Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Æresmedlemmer i SABU

En af dansk boksnings helt store trænerskikkelser, Jean Schmücker, er død efter længere tids sygdom. Det skriver flere danske medier.

Jean Schmücker var i en årrække dansk landstræner og spillede i det hele taget en meget fremtrædende rolle i dansk boksning i flere årtier.

I amatørernes rækker var han som cheftræner hos IK 99 i København blandt andet med til at gøre Østerbro-klubben til en af landets stærkeste i en periode. Netop her udviklede han flere mesterboksere herunder Hans Henrik Palm, Jimmi Bredahl og Johnny Bredahl, som alle tre senere i karrieren blev europamestre som professionelle.

Han var i en periode også landstræner i Norge, og senere kom basen til at hedde Bispebjerg Bokseklub på Nørrebro, hvorfra den karismatiske ildsjæl blandt andet stod bag projekter, der skulle få unge ud af kriminalitet.

Jean Schmücker rundede også professionel boksning og sekunderede flere Team Palle-boksere. Han huskes især for sit samarbejde med sværvægteren Brian Nielsen fra 1992 til og med 1997 i en periode, hvor Korsør-bokseren blandt andet besejrede stærke amerikanere som Larry Holmes, Phil Jackson, Mike Hunter og Tony Tubbs.

Jean Schmücker blev 71 år.

Foto fra 2015, hvor Jean Schmücker sammen med fire andre blev udnævnt til æresmedlem i SABU. Jean Schmücker står forrest i mørkeblå sweater. Udover ham ses fra venstre Stig B. Nielsen, Erik Svendsen, Poul Gaardbo og Anna Peters.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 242 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us