Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Mock og Shkarupa på vægten

Ventetiden er snart forbi. I november sker den foreløbige kulmination på Danish Fight Night-projektet, når Mogens Palle 60 år og 18 dage efter sit første boksestævne arrangerer det, der indtil videre ligner et kanonstævne. Det sker blot et vildt sving fra, hvor det hele begyndte i 1957, K.B. Hallen, og det tegner til, at blive rigtig interessant.Ventetiden er snart forbi. I november sker den foreløbige kulmination på Danish Fight Night-projektet, når Mogens Palle 60 år og 18 dage efter sit første boksestævne arrangerer det, der indtil videre ligner et kanonstævne. Det sker blot et vildt sving fra, hvor det hele begyndte i 1957, K.B. Hallen, og det tegner til, at blive rigtig interessant.

Efter to år med Danish Fight Night-stævner, der helt naturligt har været præget af opbygningskampe, er der nu pludseligt titelkampe og særdeles interessante matchninger på programmet. Det kræver dog, at de danske boksere slipper godt fra opgaverne ved lørdagens stævne i Frederiksberg Hallerne. Et stævne, der – selvom det umiddelbart kan synes en smule unfair – ikke kan undgå at blive en slags optakt til Palles jubilæumsstævne i november.

Igen er Lolenga Mock (40-14-1, 13 KO) øverst på plakaten, når han møder ukrainske Roman Shkarupa (27-6-2, 11 KO). Umiddelbart kan det virke vanvittigt, at Mock bare fire uger før en meget svær og stor opgave mod Dmitri Chudinov (20-1-2, 13 KO) møder en så hårdfør modstander som Shkarupa. Ingen ville have protesteret, hvos Mock havde fået en overkommelig modstander, han kunne feje af banen i løbet af et par omgange som en del af forberedelserne til det kommende stævne. Men så godt spiller klaveret imidlertid ikke.

38-årige Roman Shkarupa er ikke ligefrem noget teknisk vidunder. Han er en fysisk stærk slugger, ja, men næppe lige så fysisk stærk som Lolenga Mock. Og da fysikken stort set er det eneste punkt, hvor Shkarupa for alvor er farlig, og da der er gået to et halvt år siden hans seneste sejr, er han forhåbentlig blevet en smule shot. Derfor forudser vi, at Lolenga Mock kører en klar pointsejr hjem efter 10 omgange.

Morell skal huske beskyttelsen

Også for Jeppe Morell (7-1, 3 KO) venter en meget vigtig eksamen, når han får muligheden for at revanchere karrierens hidtil eneste nederlag mod franske Maurice Possiti (17-11, 7 KO). I april smed Morell sejren i de første tre omgange, hvor han to gange blev sendt i gulvet. Dermed var han kommet langt bagud på point, og selvom han i anden halvdel af kampen fik vendt slaget, var det altså ikke tilstrækkeligt til at få indhentet de tabte point.

Jeppe Morells forsøg på at bokse på afstand endte fatalt. I stedet gav det pote at gøre kampen til et roderi i infight. Umiddelbart ikke nogen fantastisk oplevelse for publikum, men hvis det er, hvad der skal til for at vinde, so be it. Denne gang er Morell dog nødt til at være klar fra start, og det indebærer blandt andet, at han husker at få skridtbeskytteren på, inden han går i ringen. Senest blev hans koncentration formentlig påvirket meget negativt af, at han havde glemt skridtbeskytteren og derfor måtte forlade ringen igen for at få tingene bragt i orden.

Titelkampe i sigte

Ditlev Rossing (6-0, 4 KO) og Enock Poulsen (5-0, 2 KO) er begge tvunget til at vinde deres opgør mod henholdsvis Valery Brudov (44-12, 30 KO) og Michal Dufek (22-15-1, 16 KO), hvis de vil have deres planlagte titelkampe om måned. Det tror vi på, at de klarer.

Valery Brudov var for år tilbage en verdensklassebokser. Det er han imidlertid ikke længere. Nu er han nået ned på et niveau, hvor han ”blot” må beskrives som en farlig udfordring for Ditlev Rossing. Cruiservægteren fra Skive har en voldsom fysisk styrke, som hidtil har været nok til at slå de modstandere, der er blevet stillet over for ham. Mod Brudov skal der dog mere til. Russerens enorme rutine gør ham for klog til at lade sig blæse omkuld af en 22-årig vildmand. Derfor må Rossing tage det mere med ro og bokse mere teknisk end hidtil, hvis han vil ind på livet af sin modstander.

Enock Poulsen er formentlig en klasse eller to over Michal Dufek, som ikke kommer i nærheden af at få en sejr med sig hjem. Poulsen må dog formentlig – ligesom Rossing – forberede sig på for første gang at skulle bokse otte omgange. Ingen af de to danskeres modstandere har for vane at ramme kanvassen med andet end fødderne, så det bliver værdifulde erfaringer, der skal hentes hjem.

Opbygningskampe

Blottet for opbygningskampe er stævnet selvsagt ikke. Heller ikke sene afbud har det denne gang været muligt at blive forskånet for. Jonas Madsen (10-0, 4 KO) har fået skiftet sin franske modstander ud med georgiske Giorgi Beroshvili (29-19-2, 21 KO), uden at det i alvorlig grad ændrer billedet af, at Jonas Madsen bør vinde. Det gør Pierre Madsen (9-0, 8 KO) også, og han kommer formentlig til at give den ungarske reserve Krisztian Laska (5-1-2, 3 KO) et par på hatten og stoppe ham før tid.

Tobias Sørig (4-0-1, 2 KO) vender efter et års skadespause tilbage til ringen, og også han har fået ny modstander. Det skal han muligvis være godt tilfreds med, for tyskeren David Schwierz (2-0, 0 KO) kunne med sit flotte jabe og fine undvigelser godt have været en ganske ubehagelig oplevelse for Sørig, der nu i stedet møder georgiske Sosu Abuladze (12-7-1, 9 KO). Han er næppe helt lige så god – men han er heller ikke så ringe, at han lader sig blæse omkuld. Sørig skal nok få gået alle fire omgange, og da han formentlig er en smule rusten efter en lang pause, ligner det en helt rigtig modstander.

Tobias Sørig har endnu slet ikke formået at få udlevet sit potentiale som professionel bokser. Han har virket låst og meget nervøs i sine kampe, men det kan georgieren forhåbentlig hjælpe med at få ændret på.

Sarah Mahfoud (3-0, 1 KO) bør vinde overbevisende over rumænske Gabriella Mezei (8-10-2, 3 KO). Rumæneren mødte som bekendt Dina Thorslund i marts i en EM-titelkamp i Århus, og ved den lejlighed viste Mezei sig at være en ret pinlig modstander til en kamp om den europæiske titel. Sarah Mahfoud er imidlertid endnu slet ikke på samme niveau som Dina Thorslund, og derfor er der næppe grund til at frygte en gentagelse af den blamage, som Mezei senest udsatte os for. 

Som rosinen i pølseenden bliver der mulighed for at stifte bekendtskab med en af dansk boksnings helt store talenter, når Oliver Meng bokser sin første kamp som professionel. Den blot 18-årige weltervægter kan på den lange bane blive et særdeles spændende bekendtskab, hvis han bliver ført rigtigt frem, og hvis tingene ellers flasker sig. Sikkert er det dog, at han skal matches forsigtigt og med allerstørste omhu. Første modstander bliver spanske Iriome Penate (3-0-2, 1 KO), hvis styrke det på forhånd reelt er umuligt at små om.

Da ingen tv-station endnu har formået at få ansat nogle chefer med tilstrækkelig mange hjerneceller til at forstå, at sendefladen skal ryddes, når der er dansk profboksning, bliver det endnu engang nødvendigt at købe adgang til stævnet via www.danishfightnight.tv. Her er det for 99 kroner muligt at se hele stævnet hjemme foran skærmen.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 169 gæster og et medlem online

WHOS ONLINE

Alex Hermann and 169 other guests

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us