Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Dina v Ashley 5 Foto Sauerland

Spekulationerne om, at Sauerland inden længe vil være fortid som promotor på dansk grund, har det seneste års tid været mange. De behøver ikke nødvndigvis blive færre efter lørdagens stævne i Struer, hvor især Dennis Ceylans tur på rumpetten kan få Sauerlands danske fremtid til at virke endnu mere dyster.

Derfor hang meget på Dina Thorslund, da hun gik i ringen mod jamaicanske Alicia Ashley. Var den kamp endt med et dansk nederlag, havde vi formentlig allerede hørt det kæmpe brag, som det ville give, når Sauerland smækkede døren ved den dansk-tyske grænse. Nu vandt Thorslund heldigvis, og det giver håb om flere stævner på dansk grund. Men næppe mange – for meget kan desværre tyde på, at der for tiden ikke er andre end netop Dina Thorslund, der kan stå øverst på plakaten.

Patrick Nielsen er opgivet, Dennis Ceylan har lang vej retur efter to KO-nederlag på stribe, og Micki Nielsen virker det ikke som om, at Sauerland har ret meget fidus til. Det er to år siden, han senest var i ringen på dansk grund, og når han har været øverst på plakaten, har han haft vanskeligt ved at fylde en forholdsvis lille arena i sin hjemby. Derfor tyder det på, at meget hænger på Dina Thorslund, når vi skal sætte næsen op efter kommende Sauerland-stævner på dansk grund.

Fantastisk stemning

For anden gang boksede Dina Thorslund (11-0, 6 KO) titelkamp i sin hjemby, Struer, og det viste sig endnu engang at være en fantastisk sted at holde boksestævne. Struer Energy Arena var fyldt, og stemningen var i top, da Thorslund og Alicia Ashley (24-12-1, 4 KO) gik i krig. Stemningen var efter kampen ikke mindre, da den lokale darling blev udråbt som vinder på point.

Det var ikke nødvendigvis sket, hvis Alicia Ashley havde lagt ud med en anderledes taktik. I de første fire omgange gik den 50-årige jamaicaner på afstand af Thorslund, hvilket viste sig at være en meget dårlig taktik. Man kan i den forbindelse spørge sig selv, hvor godt forberedt Ashley var på den unge dansker, for alle, der har set Dina Thorslunds hidtidige profkampe, ved, at man ikke besejrer hende ved at lade hende styre ringens midte. Det gør man derimod ved at gå på hende fysisk og bryde hendes fremmarch. Thorslund lader til at have vanskeligheder, når hun ikke kan få lov til at gå frem i sit eget tempo. Desværre for Alicia Ashley tog det hende fire omgange at finde ud af det, og på det tidspunkt var hun allerede kommet solidt bagud på point.

Efter de første fire omgange lignede det en dansker i total cruise control, men da Ashley ændrede taktik til at være mere offensiv, ændrede kampen karakter. Til slut måtte Thorslund virkelig hanke op i sig selv for at få slæbt pointsejren hjem.

”Jeg var forberedt på, at den skulle gå 10 omgange, og så ville jeg ikke brænde det hele ud. Jeg vidste, at jeg skulle gemme nogle kræfter, men jeg kom nok til at gemme for mange,” siger Dina Thorslund om, hvorfor kampen ændrede karakter efter fire omgange.

Som indehaver af WBC’s interim-titel står Dina Thorslund nu til en kamp mod verdensmesteren, kenyanske Fatuma Zarika (30-12-2, 17 KO). En bokser, som Thorslund faktisk skulle have mødt i efteråret 2015 ved et Vester-stævne i Kjellerup, som blev aflyst med få dages varsel. Hun er en noget anderledes type bokser end Alicia Ashley.

”Hun kommer fremad. Hun er ikke en teknisk bokser, ligesom Alicia, så det ser jeg frem til,” siger Dina Thorslund, som nu kun kan krydse fingre for, at Nisse Sauerland kan få opgøret til Danmark. Alternativt må Thorslund en tur til Kenya, og det kan meget vel blive en hed fornøjelse – i mere end én forstand.

Chock-nederlag til Dennis Ceylan

Hedt blev det også for Dennis Ceylan (18-2-2, 8 KO), som med en sejr over Jesus Sanchez (9-1, 2 KO) måske kunne være på vej tilbage mod toppen af EBU-ranglisten med en ny EM-kamp som mål. Det mål er der nu meget langt til efter det chokerende knockout-nederlag.

Jesus Sanchez brugte de to første omgange på at flygte, inden han ramte med det, der vel bedst kan beskrives som et lucky punch. Det har dog ikke fået Ceylan til at opgive drømmen om toppen.

Ceylan v Sanchez 2 Foto Sauerland

”Det er aldrig sjovt at tabe, men jeg er ikke færdig endnu. Planen er at træne endnu hårdere, end jeg plejer, og så komme tilbage og blive verdensmester en dag. Der er lang vej tilbage, men vi må se, hvad fremtiden bringer,” lød det efterfølgende fra Dennis Ceylan.

At Jesus Sanchez – som i øvrigt blev sekunderet af landsmanden Ivan Ruiz Morote, der selv har mødt og tabt til Dennis Ceylan – i de første to omgange lignede en skræmt bokser, havde dog sin naturlige forklaring, lød det fra den spanske lejr. Ceylan og Sanchez har sparret med hinanden i Madrid op til en af Ceylans EM-kampe, og ud fra de erfaringer vurderede Sanchez, at Ceylan ville være farligst i kampens indledning. Han skulle derfor blot gennem de første tre-fire omgange, og så var han sikker på, at muligheden nok skulle opstå. Den opstod så tidligere end forventet.

Rechance – eller farvel?

Det store spørgsmål er nu, hvilken taktik Nisse Sauerland vælger i forhold til Dennis Ceylan. Bliver den 29-årige dansker sendt ud i kulden, eller vil Sauerland igen forsøge at bygge ham op? Det første vil ikke være nogen sensation, når man tager i betragtning, at Ceylan ikke formåede at sælge overdrevet mange billetter, da han boksede EM-kamp hjemme i Århus, og at Sauerland allerede ved en tidligere lejlighed har villet sende ham på udebane i en halvhåbløs matchning. Som boksefan kan man kun håbe på det modsatte.

Hvis Jesus Sanchez skal lokkes til igen at gå i ringen mod Dennis Ceylan, bliver det formentlig til en noget anden pris end i lørdags. En boksers værdi stiger selvsagt, når han klasker EBU-ranglistens nummer 5, men det lader ikke til at bekymre promotor Nisse Sauerland.

”Hvis vi vil have ham herop igen, skal vi nok få det. Det er ikke noget problem,” siger Nisse Sauerland

Vil I så det?

”Det ved jeg ikke endnu. Det skete for en time siden, så jeg skal lige snakke med Dennis om det.”

Lange pauser koster

Det var heller ikke alt på undercardet, der gav løfter om en gylden fremtid for Sauerlands danske boksestald. Frederik Hede Jensen (2-1, 1 KO) leverede en ikke-eksisterende indsats, som endte med en fortjent sejr til spanske Brian Palaez (5-2, 1 KO), og Mikkel Nielsen (4-0, 2 KO) havde sit hyr med at få skovlen under Jemal Shalamberidze (7-3, 4 KO). Ganske vist var Shalamberidze en ganske udmærket modstander, men det havde alligevel klædt Mikkel Nielsen at sætte ham mere effektivt på plads.

Hede v Palaez Foto Sauerland

Danskeren bokser på en kamp-for-kamp-aftale, og næste udfordring kan muligvis blive den 21. april i Sundsvall i Sverige, hvor modstanderen kan blive svenske Simon Henriksson (5-1, 1 KO). Kampen er endnu ikke endeligt aftalt, men den bliver det forhåbentligt. Mikkel Nielsen bør være relativt klar favorit i en kamp mod Simon Henriksson, men hvis indsatsen ikke er bedre end i lørdags, kan det let ende med at blive en lidt for spændende kamp.

To overbevisende indsatser

Spændende var det til gengæld ikke, da Kem Ljungquist (3-0, 2 KO) effektivt klaskede tjekkiske Frantisek Kohout (1-1, 0 KO). Ljungquist er en interessant bokser – og at han er sværvægter, gør det kun bedre. Han skal dog have mange flere kampe, inden der kan tegnes et billede af, hvor langt han kan nå.

Nick Hannig (3-0, 3 KO) kunne sikkert godt nå langt, hvis det ikke var fordi, han allerede er blevet 31 år. Selvom Hannig i Struer mødte den lokale Adam Bashanov (1-2, 0 KO), var det forventet, at tyskeren ville vinde. Alligevel var det nok ikke helt forventet, at han ville være så overlegen, som tilfældet rent faktisk var. Hatten af for Bashanov, som ikke lagde sig ned og tudede, fordi det blev hedt – og det gjorde det – men kæmpede videre, indtil alt håb var ude.

Kem v Kohout 3 Foto Sauerland

Haris Dzindos gæsteoptræden var det vanskeligt at blive ret meget klogere af. Dzindo (6-0, 3 KO) vandt let på point over den ungarske journeyman Karoly Lakatos (14-60-1, 5 KO), men det var ikke en sejr, som bragte Dzindo ret meget videre, end at der kom endnu en grøn plet på rekordlisten. Haris Dzindo har endnu ikke mødt en modstander af nævneværdig kvalitet, og uden en fast promotor i ryggen er det vanskeligt for ham at få de rigtige modstandere på de rigtige tidspunkter. Indtil videre har han dog formået at få kampe på egen hånd – og det er faktisk en præstation i sig selv.

Næste Nordic Fight Night bliver den 21. april i Sundsvall i Sverige, hvor de to svenskere Otto Wallin (19-0, 13 KO) og Adrian Granat (15-1, 14 KO) tørner sammen i en kamp om EU-titlen i sværvægt. Kalenderen indeholder ingen stævner på dansk grund, og der kan desværre godt komme til at gå et godt stykke tid, inden det bliver tilfældet.

Foto: Team Sauerland.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 158 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us