, lykkedes det for mange gange Jovic at sende et kontrastød afsted mod Møllenbergs kæbe, og det er farligt, når modstandernes niveau bliver hævet.

Floppende bosnier

Hævet bliver i hvert fald niveauet på Abdul Khattabs (17-2-1) kommende modstander. Det kan ganske enkelt ikke være anderledes, for det kan ikke blive ringere end Adnan Hadzihajdic (4-18-1), der efter et enkelt dansk jab valgte at sætte sig og lade sig tælle ud. En helt uforskammet optræden, der kom til at koste bosnieren dyrt. Som følge af den manglende indsats valgte Dansk Professionel Bokseforbund nemlig at tilbageholde en del af Adnan Hadzihajdic’ betaling. DPBF-formand Jesper D. Jensen burde faktisk være gået direkte i baren med pengene og have givet en omgang til alle tilstedeværende i hallen på bosnierens regning. Det ville faktisk have været helt rimeligt.

Mere mod var der trods alt i serbiske Nemanja Jasenovski (0-3), der holdt til tre omganges øretæver mod Mahdi Jallaw (1-1). For fem uger siden blev Jasenovski stoppet i 1. omgang af Oliver Møllenberg i dennes debutkamp, men denne gang fik han inden opgøret kontant besked fra kamplederen om at kæmpe alt, hvad han overhovedet magtede. Det gjorde han også, men mod den tidligere ungdomseuropamester var han overmatchet.

Jallaw v Jasenovski2

Hvis Mahdi Jallaw havde skruet op for tempoet, havde han sikkert afgjort kampen langt hurtigere, men det var tydeligt, at den blot 18-årige dansker havde et ekstra gear, som ikke blev taget i brug. Allerede første gang, Jallaw sendte sin venstre afsted, vaklede benene under Jasenovski, og efter en tælling i 2. omgang, var det reelt blot et spørgsmål om, hvorvidt Jallaw ville lade kampen gå tiden ud. Efter tre omgange valgte serberen at blive i hjørnet, og det var nok meget fornuftigt.

Mikkel mangler at imponere

Mens Oliver Møllenberg så lovende ud, og mens Mahdi Jallaw, der uden diskussion er et stortalent, tog sit første af forhåbentlig mange skridt, er det nødvendigt med en lidt mere påtaget positivitet, når talen falder på Mikkel Nielsen (8-0). Ganske vist viste Karlo Tabaghua (18-13) – svensk bosiddende med georgisk baggrund og et udseende, der ikke kunne indgå at lede tankerne i retning af Arthur Abraham – sig at være en absolut kompetent modstander, men efter otte professionelle kampe og som snart 30-årig har Mikkel Nielsen stadig ikke for alvor overbevist.

Mikkel v Tabaghua2

Sejren over Tabaghua var reel nok, selvom 60-54 på alle tre dommersedler lyder mere sikkert, end det så ud. Mikkel Nielsen er en typisk slugger, men i infight havde han sit hyr med den rutinerede svensker, og da han desuden to gange blev ramt direkte i de fynske dadler, handlede det mest af alt bare om at få sejren i hus for danskeren.

Titelkamp i vente

Den 25. maj skal Mikkel Nielsen ud på en længere distance, når han ligesom Alicia Holzken (3-0) og Kim Poulsen (28-5) bokser om nogle af sportens mindre prestigefyldte titler. En lang distance lyder umiddelbart som en fordel for en sluggertype som Mikkel Nielsen, der baserer sin boksning på et massivt fysisk pres. Det vil være mere end glædeligt, hvis Mikkel Nielsen, der til den tid har rundet 30 år, finder et nyt niveau, for hidtil har han ikke været specielt overbevisende.

Det er også interessant, hvordan hollandske Alicia Holzken (3-0) vil håndtere en længere distance. Lørdag boksede hun for første gang seks omgange, da hun pointbesejrede Oksana Romanova (9-25-1), og det virkede til at være en dictance, der krævede tilvænning. Holzken lagde som sædvanligt ud i et hæsblæsende tempo, men forbi midtvejsmærket blev der skruet ned for aktiviteterne og i stedet bokset mere teknisk. Et så højt tempo, som hollænderen lagde ud i, vil hun ikke kunne holde til i 10 omgange.

Holzken v Romanova2

Vi ses i Århus

Når Peder Forsman igen inviterer til boksning – 25. maj på SAS Radisson i Århus – tyder alt på et væsentligt mere interessant program end det, vi så i Ringkøbing. Det er faktisk sikret alene af Patrick Nielsens (29-3) tilstedeværelse. Derudover er planen tre mindre titelkampe, og der er grund til at forvente modstandere på et generelt højere niveau end det, der blev vist i Ringkøbing.

Peder Forsman har gentagne gange garanteret, at hans engagement i professionel boksning ikke er kortsigtet. Med det for øje lever vi fint med et debutstævne, der havde mere ”vi-skal-have-sparket-noget-i-gang” end egentlig kvalitet over sig. Næste gang bliver det helt sikkert bedre.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 182 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us