Menu
REKLAME HER
A+ A A-


Forsman med EM bælte

Ingen bokser leverer i sin professionelle debut en indsats på højt niveau mod en højt rangeret modstander. Han starter stille ud mod en lavt rangeret – og ofte ret ringe – modstander. Derefter stiger niveauet gradvist. Det samme er tilfældet for promotorer. Når Peder Forsman lørdag aften debuterer som promotor ved et pro-am-stævne i Vesterhavshallen i Ringkøbing, er det med et program, hvor der ganske vist ligger en logisk forklaring bag, at de fem matchninger ser ud, som de gør, men hvor den objektive tilskuer med en vis rette kan sige, at det er et temmelig intetsigende stævne med dårlige matchninger.

Stævnet er dog en form for opvarmning. Forsman har allerede arrangeret sit næste stævne til at finde sted den 25. maj i SAS Radisson i Århus, og det vil blive et stævne på et noget andet niveau. Her er der gensyn med Patrick Nielsen (29-3), og netop scoringen af ham viser, at Peder Forsman mener det alvorligt, når han siger, at han planlægger langsigtet og på ingen måde har planer om at blive en ny promotor-døgnflue.

Debuten som promotor byder på syv amatørkampe efterfulgt af fem professionelle kampe. Det er kampe, hvor vi nok ikke behøver være vanvittigt nervøse for, om det ender med sejre til hjemmebokserne. Budgettet har ikke tilladt at hente knivskarpe og stærke modstandere fra det store udland, men for flere af bokserne ville det formentlig alligevel ikke være aktuelt.

Aftenens på papiret bedste matcning står mellem Mikkel Nielsen (7-0) og Karlo Tabaghua (18-12). Den svensk bosatte georgier har for år tilbage været en ganske god bokser, hvilket sejren over den tidligere EBU-mester Jackson Osei Bonsu i 2011 beviste. Den sejr gjorde Tabaghua til officiel udfordrer til EU-titlen – en titelkamp, der dog aldrig kom i stand, og siden er det gået stærkt ned ad bakke. De seneste ni kampe er endt med nederlag, og selvom det er hæderlige modstandere, han bliver besejret af, tyder ikke meget på, at Tabaghua stadig har den gejst, som for 8-9 år siden gjorde ham til en seriøs titeludfordrer.

På den anden side har Mikkel Nielsen på ingen måde overbevist i sin hidtige syv professionelle kampe. Han har bokset stereotypt og uden den store fantasi, og da han senere på foråret runder 30 år, skal der altså til at ske noget, hvis han mener det alvorligt. Set i det lys skal en modstander som Karlo Tabaghua ganske enkelt køres over.

Stille aften for Khattab

Abdul Khattab (16-2-1) får formentlig en rolig aften på kontoret mod bosniske Adnan Hadzihajdic (4-17-1). Bosnieren ligner nemlig en mand, der vil være overmatchet, og et opgør mellem de to ser på papiret ikke specielt godt ud. Det hører dog med til historien, at Khattab for blot fem uger siden gik otte hårde omgange i en tæt og vanskelig kamp mod svenske Oliver Flodin og derfor selvsagt skal have en mere forsigtig modstander denne gang.

Den kategori hører Adnan Hadzihajdic bestemt under, og selv om Khattab ikke skulle være oppe i helt samme gear som i januar, bør han ikke få de fjerneste problemer med at vinde.

Det samme gælder de to øvrige danskere, Oliver Møllenberg (1-0) og Mahdi Jallaw (0-1). Førstnævnte har som professionel bokse mindre end en omgang, og han møder nu Mirko Jovic (2-8), der for en måned siden blev stoppet af Heva Sharif, men som for lidt mere end et år siden højst overraskende pointbesejrede Puriya Haidari. Sharif havde ikke de store udfordringer med ham, og hvis Møllenberg er det store talent, han bliver udskreget til at være, får han det heller ikke.

For Mahdi Jallaw handler det sådan set bare om at få et grønt flueben på rekordlisten. Den 18-årige letvægter debuterede sidste sommer med et nederlag til Artem Ayvazidi, og siden har han frustreret ventet på at kunne rette op på den statistik. Nu har han lavet en fireårig promotoraftale med Peder Forsman, og opbygningen af Jallaw begynder helt fra bunden.  Af samme årsag har han fået en modstander fra nederste hylde; Nemanja Jasenovski (0-2), der for seks uger siden blev stoppet i 1. omgang af Oliver Møllenberg. Ham bør Jallaw naturligvis besejre let.

I aftenens sidste kamp bokser den 22-årige hollænder Alicia Holzken (2-0) mod den rutinerede rumæner Oksana Romanova (9-24-1). Rent boksemæssigt er Holzken, som er tidligere verdensmester i kickboxing, ikke uinteressant, men om hun kan appellere til et dansk publikum er nok mere tvivlsomt. Holzken skal efter planen bokse den ene af to titelkampe ved Forsmans stævne i Århus den 25. maj, så opgøret mod Romanova skal naturligvis ende med en sejr.

Det vil være en overraskelse af de større, hvis man på vejen hjem fra Ringkøbing sidder med en fornemmelse af, at man netop har været til det fedeste profstævne ever. Det handler om, at Forsman kommer i gang som promotor, og at fem boksere får et grønt flueben på rekordlisten. Så kan der passende skrues op for ambitionerne til om tre måneder.

Glædeligt er det, at en ny promotor har meldt sin ankomst med planer, der virker seriøse og som rækker et godt stykke ud i fremtiden. Glædeligt er det også, at det er muligt for dem, der ikke er til stede i Vesterhavshallen i Ringkøbing, at følge med i stævnet, som – præcis som Mogens Palles tre seneste stævner – bliver transmitteret via Ekstra Bladets abonnementkanal EB+. Det vil sige, at alle kan tegne et abonnement til 49 kroner og sidde hjemme ved computeren og følge med.

Stævnet i Ringkøbing begynder klokken 18.30 med syv amatørkampe. Herefter er der en pause, inden de professionelle kampe bliver gonget i gang. Det sker formentlig omkring klokken 20.45.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 171 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us