fredag, 29. marts 2024

Jacob Bank vandt stort uden at imponere

Sejren var mere klar end flot, da Jacob Bank (4-0) efter seks omgange sikrede sig en klar pointsejr mod polske Viacheslav Andreiev (4-1). Bank var klasser bedre end sin modstander, men selvom sejren var ganske sikker, sad man som tilskuer tilbage og ønskede sig noget mere.
Bank skulle tydeligvis se sin modstander an, inden han for alvor lukkede op for posen, og derfor begyndte opgøret forsigtigt fra begge boksere. Ukraineren ville gerne tage ringens midte, og Jacob Bank ville gerne bevæge sig for at komme på afstand af Andreievs lange arme.
Ukraineren er meget høj af en mellemvægter, og det var givetvis derfor, Bank hele tiden sørgede for at være i bevægelse, så han ikke blev fanget af ukrainerens længere rækkevidde. Så hvis taktikken var at prikke en pointsejr hjem, så det ret hurtigt ud til at lykkedes. Problemet er bare, at Bank lignede en amatørbokser, der prikkede slag ind og løb. Den megen bevægelse tog givetvis en del af poweren ud af danskerens træffere – og så er det tit vanskeligt at sætte sig i respekt.
Der var slet ingen tvivl om, at Jacob Bank var den bedste bokser af de to. Men rigtigt godt blev det aldrig, selvom pointene forsigtigt rullede ind på den danske konto.
I 5. omgang forsøgte Jacob Bank sig med en offensiv, og den gav pote. Der var plads mellem de lange ukrainske arme, og snart fik Andreiev også en blodtud at bekymre sig om. Han kunne dog have haft endnu mere at bekymre sig om, hvis Jacob Bank var gået mere aggressivt til værks og i stedet for at løbe en marathon og bokse kontra havde sat sig på opgøret.
Hvis Jacob Bank skal være hovedkæmper – og det har han så rigeligt talentet til at blive – skal han bokse mere “positivt”. Han skal styre kampene. Selvom Viacheslav Andreiev var en absolut hæderlig modstander, og selvom det er naturligt at have respekt for så lange arme, var Bank ikke oppe mod en modstander, der var specielt eksplosiv eller stærk.
Jacob Banks store sejr hos alle tre dommere kunne ikke diskuteres. Men selvom Jacob Bank utvivlsomt er et af dansk profboksnings store talenter, var det ikke i aften, han fik sat en fed streg under det.

Seneste historier